Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

UDMR’s Kelemen Hunor: I told President Iohannis we don’t give a blank cheque to anyone

Publicat

in

UDMR (Hungarian Democratic Union of Romania) leader Kelemen Hunor said his party won’t give a blank cheque to anyone, and that he will be able to tell if his party supports the future government or not only after the name of the future Prime Minister is announced. 

„Probably, President Iohannis will announce the name of the future Prime Minister today. I said that we don’t give a blank cheque to anyone. We don’t reject from the start, but we cannot promise to support any government either, before seeing the governing programme and what are the measures this government plans to take, before seeing the list of ministers. As soon as we know these things, we will be able to say if we support the future government or not,” Kelemen Hunor told AGERPRES, after consultations on Tuesday with President Klaus Iohannis. 

In his opinion, „it is hard to say if the government will pass Parliament from the first attempt or the second.” 

Hunor also added that UDMR wishes not to change the electoral legislation regarding the election of the mayors one year before the local elections, bringing to mind that the Union supports the election of mayors in one single round anyways.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Aproape de o TRAGEDIE: Avionului premierului bulgar Boiko Borisov era să se PRĂBUȘEASCĂ

Publicat

in

De

Directorul Escadrilei 28 a Bulgariei, agenţie guvernamentală care se ocupă în special cu transportul demnitarilor bulgari, a confirmat vineri pentru presă că o aeronavă Falcon în care se afla între altele premierul Boiko Borisov a avut probleme la aterizarea la Sofia, în cursul dimineţii, relatează BTA, potrivit AGERPRES.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

Potrivit lui Todor Kodjeikov, sistemul de navigaţie al avionului având la bord nouă persoane, inclusiv premierul, care reveneau de la o reuniune la Salonic, Grecia, s-a defectat în apropiere de aeroportul din capitala bulgară, în condiţii de ceaţă şi vânt, iar piloţii au fost nevoiţi să se bazeze pe comenzile manuale pentru a ateriza în siguranţă.

Echipajul a crescut iniţial altitudinea şi, cunoscând bine terenul, s-a bazat pe datele vizuale şi pe „alte echipamente” pentru a aduce aeronava Dassault Falcon 2000 pe pământ, din a doua încercare. Nimeni nu a fost rănit, a mai spus Kodjeikov, citat de Sofia Globe.

Avionul, care are 19 ani şi este folosit nu doar de oficiali, ci şi pentru transportul de pacienţi în stare gravă, este la al patrulea sau al cincilea incident de acest gen din ultimii ani şi nu este prima dată când apare o defecţiune chiar cu premierul Borisov la bord.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul .

Todor Kodjeikov a menţionat că Ministerul Transporturilor va verifica aeronava, care va rămâne la sol până la stabilirea şi reglementarea cauzei care a determinat cel mai nou incident, adăugând că se are în vedere achiziţia unui avion nou.

Citeste mai mult

NATIONAL

HAOS la casele de pensii: Peste 45.000 de dosare de recalculare a veniturilor bătrânilor sunt întârziate, unele chiar cu șase luni

Publicat

in

De

Peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform Casei Naționale de Pensii Publice, la nivelul lunii septembrie, a transmis, vineri, Ministerul Muncii. Media întârzierilor este între una și trei luni, dar sunt și cazuri unde se ajunge la șase luni.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Ministerul Muncii, 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform statisticii Casei Naționale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

Dintre acestea, unele ajung și până la șase luni de întârziere, iar media întârzierilor este între una și trei luni.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ost, vineri, în videoconferință cu cei 42 de directori executivi ai caselor județene de pensii și cu cei ai caselor de pensii din sectoarele Capitalei și a cerut clarificări din partea acestora.

Directorilor li s-a dat termen prima săptămână a lunii decembrie pentru rezolvarea problemelor legate de întârzierea dosarelor de recalculare a pensiilor.

„Raportat la numărul de pensionari din fiecare județ ale căror dosare de recalculare înregistrează întârzieri la nivelul lunii septembrie, primele cinci case de pensii sunt, în ordine, Sector 1, Alba, Gorj, Sector 3 și Argeș”, se arată în comunicat.

Astfel, în prima săptămână a lunii decembrie, fiecare director executiv al caselor județene de pensii va prezenta o situație la zi a cazurilor restante în recalcularea dosarelor de pensii.

În paralel, ministrul Muncii, Violeta Alexandru le-a cerut directorilor executivi soluții concrete privind simplifcarea procedurilor de lucru la nivelul fiecărei case teritoriale printr-o delimitare mai clară a responsabilităților la nivelul celor șase filtre de verificare.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul .

„Niciun pensionar nu tebuie să se roage de casele județene de pensii să respecte legea și termenul de 45 de zile în soluționarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare și emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajații caselor județene de pensii și pensionari, trebuie să existe o comunicare clară și asumată astfel încât oamenii să aibă încredere că intituțiile responsabile soluționează cu celeritate fiecare dosar”, a declarat Alexandru.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend