spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Tu ştii ce se întâmplă cu organismul tău după ce consumi băuturi de tip ,,coca-cola’’?

Facebook Twitter Google+
Tu ştii ce se întâmplă cu organismul tău după ce consumi băuturi de tip ,,coca-cola’’?

Potrivit unei publicaţii cu profil medicinal, există mai multe lucruri nocive care se întâmplă în corpul tău la scurt timp dupa ce bei băuturi de tip ,,cola”.
Efectul băuturilor de acest tip asupra organismului este încă dezbătut de către cercetători, având în vedere că în compoziţia lor, în mare majoritate, există acid fosforic, sirop de porumb, caramel, arome naturale şi cafeină, în doze care nu sunt nocive pentru organism.

În primele 10 minute după consum, în sistemul digestiv pătrunde o doză destul de mare de zahăr care poate genera o senzaţie de greaţă unor persoane. Acesta este,însă inhibat de către acidul fosforic.

La 20 de minute după ce bei băuturi de tip ,,cola”, cantitatea mare de zahăr ajunge în sânge, ducând astfel la o eliberare mare de insulina de la pancreas. Surprusul de zahăr din sânge va fi transformat de ficat în depozite de grăsime.

La 40 de minute după consum, cafeina est absorbită în corp şi creşte tensiunea arterială.După 45 de minute, sistemul nervos produce dopania, hormon care acţionează asupra centrului plăcerii din creier.

La o oră după consumul unei doze de băutură de tip ,,cola”, metabolismul înceţineşte şi acidul fosforic din intestine încetineşte sau împiedică absorbţia magneziului, a zincului şi a calciului. (Sursă: lyla.ro)

Facebook Twitter Google+

Redactor editia online.

Facebook Comments

Mai poti citi si....