Conecteaza-te cu noi

Administratie

TRIST DAR ADEVĂRAT! Argeşul, fruntaş pe ţară la asistati sociali

Publicat

in

Ministerului Muncii a făcut publice datele oficiale cu privire la numarul beneficiarilor de ajutoare social dar si sumele cheltuite de statul roman pentru indemniytiile acestora. Astfel, în anul 2017 s-au alocat pentru ajutoarele sociale în Argeş 174,5 milioane lei, ceea ce plasează judeţul nostru pe locul doi la nivel naţional, după Iaşi (179,3 milioane lei). Conform datelor oficiale, în Argeş sunt aproximativ 7.000 de beneficiari de venit minim garantat la care se adaugă circa 12.000 de persoane care primesc indemnizaţii complementare pentru creşterea copilului (altele decât indemnizaţiile pentru copiii cu vârsta până la doi ani). În aprilie 2018, spre exemplificare,  în Argeş s-au plătit 1,88 milioane lei pentru ajutoare sociale. Cei mai mulţi beneficiari sunt în Valea Mare Pravăţ, Mălureni şi Mihăeşti. Nu toţi prestează însă muncă în folosul comunităţii, cum cere legea, cei mai mulţi dându-se „loviţi”, adică având la mână scutiri medicale. De asemenea, foarte mulţi refuză să se angajeze sau să presteze munci agricole. Pe de altă parte, Argeşul este pe primul loc la nivel naţional din punct de vedere al cheltuielilor pentru sănătate – 79,17 milioane lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

LIDER ȘI ANUL TRECUT – Dacia a vândut în 2019 peste 55.000 de vehicule în România

Publicat

in

  • Fiecare model al gamei este lider în segmentul său de piață.
  • Vânzările Dacia pe piețele externe au depășit 681.000 unități.

Pe o piață românească tot mai concurențială, Dacia a încheiat anul 2019 cu vânzări în creștere și cu o consolidare a prezenței sale în toate segmentele în care este prezentă. Astfel, marca a livrat în total 55.463 de vehicule, față de 54.593 în 2018.

Datorită ofertei sale comerciale adaptate, Dacia a atras atenția unei categorii largi de clienți, inclusiv a celor care au ales să își achiziționeze un vehicul nou prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto din România care și-a dovedit, odată în plus, pertinența și utilitatea. Aproape 45% din totalul vehiculelor noi cumpărate în anul 2019 prin acest program, numit generic „Rabla”, au purtat marca Dacia.

Rezultatele bune la nivel de marcă au fost dublate de cele corespunzătoare fiecărui model în parte. Podiumul celor mai populare autoturisme noi din România a fost ocupat, și în 2019, de trio-ul Logan, Duster, Sandero.

Disponibil, de la sfârșitul anului, și într-o versiune Stepway – inedită pentru un vehicul tricorp – Logan berlină rămâne cel mai bine vândut autoturism pe piața autohtonă, cu 20.433 vehicule livrate în 2019. Un succes completat de cel al modelului Logan MCV care, cu 4.096 unități vândute, rămâne break-ul preferat al românilor.

Duster și-a menținut poziția de lider detașat în segmentul SUV, cu 12.795 unități vândute, din care 70% în configurație 4×4. Modelul a beneficiat în cursul anului trecut de introducerea unei noi motorizări pe benzină, de 1.0 litri și 100 CP. Un exemplar special adaptat, cunoscut sub denumirea de „Papamobil”, utilizat în cursul vizitei în România a Papei Francisc, a fost înmatriculat, la sfârșitul anului trecut, de Statul Cetății Vaticanului.

O performanță foarte bună a înregistrat și modelul Sandero, ale cărui vânzări au ajuns la 11.799 unități, față de 10.218 în anul precedent. În mod remarcabil, versiunea cea mai accesorizată, Stepway, a reprezentat aproape 80% din volumele livrate.

Cu 2.523 unități vândute, Dokker a reușit în 2019 cele mai bune vânzări de la lansarea sa pe piața din România, în timp ce Lodgy (1.056 unități), a rămas lider în segmentul monovolumelor.

Vânzări pe piețele externe

Vânzările totale ale mărcii Dacia (România, plus piețele internaționale) au atins, anul trecut, 736.570 unități. În Europa (statele UE + EFTA), Dacia a comercializat 581.543 de autoturisme, și figurează pe locul al 13-lea în clasamentul celor mai vândute mărci.Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Primăria Nucșoara angajeaza funcționar !

Publicat

in

Primaria comunei Nucșoara anunță organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Este vorba de un post de inspector in cadrul compartimentului ASISTENTA SOCIALA – STARE CIVILĂ.

Condiţii de participare

  • studii universitare de licenţă , absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă ;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice : 5 ani

Data de sustinere a probei scrise: 19.02.2020, ora 10:00
Locaţia de desfăşurare a concursului: sediul Primăriei comunei Nucşoara, comuna Nucşoara, str. Elisabeta Rizea , nr. 38, judeţul Argeş
Observaţii suplimentare: Cristescu Cristina, inspector TEL. 0248/582013 FAX : 0248/582090 primaria_nucsoara@yahoo.com

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend