Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Trendurile în alimentaţia sănătoasă pentru 2020

Publicat

in

Whole Foods şi-a lansat previziunile pentru 2020 în privinţa tendinţelor alimentaţiei sănătoase. Anul trecut a prezis o creştere a consumului de cannabis, a ambalajelor ecologice şi a cărnii false. Compania prezice acum o creştere a berilor fără alcool, apelor carbogazoase şi ceaiurilor. De asemenea, se prezice consumul de diverse seminţe şi tipuri de unturi in afară de cele obişnuite ca untul de arahide, până la a include seminţele de pepene verde sau seminţele de dovleac.Whole Foods a declarat că, de asemenea, a crescut cererea produselor din carne dar care încorporează ingrediente din plante.

Băuturi fără alcool

Whole Foods afirmă că înregistrează o creştere a consumatorilor care caută alternative „fără alcool” pentru băuturile lor.

Multe dintre aceste branduri de băuturi încearcă să re-creeze arome de cocktail clasice, folosind metode de distilare folosite în mod obişnuit pentru alcool, creând de exemplu o alternativă la lichiorul menită să fie folosită într-un mix de băuturi mai degrabă decât cu o băutură în sine.

Untul de fructe oleaginoase

Untul din fructe oleaginoase a dominat piaţa până acum, cel de arahide şi cel de migdale fiind principalele favorite, dar Whole Foods anticipează creşterea cerinţei pe piaţă pentru nişte produse mai obscure, precum untul de seminţe de pepene verde sau untul de seminţe de dovleac.
Aceste produse noi vor fi consumate mai ales de persoanele care urmează o dietă keto sau vegană, putând fi folosite pe alimente precum biscuiti, legume şi pâine prăjită.

Amestecuri de carne şi ingrediente vegetale

Cererea de alimente pe bază de legume şi vergeţuri dar care arată precum carnea este uriaşă datorită dezvoltării unor companii precum Beyond Meat şi Food Impossible. Deşi Whole Foods recunoaşte această tendinţă, este de părere că în acelaşi timp produsele pe baza unui amestec de carne şi ingrediente vegetale va fi în creştere.
Asta de va întâmpla deoarece producătorii de carne şi mezeluri nu vor dori să fie excluşi din trendul vegetarian, dar nici nu se vor reprofila către produse vegetariene.

Brandurile axate pe produsele din carne sunt capabile să-şi adauge propria lor marcă în această tendinţă bazată pe ingrediente din plante, pentru a potoli febra consumatorilor dornici să fie cât mai sănătoşi.

Gustarea de la frigider

Consumatorii sunt din ce în ce mai conştienţi în privinţa alimentelor pe care le consumă şi se concentrează mai mult asupra ingredientelor folosite în produse înainte de a le cumpăra.
Acest lucru a încurajat mărcile să îşi modifice ingredientele pentru a oferi opţiuni „proaspete”, chiar şi atunci când vine vorba de o gustare. „Cuvântul cheie este„ proaspăt” în această nouă generaţie.

Lanţurile de magazine sugerează că alimentele ca supele vor deveni mult mai populare pentru gustări, precum şi batoanele de cereale care vor fi făcute pentru a fi depozitate în frigidere pentru a păstra toate ingredientele proaspete şi a scăpa de ingredientele procesate precum conservanţii.

Idei inovatoare pentru prânzul copiilor

Copiii sunt din ce în ce mai aventuroşi când vine vorba de alimentele pe care le mănâncă, o tendinţă remarcată în mare parte de Whole Foods. Compania prevede alegeri interesante făcute de copii şi de părinţii lor atunci când vine vorba de pachetul de prânz pentru şcoală.
Whole Foods a afirmat că opţiuni precum chiftele din somon şi pungi cu piure de somon ar putea câştiga teren în rândul copiilor atunci când îşi aleg mâncarea pentru pachetul de prânz.

Zaharuri nu atât de simple

Sigur, există zahăr. Dar pentru cei care doresc dulce în afara variantelor obişnuite, cum ar fi zahărul, stevia, mierea şi siropul de arţar, mai sunt multe de ales pentru nevoile tuturor, la gătit, coacere, ceai sau cafea, a explicat raportul.
Produse precum melasa de rodie şi nectarul de cartofi dulci ar putea fi un nou mod sănătos pentru ca oamenii să-şi îndulcească mâncărurile şi alte alimente anul viitor, fără a folosi îndulcitorii standard.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Noile norme europene pentru protecția consumatorilor au intrat în vigoare de vineri

Publicat

in

De

Comisia Europeană salută intrarea în vigoare a noului regulament privind măsurile de cooperare în materie de protecţie a consumatorilor. Începând cu data de 17 ianuarie, noile norme încep să se aplice în întreaga UE, pe baza actualului mecanism de cooperare, potrivit unui comunicat de presă.

Scopul acestora este de a îmbunătăţi modul în care Comisia şi autorităţile statelor membre pot colabora pentru a pune capăt practicilor necorespunzătoare împotriva consumatorilor, de a le permite autorităţilor să detecteze neregulile şi să ia măsuri.

„UE are cele mai stricte norme de protecţie a consumatorilor din lume. Acum vom accelera punerea lor în aplicare. Fac apel la statele membre să aplice fără ezitare noile instrumente”, a declarat Věra Jourová, vicepreşedintele pentru valori şi transparenţă.

Circa 120.000 de cereri au fost trimise către Centrele Europene ale Consumatorilor, majoritatea referindu-se la cumpărăturile online, şi aproximativ 40% dintre consumatori au fost nemultumiţi de modul în care comercianţii le-au soluţionat plângerile. Noul regulament va spori prerogativele autorităţilor naţionale relevante, printre ele regăsindu-se competenţa de achiziţiona produse în vederea testării, de a folosi metoda „clientului misterios”, precum şi de a investiga fluxurile financiare pentru a descoperi comercianţii necinstiţi şi frauda online.

De asemenea, noile norme îi vor permite Comisiei să alerteze cu mai multă uşurinţă autorităţile naţionale şi să le coordoneze acţiunile de soluţionare a problemelor în materie de consum care afectează majoritatea consumatorilor europeni. Datorită unui nou sistem informatic susţinut de Sistemul de informare al pieţei interne (IMI – Internal Market Information System) al Comisiei, centrele europene ale consumatorilor, organizaţiile de consumatori şi organizaţiile profesionale vor putea să transmită oficial alerte cu privire la noile ameninţări apărute pe piaţă. Aceste informaţii vor putea fi utilizate direct de către autorităţile de aplicare a legii.

„Aceste norme reprezintă un nou pas în direcţia protejării consumatorilor europeni. Comisia şi autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor sunt de acum mai bine înzestrate cu noi seturi de competenţe mijloace de cooperare. Indiferent de locul în care îşi desfăşoară activitatea sau statutul profesioniştilor din cadrul pieţei interne, va fi mai dificil să se evite normele”, a precizat şi comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, citează businessmagazin.ro

Vezi și:

Masini in valoare de sute de mii de euro, blocate in garajele Politiei de Frontiera. Vehiculele se devalorizeaza rapid

Rareș Bogdan, anunț despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Ce ar face dacă Iohannis i-ar cere acest lucru

Evali – o nouă afecțiune indusă de țigara electronică

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ne-a dat-o și nouă! Ungaria a trimis României un focar gripă

Publicat

in

De

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată de Comisia Europeană (CE) cu privire la faptul că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii, din analiza informaţiilor primite, a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor.

„Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. În regim de urgenţă, ANSVSA a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acţioneze de urgenţă pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare şi incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005”, se menţionează în comunicatul citat.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat, joi, prezenţa virusului gripei aviare H5N8 în probele prelevate de la găinile ouătoare ce aparţin fermei societăţii Karin SRL din localitatea Seini, judeţul Maramureş, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

„S-a intervenit prompt prin activarea Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) din judeţului Maramureş şi activarea Unităţii Operaţionale Centrale condusă de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dr. Robert Viorel Chioveanu. Din dispoziţia preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, o echipă de specialişti în patologie aviară din cadrul instituţiei s-a deplasat în judeţul Maramureş încă din data de 14.01.2020, pentru a participa la ancheta epidemiologică şi a supraveghea aplicarea măsurilor procedurale”, se arată în comunicat.

Instituţia menţionează că intervenţia rapidă în focarul de boală s-a realizat cu respectarea legislaţiei specifice şi a Planului de Contingenţă/Intervenţie. Păsările au fost eutanasiate şi incinerate împreună cu ouăle reţinute oficial, cu resturile de furaje, cu aşternutul şi cu tot ce a putut constitui o sursă de infecţie. Ulterior, se vor efectua dezinfecţii pentru inactivarea virusului.

ANSVSA precizează că se află într-o colaborare permanentă cu Ministerul Apelor şi Pădurilor, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, cu Societatea Medicilor Veterinari în Patologie Aviară din România şi cu Colegiul Medicilor Veterinari din România. În contextul epidemiologic al evoluţiei gripei aviare în Europa, se impune supravegherea şi monitorizarea păsărilor domestice, dar şi a celor sălbatice care reprezintă, conform legislaţiei şi a studiilor de specialitate, sursa naturală a virusului gripal aviar.

Instituţia menţionează că, pentru asigurarea sănătăţii publice, toate efectivele de păsări au fost şi sunt supuse programelor naţionale anuale de supraveghere a bolilor, inclusiv pentru gripa aviară, astfel încât pe piaţa din România să ajungă produse şi subproduse obţinute doar de la animale sănătoase.

Conform ANSVSA, în cursul anului 2019 au fost prelevate şi testate pentru depistarea virusului gripei aviare 18.615 probe de galinacee, 16.289 probe de palmipede din gospodăriile populaţiei, 8.146 de probe din exploataţii comerciale şi 220 de probe de la păsări sălbatice.

Autoritatea reaminteşte crescătorilor de păsări măsurile care trebuie respectate pentru a preveni apariţia şi răspândirea virusului gripei aviare: păsările domestice trebuie ţinute separat şi în adăposturi acoperite, fără acces la lacuri şi bălţi; furajele trebuie ţinute în spaţii închise acoperite şi în timpul depozitării trebuie asigurat să nu aibă acces alte specii de animale; aşternutul trebuie să fie depozitat în spaţii închise acoperite sau acoperite să nu aibă contact cu păsările sălbatice; obligativitatea de a anunţa imediat medicul veterinar din localitate în caz de îmbolnăvire sau mortalitate la păsări.

Vezi și:

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

EXCLUSIV Marcel Vela ascunde planul de reorganizare a Poliției: A fost o discuție doar pentru că a crea senzația că ne consultă

Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend