Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trei adolescenţi din Bistrița-Năsăud sunt acuzaţi că au furat 23 de televizoare smart. Prejudiciul estimat se ridică la 24.000 de lei

Publicat

in

Trei adolescenţi din oraşul Năsăud, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, sunt acuzaţi că au furat 23 de televizoare smart din depozitul unei firme de localitate, fiind reţinuţi, prejudiciul estimat ridicându-se la 24.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Conform sursei citate, miercuri, poliţiştii au efectuat opt percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din oraşul Năsăud, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, conform Agerpres.ro.

Citește și: BREAKING – Vasile Florin Cîţu, desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Klaus Iohannis.

Cu ocazia activităţilor efectuate, au fost ridicate 16 televizoare smart, reclamate ca fiind sustrase, iar pentru clarificarea cauzei au fost conduse la sediul poliţiei 12 persoane.

Din cercetările efectuate, a reieşit faptul că, în perioada noiembrie 2019 – 31 ianuarie 2020, cei trei tineri ar fi sustras 23 de televizoare smart dintr-un depozit al unui magazin de electronice, situat în oraşul Năsăud, pe care ulterior le-ar fi comercializat la diferite persoane.

Citește și:  ALERTĂ METEO – Cod galben de vânt în 29 de judeţe

Prejudiciul cauzat se ridică la suma 24.000 de lei, o bună parte fiind recuperat.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi faţă de aceştia vor fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Niciunul dintre cei trei tineri nu frecventează o formă de învăţământ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Antarctica a cunoscut primul val de căldură – Fenomenul ar putea avea efecte pe termen lung

Publicat

in

De

Antarctica a cunoscut primul val de căldură, au anunţat oamenii de ştiinţă care şi-au exprimat temerile cu privire la daunele pe termen lung pe care astfel de fenomene le-ar putea avea asupra animalelor, plantelor şi ecosistemelor, relatează marţi DPA potrivit Agerpres.

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Australian Antarctic Program au raportat primul val de căldură la staţia de cercetare Casey din Antarctica de Est în timpul verii australe 2019-2020, perioadă în care temperaturi maxime record au fost consemnate de asemenea în Peninsula Antarctică.

În perioada 23-26 ianuarie, la staţia Casey au fost înregistrate cele mai ridicate valori maxime şi minime de temperatură. Un val de căldură este clasificat ca fiind o perioadă de trei zile consecutive în care sunt consemnate cele mai ridicate temperaturi maxime şi minime.

În timpul acestei perioade, temperaturile minime au depăşit 0 grade Celsius, în timp ce maximele au fost peste 7,5 grade Celsius.

La 24 ianuarie a fost înregistrată o temperatură de 9,2 grade Celsius la staţia Casey, cu 6,9 grade peste media valorilor maxime din această regiune şi cea mai ridicată valoare consemnată vreodată în acel loc. A doua zi dimineaţă a fost înregistrat recordul pentru cea mai ridicată valoare minimă, de 2,5 grade Celsius.

Recorduri de temperatura au fost, de asemenea, depăşite în februarie la bazele de cercetare din Peninsula Antarctică, temperaturile medii zilnice lunare depăşind mediile obişnuite cu 2 şi chiar 2,4 grade Celsius.

Rezultatele au fost publicate marţi în jurnalul ştiinţific Global Change Biology, printre semnatari numărându-se oameni de ştiinţă australieni de la Universitatea din Wollongong, Universitatea din Tasmania şi de la agenţia guvernamentală Australian Antarctic Division.

Cercetătorii au indicat că, pe baza experienţei anterioare a verilor neobişnuit de călduroase din Antarctica, „ne putem aştepta să fie înregistrate o multitudine de urmări biologice în următorii ani, ilustrând modul în care schimbările climatice afectează chiar şi cele mai îndepărtate zone ale planetei”.

Într-un articol publicat marţi pe site-ul The Conversation, autorii au indicat că Antarctica nu este „imună” la evenimentele extreme, a căror frecvenţă şi severitate se preconizează că vor creşte pe fondul schimbărilor climatice. „În timp ce lumea se concentrează, pe bună dreptate, asupra pandemiei COVID-19, planeta se încălzeşte în continuare”, au spus ei. „Poate că Antarctica este izolată de restul continentelor de apele Oceanul de Sud, dar are efecte la nivel mondial. Determină banda oceanică transportoare, un sistem constant de circulaţie oceanică profundă care transferă căldura oceanică de jur împrejurul planetei, iar stratul său de gheaţă topit contribuie la creşterea nivelului apelor pe glob”, se arată în articol.

Potrivit coautoarei studiului, Dana Bergstrom, vara călduroasă va conduce cel mai probabil la perturbări pe termen lung, care ar putea fi atât pozitive cât şi negative pentru populaţiile locale, comunitaţi şi ecosistem. „Majoritatea formelor de viaţă trăiesc în mici oaze fără gheaţă din Antarctica şi, în mare parte, depind de topirea zăpezii şi a gheţii pentru aprovizionarea cu apă”, a spus Bergstrom, cercetătoare la Australian Antarctic Division. Conform studiului, în timp ce gheaţa topită poate oferi o cantitate suplimentară de apă în aceste ecosisteme aride, ceea ce stimulează creşterea şi reproducerea unor organisme precum muşchi, microbi şi nevertebrate, inundaţii excesive pot perturba existenţa acestora. Bergstrom a indicat că în cazul în care gheaţa se topeşte complet devreme, va fi secetă tot restul sezonului. De asemenea, temperaturile ridicate pot provoca stres termic unora dintre plante şi animale, a adăugat ea.

Luna trecută, oamenii de ştiinţă au înregistrat cea mai călduroasă zi din Antarctica, valul de căldură topind calotele glaciare şi zăpada de pe continent.

Valorile de temperatură consemnate la staţia de cercetare argentiniană Esperanza Base, din nordul Antarcticii, au atins 18,3 grade Celsius la 6 februarie, după cum a anunţat agenţia spaţială americană NASA, care a adăugat că temperaturile le-au egalat pe cele consemnate în oraşul american Los Angeles.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Profesorul Olga Simionescu A EXPLODAT: Să facem studiu de caz medical la o oră de vârf, cu pacientul decedat, depăşeşte orice limită

Publicat

in

De

Prof.Dr. Olga Simionescu, de la Top Derm Clinics și șef al Secției Dermatologie I a Spitalului Clinic Colentina din București a izbucnit privind modul în care este gestionată, de la nivel înalt, epidemia de coronavirus. Simionescu  le recomandă autorităţilor să spună concret cine anume conduce strategia anti Covid 19 și le atenționează că e nevoie de implicarea unui epidemiolog.

Citește și: Scădere INEXPLICABILĂ a numărului de paturi de pe ATI: Acum, avem 731, acum câteva zile, erau peste 4.000

Redăm mai jos în integralitate „Jurnalul de pandemie” transmis jurnaliştilor MEDIAFAX de Prof. Dr. Olga Simionescu:

„Lunea este prima zi neagră în calendar după duminica trecută cu roşu, ca o zi de sărbătoare, spunea unul din preferaţii mei în “La Medeleni”. In copilărie mi se repeta că Ionel Teodoreanu nu-i un scriitor foarte important, dar cum nu eram critic literar, am privit rebel, de fiecare dată, opiniile exegeţilor din familie. Pe vremuri mai găseam resurse să lupt (inegal) cu unchi’miu, reputat profesor de filologie de la Universitate. Argumentele mele (“au înflorit zarzării!”) erau însă decimate, “biete metafore care ii conferă prozei o lungime exagerată”. Ţin şi acum la Ionel Teodoreanu şi mai cred că primavara este anotimpul lui. Ţin, desigur, şi la ideile mele pe care nu voi ezita să le rostesc mai cu seamă acum, când există o problemă medicală la nivel planetar.

Revenons a nos moutons, ne aşteaptă o săptămână grea, cu anunţuri despre “mii de noi seropozitivi “ (pe zi?), cu scenariul IV în care numărul de cazuri ameninţă locurile existente în spitale şi cu oamenii terminaţi încuiaţi în case, cu Halate Albe detaşabile prin alte locuri….apoi li se desface capsa şi un alt Halat Alb îi ia locul celui căzut.

Dar şi weekend-ul ne-a fost agitat, s-au derulat scenarii cataclismice pe voci ţipătoare ale personajelor care rostogoleau ochi bulbucaţi pe ecranul dat subsecvent pe mute, iar telefonul pe vibraţie mi-a plonjat de pe fotoliu pe jos la fiecare deces care era anunţat drept Breaking news! Bieţii adormiţi întru Domnul, aveau parte după viaţa pe pământ, de analiza publică a dosarului medical spre a vedea dacă se încadrează în profilul de vârstă şi de comorbidităţi publicat în prestigiosul The Lancet. Apără-mă şi mă miluieşte!

Aflându-ne în Dâmboviţa, analiştii parametrilor din dosarele medicale televizate erau economişti sau specialişti în finanţe şi m-a uluit să constat cum verificau ei cinematografic o eventuală deviere către curba de vârstă tânără a incidenţei.

Treaba mi se pare, în primul rând, o lipsă de respect.

Ne hrănim de prea multă vreme cu o justitie televizată, dar ca să facem studiu de caz medical la o oră de vârf, cu pacientul decedat, asta depăşeşte orice limită.

Nu exprim păreri politice niciodată, e prea greu domeniul şi am inţeles asta într-o zi pe când priveam la pensionarii care jucau table într-un parc. Sesisez însă în societatea nostră convulsii, opinii divergente şi o lipsă de solidaritate care o să ne coste, acum şi după.

Gândul meu conduce în această dimineaţă către următoarele propuneri pentru diriguitorii noştri:

Aveţi o problemă de comunicare. Sugerez să:

-Încercaţi să ne faceţi să aflăm cine mai precis conduce strategia anti-Covid 19, cine răspunde şi cine decide pe topic. Se subînţelege că respectăm ordonanţele şi legile ţării în care trăim. Mesajul nu vine uniform, unul spune hăis şi altul cea, lucru care sperie oamenii.

-Înlocuiţi afirmaţia: “medicii seropozitivi SarsCo-V2 vor ajunge să ingrijească pacienţi în spitale” cu următoarea: “înţelegem că tot personalul medical trebuie să fie protejat, luăm măsuri în consecinţă” şi faceţi tot ce puteţi ca Halatele Albe să nu cadă la datorie sau să nu fugă (Mioveni este un exemplu). Halatele Albe nu pot lucra cu uniforma lor de zi cu zi, cum am mai spus în jurnal.

-Chiar dacă ele, desigur, fac parte din Intelligence (descărcări de adrenalină + nu au nevoie de uniformă), nu e cazul să le sacrificaţi, cine va mai ingriji pacienţii, acum şi după? Dacă se va ajunge la scenariul din Italia, sistemul nostru va fi fiind la pământ, scenariu pe care nu-l văd plauzibil. Halatele Albe vor fi detaşate în alte locaţii, plecând prin ţară, deoarece sunt detaşabile. Cazarea va fi rezolvată de oficialităţile locale

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend