Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Transportatorii din România, REACȚIE FULGER la decizia Gabrielei Firea privind vinieta: E exagerat

Publicat

in

Președintele Federației operatorilor români de transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că termenul de 1 ianuarie 2020 pentru introducerea vinietei e „exagerat”, pentru că într-un astfel de context de aplicabilitate trebuie pus la punct tot sistemul operațional.

Președintele Federației operatorilor români de transport (FORT) subliniază că Bucureștiul nu deține în acest moment o ofertă de mobilitate adaptată la nevoile pasagerilor, ca să introducă o astfel de vinietă.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ IML a dat verdictul – Oasele din pădurea de lângă Caracal NU SUNT ale Alexandrei Măceșanu

„Măsura aceasta este binevenită într-o Capitală care are o ofertă de mobilitate, de transport adaptată nevoii de mobilitate a pasagerilor. Luată așa în parte și nu în coroborare cu alte măsuri, nici nu vreau să mă gândesc ce va fi. De principiu în centrul orașelor, a Capitalei, cu aglomerație, este foarte corect să aplici măsura de a nu permite sub un anumit nivel de poluare utilizarea infrastructurii, dar să nu permiți intrarea în București a autovehiculelor decât după plata unei viniete presupune să ai la întrările importante, adică cel puțin 10 drumuri naționale importante în cazul Bucureștiului, să ai terminale intermodale conectate la rețeaua de transport subteran și suprateran, să ai parcări pe principiul Park&Ride, să ai toate aceste elemente ce țin de mobilitate bine puse la punct și apoi să vii cu astfel de măsură. Altfel cei care vor fi nevoiți să între în București, clar vor plăti vinietă pentru că nu au altă alternativă de utiluzare a transportului în comun. Nu există la nivelul cererii care poate să apară în acest context și ai creat haos”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Augustin Hagiu.

Președintele Federației operatorilor români de transport a susținut că termenul de 1 ianuarie 2020 de implementare a măsurii.

„În plus, pentru că este zona mea de specialitate mai trebuie ținut cont de un lucru, 1 ianuarie mi se pare un termen un pic exagerat, pentru că într-un astfel de context de aplicabilitate trebuie pus la punct tot sistemul operațional, cel legat de partea de încasări, de verificare de emitere a vinietei. Cum depistezi în trafic vehiulculul respectiv, bănuiesc că nu vor sta ca pe drumurile naționale cu camere care să interacționeze cu sistemul să vadă dacă are vinietă. Vor fi niște chestiuni lipite, niște viniete lipite pe geamuri. Atenție ce ne dorim și cum ne atingem obiectivele, ăsta este avertismentul. De principiu, sunt de acord cu interzicerea vehiculelor sub Euro 4 în centru. Chestia cu vinieta este o treabă sensibilă dacă nu vii cu oferta la pachet. Noi nu avem oferta, iar până în ianuarie 2020, oferta de transport chiar nu are cum să apară, așadar haide să ne suflecăm mânecile să construim ce avem de construit, să venim cu o oferta clară pentru serviciul public și apoi să venim și cu astfel de măsuri”, a completat Augustin Hagiu.

Gabriela Firea a anunţat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Datele pentru anul trecut arată că ]n Bucureşti există 1.256.691 de autovehicule înmatriculate, dintre care 1.003.738 autoturisme. Din total, 134.322 au o vechime de maxim 2 ani, 139.987 au între 3-5 ani, 346.954 au între 6-10 ani, 301.648 au între 11-15 ani, 135.474 au între 16-20 ani, iar 195.666 au peste 20 de ani vechime.

În ceea ce priveşte autoturismele, 104.068 au o vechime de maxim 2 ani, 109.132 au între 3-5 ani, 280.523 au între 6-10 ani, 251.350 au între 11-15 ani, 107.754 au între 16-20 ani, iar 150.911 au peste 20 de ani vechime.

Normele de poluare pentru autoturisme obligatorii pentru constructori sunt următoarele: Euro 1 începând cu 1993, Euro 2 începând cu 1996, Euro 3 începând cu 2000, Euro 4 începând cu 2005, Euro 5 începând cu 2009/9 și Euro 6 începând cu 2014.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Marcel Vela intră la rupere: Salvarea nu o face domnul Arafat, o fac profesioniștii

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a reacționat dur luni, după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a amenințat cu plecarea din România.

Vela a dezvăluit că există un audit la nivelul tuturor structurilor MAI, inclusiv la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi a spus că „această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice” şi pe Raed Arafat, şeful acestui departament.

„Nu este vorba de o persoană în sine, că văd că se polarizează, se fac discuţii, estimări, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat în continuare în fruntea Departamentului (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.). Noi evaluăm întreaga activitate, întregul departament, întregul Inspectorat General şi această evaluare este la baza unor decizii care pot să-l implice, evident, şi pe domnul Arafat.

Dar nu este domnul Arafat centrul universului şi pe dânsul noi acum avem o analiză personală. Întreaga activitate a Departamentului este importantă pentru România, salvarea nu o face domnul Arafat când se întâmplă ceva, o fac profesioniştii din Departament şi eu nu cred că România şi Departamentul stau într-o persoană, la fel cum Ministerul nu stă într-un politician care vine şi pleacă din acest minister”, a spus Vela, la sediul MAI, conform Agerpres.

El a precizat că analiza va fi făcută de o echipă de la nivelul conducerii ministerului, iar finalizarea auditului ar putea avea loc chiar până la sfârşitul acestei săptămâni.

„Există în prezent corpul de audit care face verificări la toate armele, la toate subunităţile din subordinea MAI, după IGSU vor urma cei de la Jandarmerie, vor urma cei de la Poliţia de Frontieră, de la Poliţia Rutieră, pentru că auditul este normal şi firesc, l-am promis de la începutul mandatului, având în vedere faptul că nu s-a făcut o primire-predare nici cu domnul Fifor, nici cu doamna Dan (…) şi evident că trebuie făcută o evaluare pertinentă şi eficientă pentru a şti exact ce vom face în viitor”, a explicat ministrul de Interne.

Vezi și

Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Enel X a instalat cel mai mare sistem de stocare a energiei din New York

Publicat

in

De

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel şi Related Companies, o firmă imobiliară globală, au anunţat luni lansarea celui mai mare sistem de stocare a energiei din New York, iar bateria de 4,8 MW / 16,4 MWh amplasată în Brooklyn va sprijini reţeaua locală cu rezerva sa de energie în perioadele cu vârfuri de consum, îmbunătăţind fiabilitatea reţelei şi contribuind la planurile oraşului New York de a ajunge la o capacitate de 3 GW de stocare a energiei până în 2030, potrivit news.ro.

Sistemul de baterii înainte de contor de 4,8 MW/ 16,4 MWh este situat în complexul Gateway Center dezvoltat de Related în cartierul Brooklyn şi va sprijini reţeaua locală a companiei de furnizare de energie Con Edison din New York, în perioadele cu vârf de consum, contribuind la menţinerea eficienţei serviciului.

„New York este o piaţă complexă, dens populată, în creştere continuă, care necesită tehnologii inovatoare pentru a rezolva provocările energetice în permanentă evoluţie. Sistemele de stocare, ca acesta, sunt printre instrumentele critice care pot ajuta la asumarea acestor provocări, prin creşterea flexibilităţii şi stabilităţii sistemelor energetice. Enel X lucrează împreună cu clienţii şi partenerii săi pentru a oferi soluţii adaptate la nevoile lor specifice, cu scopul de a genera valoare pentru clienţi, de care să beneficieze şi reţeaua”, a declarat Francesco Venturini, şeful Enel X.

Citește și: Liderul PSD,despre eliminarea pensiilor speciale: Ori e desființatare la toata lumea, ori nu

Enel X a fost selectat de Con Edison în cadrul Programului pentru Cartierele Brooklyn-Queens, al companiei energetice din New York, care lucrează cu clienţii săi pentru a-i ajuta să-şi gestioneze consumul şi modul în care utilizează energia. Acest program şi implementarea de soluţii, cum ar fi proiectul de stocare cu ajutorul bateriilor din Gateway Center, au permis companiei Con Edison să amâne lucrări costisitoare de modernizare a infrastructurii, spun reprezentanţii Enel.

Enel X şi Related au instalat şi conectat sistemul de stocare la reţeaua electrică a Con Edison

Printr-un contract de închiriere cu Related, Enel X şi Related au instalat şi conectat sistemul de stocare la reţeaua electrică a Con Edison. Proiectarea sistemului permite o relaţie directă între resursa de energie stocată în baterii a Enel X şi Con Edison, simplificând în acelaşi timp tranzacţia de închiriere din perspectiva imobiliară, prin eliminarea complexităţilor managementului energiei şi a participării chiriaşului în structură. Această nouă structură imobiliară de leasing a spaţiului, care este uşor de replicat, ar putea fi exploatată pentru a ajuta la realizarea multor obiective în domeniul energiei şi al sustenabilităţii ale statului şi ale oraşului New York, acolo unde companiile de real-estate comercial reprezintă parteneri necesari.

”Soluţiile sustenabile care susţin cererea în creştere de energie din marile pieţe urbane, aşa cum este oraşul New York, care aduc beneficii comunităţilor locale, sunt mai importante ca niciodată. Inovăm în practicile sustenabile de construcţie de zeci de ani şi am investit în sustenabilitate în East New York de mai bine de 15 ani, prin deschiderea în 2002 Gateway Center, certificat LEED Silver şi integrând instalaţii solare de capacitate mare în cartier”, a spus Luke Falk, vicepreşedinte al Related Companies.

Citește și: Ultimatum dat de Dumitru Coarnă lui Marcel Vela: ‘Altfel’

Până în prezent, proiectul Gateway Center a livrat peste 100 MWh de energie electrică stocată în baterii către la reţeaua locală, oferind suport în perioadele cu vârf de consum. De asemenea, sistemul ajută la reducerea emisiilor, prin limitarea necesităţii de a produce mai multă energie electrică care generează dioxid de carbon în perioadele cu cerere ridicată.

Sistemul de baterii litiu-ion este proiectat pentru a satisface cerinţele stricte de siguranţă ale departamentului de pompieri din New York şi este una dintre cele mai bune soluţii de baterii depozitate în containere. Precision Renewables, un afiliat al Related Companies, a supravegheat instalarea sistemului alături de Enel X.

În New York, Enel X are în prezent 16 proiecte de stocare a energiei la clienţi

În 2018, guvernatorul din New York, Andrew M. Cuomo, a anunţat ca obiectiv implementarea unei capacităţi de 3.000 MW de stocare a energiei până în 2030, pentru a crea un sistem energetic mai curat, mai divers şi mai rezistent. În New York, Enel X are în prezent 16 proiecte de stocare a energiei la clienţi, inclusiv un proiect solar şi de stocare care oferă servicii multiple care permit gestionarea cererii, aduc economii de costuri pentru consumatori şi sprijină reţeaua.

Proiectele Enel X existente în New York includ micro-reţeaua de energie electrică solară împreună cu stocare la Marcus Garvey Apartments din Brooklyn, precum şi sitemele de stocare şi programele de echilibrare a reţelelor prin managementul consumuluipentru o serie de proprietăţi deţinute de grupul imobiliar Glenwood Management. La fel ca toate implementările de stocare ale Enel X, proiectul de la Gateway Center va folosi software-ul de optimizare Distributed Energy Resources (DER) de la Enel X şi capacităţile sale unice pentru a maximiza potenţialul de câştig prin intermediul mai multor opţiuni.

Related este unul din cei mai mari jucători în dezvoltarea durabilă în toate clasele de active imobiliare, de la locuinţe accesibile până la proiecte comerciale şi de retail. Firma a dezvoltat una dintre primele clădiri rezidenţiale certificate LEED din ţară, Tribeca Green din Battery Park City, în New York, şi prima clădire rezidenţială certificată LEED din Chicago, 340 on the Park. Se estimează că o primă micro-reţea de acest tip alimentată de două centrale de cogenerare va reduce emisiile anuale de gaze cu efect de seră cu 25.000 tone metrice, în timp ce 10 milioane de galoane de apă de ploaie vor fi colectate în fiecare an pe proprietate.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică. Enel X operează peste 50.000 de puncte de încărcare inteligente pentru vehicule electrice în 20 de ţări. Enel X din America de Nord are în jur de 3.700 de clienţi de business, care acoperă peste 10.400 de locaţii, reprezentând aproximativ 4,7 GW de capacitate de răspuns la cerere şi peste 20 de proiecte operaţionale de stocare după contor.

Related Companies este o companie globală de lifestyle şi una dintre cele mai importante firme de dezvoltare de proprietăţi private din Statele Unite. Cu sediul central în New York, Related are birouri şi dezvoltări majore în Boston, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Florida de Sud, Washington D.C., Abu Dhabi şi Londra şi are o echipă de aproximativ 4.000 de angajaţi şi peste 50 de miliarde de dolari americani în active deţinute sau în curs de dezvoltare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend