Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Trafic blocat pe DN 1A la Cheia, după ce un transport agabaritic nu poate trece de o curbă

Publicat

in

VIDEO Irina Tănase, concubina lui Liviu Dragnea, cere 2,1 milioane de dolari pentru un bebeluș: ‘Mi-am asumat orice răutăți pe care ați dori să mi le spuneți, sau orice jigniri pe care poate ați dori să mi le adresați în urma acestei expuneri’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Coronavirusul pune economia Chinei pe BUTUCI: scăderi pe LINIE, pe bursele asiatice

Publicat

in

De

Cotaţia aurului a atins luni cea mai ridicată valoare din ultimele două săptămâni iar bursele asiatice au înregistrat scăderi pe linie, pe fondul creşterii îngrijorărilor că extinderea epidemiei de coronavirus ar putea afecta economia chineză, ceea ce i-a făcut pe investitorii să renunţe la activele mai riscante şi să caute valori de refugiu, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe piaţa spot, cotaţia aurului a crescut cu 0,6%, până la 1.579,11 dolari uncia în jurul orei 4:33 GMT după ce anterior a atins o valoare de 1.586,42 dolari, cea mai ridicată înregistrată după data de 8 ianuarie. Pe piaţa din SUA, cotaţia aurului pe piaţa futures a crescut cu 0,4% până la 1.578,30 dolari.

Citește și: ALERTĂ pe Aeroportul Otopeni: un proiectil a fost găsit pe o pistă

În paralel, bursele asiatice au înregistrat scăderi după publicarea unor informaţii potrivit cărora epidemia de coronavirus a provocat 80 de victime şi a infectat peste 2.000 de persoane în China iar locuitorilor din provincia Hubei, de unde provine virusul, li se interzice accesul în Hong Kong, pe fondul eforturilor globale destinate opririi răspândirii.

Investitorii „se aşteaptă pentru noi riscuri la adresa pieţelor de pe urma coronavirusului şi de aceea se grăbesc să iasă de pe pieţele bursiere, acesta este motivul pentru care cotaţia aurului este în creştere”, susţine Stephen Innes, analist la AxiCorp. Acesta a adăugat că epidemia va avea un anumit impact asupra economiei chineze.

Autorităţile de la Beijing au anunţat luni că au decis să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală.

„Continuarea aprecierii aurului va depinde de modul cum evoluează situaţia la Wuhan. Următorul prag de rezistenţă care trebuie urmărit pentru aur este cel de 1.600 de dolari pentru o uncie”, apreciază Jeffrey Halley, analist la OANDA.

Aurul este considerat o investiţie sigură în perioade de incertitudine politică sau economică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Începe să prindă contur tabloul sferturilor de finală de la Australian Open

Publicat

in

De

Stan Wawrinka (Elveția; 15 ATP) s-a calificat, luni dimineață, în sferturile de finală ale turneului Australian Open. A trecut de unul dintre principalii favoriți ai turneului, Daniil Medvedev (Rusia; 4 ATP), în 5 seturi și trei ore și 29 de minute de joc. Scorul a fost 6-2; 2-6; 4-6; 7-6(2); 6-2.

În sferturile de finală s-a mai calificat, luni, și Dominic Thiem (Austria; 5 ATP), care l-a învins în 3 seturi pe Gael Monfils (Franța; 10 ATP), 6-2, 6-4; 6-4.

Wawrinka a stat mai bine din punct de vedere fizic, datorită faptului că în turul precedent a beneficiat de retragerea americanului John Isner, după nici două seturi. Acest lucru s-a simțit în decisiv, când rusul nu a pus prea multe probleme pe serviciul adversarului și a avut dificultăți pe propriul serviciu, cedând de două ori.

În sferturi, Wawrinka va juca împotriva învingătorului din meciul Daniil Medvedev (Rusia; 16 ATP) – Alexander Zverev (Germania; 7 ATP).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend