spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Totul despre alegerea farurilor masinii

Facebook Twitter Google+
Totul despre alegerea farurilor masinii

Farurile reprezinta elemente importante si proeminente care alcatuiesc designul unui autoturism. Acestea pot fi considerate “ochii” masinii si sunt cele care determina atitudinea vehiculului. Unele faruri au un aspect mai agresiv, in timp ce altele fac ca masina sa para sigura si draguta. Designul farurilor este foarte important, insa conducatorii auto trebuie sa tina cont de functionalitatea lor. Pentru condusul pe timp de noapte, farurile reprezinta un element esential de siguranta.

Specialistii de la magazinul online Secco Center recomanda mai multe modele de faruri pentru mai multe marci de autoturisme.

Faruri de plastic sau sticla? LED, Xenon sau halogen?

Unii producatori au renuntat la farurile de sticla, din motive de siguranta si au adoptat farurile de plastic, material care este mult mai rezistent la crapaturi si la impactul cu pietrisul pe drumuri neasfaltate. De vreme ce farurile de sticla au fost inlocuite cu cele de plastic, a aparut si problema matuirii lor. Farurile sunt cele mai folosite componente ale masinii, care se degradeaza foarte repede si pe care chiar si cel mai usor accident le poate distruge. Farurile de plastic raman cea mai ieftina si mai sigura varianta.

Din punct de vedere al utilitatii lor, conducatorii auto au de ales intre faruri cu halogen, xenon sau LED. Farurile cu halogen sunt folosite de cand au aparut primele autoturisme. Masinile care ies din fabrica au faruri cu halogen, puterea lor fiind data de voltajul becului, dar si de oglinda. Farurile cu halogen sunt cel mai des intalnite si au un raport calitate-pret foarte bun.

Pe de alta parte, farurile cu xenon au aparut mai recent, in anii 1990, fiind ideale pentru modelele mai noi de autoturisme. Avand in vedere ca xenonul este un gaz prezent in interiorul becului, daca este strabatut de curent va genera o lumina foarte puternica. Pe piata se gasesc foarte usor kiturile cu xenon. In plus, acest gaz lumineaza foarte puternic, insa poate fi un motiv de deranj pentru soferii care vin din sens opus.

Farurile cu LED sunt apreciate pentru calitatea lor superioara si pentru consumul redus de energie, dar si pentru ca au puterea de a concentra fasciculul de lumina. Farurile cu LED sunt nou aparute, se folosesc din ce in ce mai des, sunt foarte eficiente si mai ieftine.

Sfaturi de la specialisti pentru a alege cele mai bune faruri

Din ce in ce mai multi conducatori auto sunt pusi in dificultate atunci cand trebuie sa isi schimbe farurile. Specialistii sfatuiesc soferii sa investeasca in faruri de calitate, cu ajutorul carora sa treaca cu brio peste testele ITP, sa aleaga faruri cu striuri, care se incalzesc sau se racesc diferit pe intreaga suprafata, sa verifice voltajul becurilor, sa nu forteze becurile in cazul in care trebuie sa le pozitioneze, altfel acestea vor lumina mai slab si vor exista dificultati in trafic.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....