spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Tot ce trebuie sa stii despre pompele submersibile

Facebook Twitter Google+
Tot ce trebuie sa stii despre pompele submersibile

Cei care au nevoie de o pompa submersibila pentru a aduce cat mai aproape apa dintr-un lac sau dintr-o fantana trebuie sa cunoasca foarte bine detaliile tehnice care caracterizeaza acest dispozitiv, inainte de a face o investitie.

De exemplu, trebuie luat in considerare faptul ca exista o gama variata de pompe subermersibile din care se poate alege, in functie de necesitatile fiecaruia. In randurile care urmeaza, oricine poate descoperi care sunt elementele de care sa tina cont atunci cand urmareste sa aduca mai aproape sursa de apa la care are acces.

Apa procesata

Apa din rau, din lac sau din fantana poate fi curata sau murdara, in functie de provenienta. Acesta este primul detaliu la care trebuie sa fie atenti gospodarii. Daca, de exemplu, apa este curata, atunci o pompa submersibila pentru apa curata este suficienta; insa, daca apa este plina de impuritati, atunci se impune folosirea unui dispozitiv potrivit.

Mai apoi, exista modele care sunt create special pentru apele tulburi, pline de particule de praf ori substante diluate, situatii in care pompele cu tocator sunt absolut necesare.

Avand in vedere ca pompele pentru apa murdara sunt foarte rezistente, ele pot fi folosite in mod intenstiv, inclusiv atunci cand apa are rugina sau cand este nevoie de drenaj. Rezistenta provine din faptul ca pompele sunt dotate cu sigilii care impiedica materialele pompate sa ajunga in motorul dispozitivelor, prevenind astfel deteriorarea lor.

Debitul defularii

Debitul de defulare reprezinta cantitatea de apa care este adusa la capatul de consum si care este exprimata in metri cubi pe ora. Cei interesati de pompele submersibile trebuie sa vada care sunt valorile pe care acestea le ofera si astfel isi vor da seama cat de puternice si de eficiente sunt dispozitivele.

Specialistii sustin ca pentru gospodariile personale, acolo unde apa nu trebuie filtrata foarte mult, pompele submersibile de 1-2 metri cubi de apa pe ora sunt suficiente, pentru ca nu este vorba despre cantitati industriale de apa. La polul opus, pentru persoanele care lucreaza in medii industriale, sunt necesare dispozitivele cu capacitati de 2-4 metri cubi pe ora sau poate chiar mai mari.

Caracteristici importante

Printre caracteristicile care mai trebuie verificate inainte de o investitie serioasa se numara si urmatoarele: prezenta flotorului, prezenta presostatului, precum si tipurile de materiale folosite pentru realizarea dispozitivelor.

Ideal este ca gospodarii sa se asigure ca dispozitivele pe care le cumpara includ si un proces inteligent de masurare, dar si de controlare a presiunii de lucru. Practic, pompele trebuie sa aiba presostat, un dispozitiv care indica foarte precis care este presiunea cu care este pompata apa.

Pompele cu plutitor sunt foarte practice pentru persoanele care doresc sa se asigure ca dispozitivele nu merg in gol. Este vorba despre o masura de siguranta, cu ajutorul careia gospodarii se ingrijesc de o utilizare eficienta. In momentul in care flotorul depisteaza ca nu mai este apa in apropierea sa, pompa se opreste automat.

Pompele submersibile sunt foarte eficiente atat in gospodariile personale, in mediul rural, cat si in mediul industrial, acolo unde apa este absolut necesara pentru buna desfasurare a activitatilor. Oricine poate gasi modelul ideal in functie de necesitatile personale, atata timp cat isi aloca suficienta vreme pentru a citi si a se documenta despre elementele tehnice.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....