Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Top mondial al celor mai mari blocaje în trafic. București, pe locul 5

Publicat

in

Bucureștiul ocupă locul 5 într-un top mondial al orașelor cu cele mai mari probleme în trafic. Capitala României a înregistrat întârzieri de 103 ore pe an. 

Bucureștiul este devansat doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) și St. Petersburg (104 ore), se arată într-un studiu realizat de TomTom, citat de Statista.com.

Specialiștii în psihologia transportului de la Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră „PsihoTrafiQ” consideră că ambuteiajele duc implicit la nervozitate și la creșterea accidentelor cauzate de reacțiile impulsive. În același timp, blocajele se petrec din cauza numărului foarte mare de mașini care circulă în București, raportat la cel al populației, iar soluția principală pentru decongestionarea traficului ar fi optarea oamenilor pentru mijloacele alternative de transport. Potrivit Institutului Național de Statistică, în anul 2014, sunt înmatriculate 924.213 autoturisme, la o populație de 1.883.425 de locuitori, adică o mașină la 2 locuitori.

Paradoxal, autoturismul nu e cel mai rapid mijloc de transport într-un oraș mare

“Infrastructura este, desigur, o mare problemă care generează aceste ambuteiaje în traficul bucureștean, însă nu este singura. Nu putem neglija, totuși, statisticile INS care spun că există o mașină la 2 locuitori, iar tendința populației este de a folosi, într-o proporție covârșitoare, numai acest mijloc de transport. Cognițiile pe care merg majoritatea bucureștenilor, sunt acelea că pot câștiga timp dacă se deplasează cu automobilul propriu, dar aceste cogniții sunt eronate, deoarece timpul de staționare în trafic este mai mare decât dacă s-ar deplasa cu alte mijloace de transport. Atunci când facem analiza unui accident, luăm în considerare 3 factori: infrastructura, autovehiculul și factorul uman”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, președintele PsihoTrafiQ.

(w670)

„Românii au tendința de a epata cumpărând și etalând valoarea mașinii, iar acest lucru este produsul tot a unei contaminări sociale. În Europa de Vest, oamenii aleg echilibrul, au înțeles că dacă toată populația ar folosi autoturismele ca singură soluție de transport rutier, practic marile orașe ar paraliza. Vesticii au înțeles, se pare că mai bine decât noi, că autoturismul nu este cel mai rapid mijloc de transport într-un oraș mare, chiar din contră. În cele mai multe cazuri, mai repede te deplasezi cu motocicleta sau bicicleta. De asemenea, folosirea metroului este o soluție foarte bună pentru a evita aglomerația urbană. Datorită faptului că la noi funcționează foarte bine mimetismul, alegem să ne deplasăm cu toții, încolonați, cu autoturismul, într-un oraș cu o infrastructură rutieră precară, iar statisticile nu mint: 103 ore pe an înseamnă foarte mult. În același timp, nu trebuie să neglijăm deloc faptul că ambuteiajele sporesc nervozitatea și agresivitatea șoferilor, iar acestea pot reprezenta un factor semnificativ pentru producerea accidentelor. Totodată, nu trebuie să minimalizăm nici costurile plătite cu sănătatea, ca urmare a poluării accentuate, mai ales în intersecții”, declară psihologul principal Ionel Simionca, vicepreședintele Asociației de Psihologie și Siguranță Rutieră „PsihoTrafiQ”, potrivit unui comunicat de presă Plus Communication.

Soluțiile specialiștilor pentru decongestionarea traficului rutier

Pentru fluidizarea traficului, specialiștii de la PsihoTrafiQ recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație, să nu intre în intersecții supraglomerate, să evite utilizarea automobilului propriu în zilele și orele de vârf (în special, începutul și sfârșitul săptămânii, dimineața între orele 7 și 9, când majoritatea populației se deplasează spre locul de muncă și între 16 și 18, atunci când oamenii se întorc de la serviciu) și să opteze pentru mijloace alternative de transport, cum ar fi: autobuzul, microbuzul, metroul, bicicleta, motocicleta etc. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Aproape 1.900 de militari, implicați în acţiuni împotriva răspândirii COVID-19

Publicat

in

De

Aproape 1.900 de militari au participat, în 24 de ore, la acţiuni împotriva răspândirii COVID-19, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), potrivit Agerpres.

MApN precizează că 1.889 de militari şi 523 de mijloace tehnice au acţionat joi şi vineri în Bucureşti şi în ţară, în 394 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Giurgiuleşti (Galaţi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Borş şi Oradea (Bihor), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

Totodată, personal militar a participat şi la transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate 493 de teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

MApN aminteşte că joi o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române a executat un zbor pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecţie medicală din Turcia, constând în 100.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3.

Tot joi, o echipă din Ministerul Apărării a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Citește și: Informație de ultim moment! Alte două persoane au decedat din cauza coronavirusului

În acelaşi context, pentru a veni în sprijinul unităţii medicale sucevene, Ministerul Apărării va pune la dispoziţia acestei facilităţi, prin intermediul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” din Iaşi, patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafeţe pe bază de clor.

Un detaşament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, acţionează începând de vineri în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere.

MApN anunţă că, de vineri până duminică, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti vor distribui aproximativ 1.000 de pachete cu produse alimentare şi 1.000 de pachete cu produse de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din judeţul Suceava şi din localităţi greu accesibile din zona Dâmbovicioara, judeţul Argeş.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale printr-un număr de 2.237 misiuni, la care au participat 12.305 militari şi 3.540 mijloace tehnice, iar la Institutul ‘Cantacuzino’ au fost prelucrate un număr total de 6.710 teste.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Paraclis ortodox românesc „va primi probabil din nou acoperișul său aurit…”

Publicat

in

De

In orasul Baden Baden, din Germania se afla Paraclisul ortodox românesc, acesta are nevoie urgent de reparatii, mai ales in zona Capelei. O problema ar fi ca, acoperisul initial original era aurit, iar costurile ar fi prea mari, dupa cum declara si autoritatile din oras. Suma de care r fi nevoie se ridica la circa 85.000 de euro. O parte din politicienii locali au venit in Consiliu cu propunerea ca Primaria sa finanteze refacerea acoperisului, dar majortatea consilierilor s-a opus. Acestia aducand in discutie faptul ca este pandemie iar banii respectivi ar merge mai bine catre alte zone.Cu toate acestea, s-a deschis o linie unde fiecare poate dona atata cat poate…scrie publicatia: bnn.de

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend