Conecteaza-te cu noi

Administratie

Toate utilajele au ieşit la deszăpezire – la Curtea de Argeş nu sunt probleme majore

Publicat

in

În timp ce meteorologii emit tot mai des coduri de vreme rea şi ninsori abundente, cei care se ocupă de deszăpeziri încearcă să ţină pasul cu zăpada care se aşterne astfel incat sa nu fie probleme.

La Curtea de Arges, cel putin deocamdata nu exista strazi blocate iar traficul se desfasoara normal in conditii de iarna, informează reprezentanţii autorităţilor locale.

„Acţionăm non stop, cu toate utilajele iar la această oră nu avem probleme sau străzi blocate. S-a intervenit din centrul municipiului spre străzile laterale iar multe dintre ele sunt deja la negru. Singura problemă pe care o avem este cu personalul, avem puţini oameni care nu pot lucra non stop.”, a declarat redactorilor PROFIT, Ioan Ghiţă, şeful Serviciului Public de Salubritate Urbană.

Astăzi, pe străzile din Curtea de Argeş se acţionează la deszăpezire cu toate utilajele din dotare, adică 3 pluguri, 2 autobasculante cu lamă, împrăştietoare de materiale antiderapant.

De asemenea angajaţii SPGC au deszăpezit cu prioritate străzile unde există persoane care au nevoie să ajungă la spital pentru dializă sau pentru alte tratamente de acest gen

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Mărțișorul la Casa Dinu Lipatti” – atelier de creație

Publicat

in

De

Consiliul Județean Argeș și Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”, în parteneriat cu Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Călinești, organizează în data de 24 februarie 2020, începând cu ora 10.00, proiectul educațional „Mărțișorul la Casa Dinu Lipatti” – atelier de creație.

Anul acesta, referenții Centrului de Cultură „Dinu Lipatti” se vor deplasa la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Călinești, unde, înainte de a începe atelierul de creație, vor prezenta informații despre istoricul originii mărțișorului și semnificația acestuia în prezent.

Obiceiul mărțișorului s-a păstrat până în zilele noastre la cotele sensibilității de altădată. Culorile alb și roșu reprezintă cele două anotimpuri opuse, iarna și vara, primăvara și toamna fiind considerate a fi doar anotimpuri de trecere.

Pe vremuri, mărțișorul era reprezentat de un șnur de lână răsucit din fir roșu și alb, cu sau fără bănuț, un fel de amuletă ce avea rolul de a-l proteja pe purtător de primejdii, de a-i face mai ușoară trecerea de la iarnă la primăvară.

Atelierul își propune realizarea de mărțișoare handmade, obiecte unicat ce pot îmbraca mai multe forme în funcție de dorința fiecărui participant și de materialele de lucru pe care le alege. Decupăm, coasem, lipim, pictăm, ne folosim de lemn, materiale textile, ațe, ace, mărgele, culori și pensule.

Cu puțină creativitate și îndemânare se vor crea obiecte personalizate și prețioase, menite să ducă mai departe acest frumos obicei.

Cu această ocazie, invităm toți românii să sărbătorească venirea primăverii la începutul lunii martie oferind celor dragi un mărțișor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

APEL de la ITM ARGEȘ: Veniți să vă ridicați carnetele de muncă!

Publicat

in

De

lnspectoratul Teritorial de Muncă Argeș revine și anunță toți angajatorii de pe raza judelutui Argeș pentru ridicarea carnetelor de muncă inchise la 31.12.2020 ca urmare a abrogării dispozițiitor Decretutui nr.92/1976 privind carnetul de muncă. Aceștia sunt rugați să se prezinte la ghișeele operaționale ate instituției, de luni până joi intre orete 08:00 – 16:00, vineri intre orete 08:00-14:00 pentru ridicarea carnetetor de muncă pe baza procesului-verbal de predare-primire intocmit de cetre ITM Argeș. De asemenea si persoanele fizice care nu si-au ridicat carnetele de muncă se pot adresa la ITM Argeș pentru ridicarea acestora.

Menționăm că in arhiva institutiei incă se mai află un număr de 14.926 carnete de muncă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend