Conecteaza-te cu noi

Campulung

Timp de şapte ani, Primăria Rucăr a plătit câte 2.739,37 euro pe lună pentru reducerea efectelor încălzirii globale în baza unui contract fantomă

Publicat

in

Anul acesta se împlinesc şapte ani de când în evidenţele primăriei Rucăr a fost descoperit contractul cu numărul 1092, însă fără a fi datat. Respectivul contract prevedea asocierea dintre Consiliul Local Rucăr, reprezentat prin primarul de atunci Dumitru Ghica, şi firma SC SZD Electro SRL, din Cluj Napoca, reprezentată de Mezei Ferencz, în calitate de director general, şi avea ca obiect reabilitarea sistemului de iluminat pubSAMSUNGlic al comunei Rucăr.
Descoperit de primarul Ionel Dulamă la numai câteva zile de la preluarea mandatului, în vara anului 2008, contractul cu pricina a făcut obiectul mai multor plângeri penale, dar şi a numeroase „negocieri” în instanţa de judecată, între primăria Rucăr şi firma clujeană.
SAMSUNGIniţial, în baza contractului nedatat, primăria Rucăr se obliga să plătească ungurului, timp de 84 de luni (şapte ani), suma lunară de 1.738 de euro cu TVA, pentru montarea a 489 corpuri de iluminat (cu înlocuirea a 375 corpuri de iluminat).
Suma iniţială pe care ar fi trebuit să o plătească primăria Rucăr firmei SZD Electro SRL se ridica la 145.992 euro. Dar cum din banul public nimic nu e de ajuns, iar suma de aproape 300 de euro pentru un bec era una mai mult decât modică pentru un tun decent, a mai apărut, tot atunci, şi o anexă la fantomaticul contract. Mult mai exact fiind vorba de actul adiţional nr. 2 la contractul ???, pentru că nici anexa nu a fost datată, fapt ce duce şi la ideea că respectivul contract pare să nu fi avut nici număr, nu numai dată, la momentul apariţiei adiţionalului act. Scopul actului adiţional, cu numărul 2, era acela de a majora suma iniţială, de 1.738 de euro pe lună, la suma de 2.739,37 euro pe lună, şi pentru „reabilitarea iluminatului public a monumentelor şSAMSUNGi a parcurilor”, mai precis pentru înlocuirea a încă 40 de becuri.
În timp, după ce au fost consumate toate căile de atac şi nu s-a ajuns la nici o rezolvare legală, primăria Rucăr a fost nevoită să plătească firmei clujene, pentru un contract „ecologic” (pentru că se arată în contract că „sistemul contribuie la reducerea efectelor încălzirii globale”), suma totală de 230.107,34 euro, ce-i drept cu TVA inclus.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | INCENDIU ÎN ARGES – 10 STUPI SI O ANEXA S-AU FĂCUT SCRUM

Publicat

in

De

Pompierii musceleni au intervenit în această dimineață la un incendiu ce a cuprins o magazie tot din localitatea Mihăești.
Au ars 10 cutii de stupi gole și magazia construită din lemn pe aproximativ 20 mp.
Nu au fost victime. În interior, proprietara încălzea hrana pentru animale, iar de data aceasta este posibil ca niște scântei sau jar să fi căzut din sistemul de încălzire și în contact cu materialele combustibile din interior să genereze incendiul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CITEȘTE și dă MAI DEPARTE ! Așa arată DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE și ADEVERINȚA DE LA ANGAJATOR NECESARE DEPLASĂRII

Publicat

in

De

Cei care se deplasează între orele 22:00 şi 6:00 vor trebui să completeze, începând de luni seară, în conformitate cu ordonanţa militară emisă de MAI, o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării, iar în cazurile speciale, şi traseul acesteia. În cazul celor care merg la serviciu, este necesară o adeverinţă permanentă din partea angajatorului care să ateste că prezenţa la locul de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend