spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Test de personalitate: Esti cu adevarat o persoana fidela? Afla punctajul tau!

Facebook Twitter Google+
Test de personalitate: Esti cu adevarat o persoana fidela? Afla punctajul tau!

O conduita constanta si fidela pe de-o parte, si flexibilitatea, pe de alta parte, sunt deseori subiecte de discutie aprinse intre oameni. Unele persoane fac din aceste trasaturi o problema de viata si de moarte, in timp ce altele le minimizeaza importanta. Unii considera ca a fi constant (unui principiu, loc de munca, persoane) este o virtute, in timp ce altii considera virtute flexibilitatea si capacitatea de a se adapta schimbarilor, devenind astfel infideli.

Au existat vremuri in care calitatea cea mai apreciata la un loc de munca era fidelitatea fata de companie, sef, etc; astazi, o importanta cel putin egala sau chiar mai mare o are competenta. Astazi sunt apreciate persoanele flexibile si chiar schimbatoare, intrucat sunt considerate cu capacitate ridicata de a se adapta vremurilor.

In realitate insa, niciunul din aceste atribute – constanta sau flexibilitatea – nu trebuie tratat in termeni extremi, absoluti, pentru ca fiecare poate avea valori de intensitate diferite: poti fi constant, fidel pana la rigiditate sau flexibil pana la anularea identitatii de sine. Ambele asemenea cazuri sunt, evident, negative.

Desi fiecare dintre noi ne putem adapta intr-un context sau altul, putand fi intr-o masura fidel sau flexibil, totusi fiecare om are inclinatie de a fi intr-un anumit fel, simtindu-se bine cand este fidel si i se apreciaza aceasta virtute sau cand este adaptabil, flexibil si intalneste persoane pentru care trasaturile sale sunt foarte atractive.

Tu ce fel de persoana esti din acest punct de vedere?

Vei gasi mai jos un test propus de o echipa de specialisti psihologi si sociologi redutabili, zece intrebari, fiecare cu cinci variante de raspuns.

 

Alege raspunsul care crezi ca ti se potriveste in cea mai mare masura – fara a te gandi prea mult – apoi calculeaza-ti punctajul. La final vei gasi interpretarea.

 

1.Ce moment al zilei preferi?

a.apusul soarelui;

b.amiaza;

c.dimineata in zori;

d.seara;

e.dupa-amiaza.

2.Daca vrei sa fii informat, ce preferi sa citesti?

a.intotdeauna acelasi ziar sau site de informatii;

b.multe ziare sau siteuri;

c.cel care imi cade in mana;

d.numai titlurile articolelor;

e.ceeace ma sfatuiesc altii.

3. Esti invitat la o petrecere cu masti. Cum vei proceda?

a.nu ma maschez;

b.imi fac un costum original;

c.imi pun o masca folclorica;

d.ma imbrac precum o personalitate politica;

e.ma imbrac precum un personaj dintr-o piesa de teatru, oricum cunoscuta.

4.Daca mostenesti o alta casa, ce vei face?

a.as amenaja-o imediat ca pe o a doua locuinta a mea;

b.nu e o prioritate, m-as gandi mai tarziu ce voi face cu ea;

c.m-as duce acolo din cand in cand cu prietenii;

d.m-as muta imediat in ea;

e.as inchiria-o (vinde-o) imediat.

5.Daca veti cumpara o geanta, sacosa, etc, din ce material preferi sa fie facuta?

a.din fibre metalice;

b.din plastic;

c.din piele;

d.din cauciuc;

e.din textile.

6.Imagineaza-ti un barbat si o femeie in costum de baie, pe plaja. Ce fac?

a.fac baie, glumind si razand;

b.stau intinsi la soare, fara sa-si vorbeasca;

c.flirteaza;

d.se ignora reciproc pentru ca nu se cunosc;

e.discuta in contradictoriu.

7.Care din urmatoarele adjective iti place cel mai mult?

a.constant;

b.afectuos;

c.inteligent;

d.flexibil;

e.vesel.

8.Imagineaza-ti un steag in bataia vantului. Unde crezi ca este el arborat?

a.pe un vapor in larg;

b.in fata unei sali de conferinte, la inaugurare;

c.la intrarea unui aeroport sau a unui port maritim;

d.la fereastra unui palat regal;

e.pe un vapor care soseste in port.

9.Gandeste-te la sentimentul de prietenie. Cu care din urmatoarele adjective il asociezi?

a.dulce;

b.sarat;

c.acru;

d.amar;

e.acrisor.

10.Imagineaza-ti o cladire veche. Ce ai dori sa faci mai intai?

a.sa ii cunosc istoria;

b.sa o fotografiez;

c.sa o vizitez pe indelete;

d.sa vad cine locuieste in ea;

e.sa ii descopar colturi necunoscute, neexplorate.

Punctajul raspunsurilor:

Noteaza numarul de puncte ce corespund fiecarui raspuns pe care l-ai ales la cele 10 intrebari de mai sus, apoi aduna-le.

La intrebarea 1: a-3, b-10, c-9, d-0, e-6.

La intrebarea 2: a-10, b-8, c-2, d-0, e-5.

La intrebarea 3: a-10, b-9, c-6, d-0, e-3.

La intrebarea 4: a-2, b-5, c-8, d-0, e-10.

La intrebarea 5: a-4, b-7, c-19, d-0, e-1.

La intrebarea 6: a-8, b-19, c-5, d-2, e-0.

La intrebarea 7: a-10, b-7, c-1, d-0, e-4.

La intrebarea 8: a-0, b-1, c-10, d-7, e-4.

La intrebarea 9: a-10, b-8, c-2, d-0, e-5.

La intrebarea 10: a-10, b-3, c-0, d-6, e-9.

Interpretarea rezultatelor:

Intre 0 si 39 puncte:

Esti foarte inconstant, iti schimbi permanent opiniile si comportamentul. Tii prea mult cont de opiniile si presiunile celorlalti, dar acest lucru iti face placere, pentru ca tu consideri ca inconstanta inseamna de fapt adaptabilitate si flexibilitate, intelegere si sensibilitate. Ceilalti te considera insa un om care se schimba dupa cum bate vantul, ceeace iti creaza destul de des disconfort psihologic. Exista riscul unor probleme dificile la locul de munca si in relatiile interpersonale, si asa destul de greu de stabilizat.

Intre 40 si 46 puncte:

Esti destul de putin fidel pentru ca uiti adesea intalnirile, intelegerile si programul fixat anterior. Sunt putine lucrurile si faptele fata de care esti fidel; pentru tine, totul e in evolutie si miscare si de fiecare data consideri ca altceva trebuie avut in vedere. Totudi nu esti prea satisfacut de aceasta conduita si adesea visezi sa fii mai constant, sa pui mai multa ordine in activitatea ta. Nu sunt excluse problemele spinoase la locul de munca si in relatiile cu prietenii.

Intre 47 si 53 puncte:

Esti schimbator, actionand dupa circumstante: putin fidel, putin flexibil, uneori coerent, constant si punctual, alteori de-a dreptul haotic. Esti destul de impartit intre aceste doua atitudini, fiind ceeace se numeste un oscilant tipic. Explicatia rezida in faptul ca, desi esti atras de constanta si fidelitate, ne le consideri virtuti. Revizuieste-ti sistemul de valori, gandeste-te de doua ori inainte de a actiona si nu ceda primului impuls. Analizeaza atent faptele si oamenii cu care vii in contact; vei descoperi ca sunt destule situatiile in care fidelitatea este o calitate foarte importanta.

Intre 54 si 60 puncte:

Esti indecis, pentru ca oscilezi permanent si rapid intre fidelitate si infidelitate, intre constanta si inconstanta. Uneori cedezi si devii incoerent, dupa care iti revii si depui eforturi mari pentru a repeara tot ceeace ai gresit sau ratat prin inconstanta ta. Este vorba de lipsa unui autocontrol mai puternic si de o oarecare imaturitate comportamentala, pentru ca fundamental esti o persoana fidela, constanta. Numara pana la o suta inainte de a abandona planurile, intalnirile si angajamentele tale in favoarea altor actiuni.

Intre 61 si 67 puncte:

Esti constant si fidel tie insuti. Iti respecti programul, dorintele, promisiunile; iti place sa fii coerent, chiar daca o faci cu destul efort. Uneori – destul de rar – ai insa tendinta de a ceda primului impuls, deviind de la ceeace ai stabilit anterior. Cu o competenta corespunzatoare vei avea multe reusite. Ai premize pentru a te forma si dezvolta un comportament de conducere eficient.

Intre 68 si 90 puncte:

Esti foarte fidel si constant in raport cu timpul si diferitele situatii sau persoane din viata ta. Iti mentii promisiunile, respecti intelegerile cu ceilalti si toate acestea fara efort, ba, dimpotriva, cu usurinta si mare placere. Ii dispretuiesti profund pe cei care nu se tin de cuvant si adesea aceasta seriozitate a ta este ironizata de ceilalti. Ai aptitudini de conducere, cu conditia de a accepta faptul ca uneori, in mod obiectiv, trebuie sa iti restructurezi planurile, actiunile, comportamentele, ceeace nu este dificil pentru tine. Ajuta-i pe cei inconstanti si indecisi; neincrederea si ironiile lor initiale vor disparea cu timpul daca stii cum sa lucrezi cu ei.

Intre 91 si 100 puncte:

Constanta si fidelitatea ta fata de oameni, situatii si valori se pot transforma cu usurinta in rigiditate si conservatorism. Esti foarte putin dispus sa iti schimbi punctele de vedere sau comportamentele chiar in pofida evidentei. Mediteaza mai mult la lumea inconjuratoare si vei descoperi ca o anumita doza de flexibilitate este absolut necesara.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....