spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ŢEAPĂ PENTRU SAMSARI ? Cum se fac exproprierile pentru autostradă în Argeş – Surprize pentru cei care asteaptau sa se imbogateasca

Facebook Twitter Google+
ŢEAPĂ PENTRU SAMSARI ? Cum se fac exproprierile pentru autostradă în Argeş – Surprize pentru cei care asteaptau sa se imbogateasca

– Cei care au fentat taxele trecand in acte, la notariat, preturi mult mai mici ale terenurilor vor primi bani mai putini
Argeşenii care deţin terenuri în zona Luncă (Noapteş) din Curtea de Argeş, sunt invitaţi la primărie luni şi marţi, în vederea unor discuţii privind exproprierile necesare pentru construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu. Cei care deţin terenuri în zonă sunt aşteptaţi cu actele de proprietate la biroul de urbanism din primărie unde li se vor comunica paşii necesari în vederea exproprierilor. Pe tronsonul de autostradă care ar urma să treacă prin Curtea de Argeş există şi o casă ai cărei proprietari sunt speriaţi să nu le fie dărâmată gospodăria. Deocamdată autorităţile locale nu au făcut nici un anunţ în acest sens deşi situaţia este cunoscută.

Cum se expropriaza ?

Este bine ca cei care ajung într-o asemenea situaţie să-şi cunoască drepturile, aşa cum sunt stabilite prin Legea specială nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, lege publicată în Monitorul oficial nr. 853/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
Ca etape mari, expropriatorul aprobă, prin hotărâre de Guvern – sau prin hotărâre a autorităţii locale, după caz – indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor, sursa de finanţare, precum şi declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, a listei proprietarilor aşa cum rezultă din evidenţele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau ale unităţilor administrativ-teritoriale. Sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator pe baza unui raport de evaluare întocmit având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici şi termenul în care acestea se virează într-un cont deschis pe numele expropriatorului la dispoziţia proprietarilor de imobile.

Proprietarii notoficati prin posta

Amplasamentul lucrării se aduce la cunoştinţa publică prin afişarea la sediul consiliului local respectiv, prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului şi va fi comunicat spre avizare şi recepţie Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Amplasamentul va fi materializat prin bornarea tuturor punctelor de coordonate care îl definesc pe acesta. Notificarea intenţiei de expropriere a imobilelor, precum şi lista imobilelor ce urmează a fi expropriate se transmit prin poştă către proprietari. Lista imobilelor se face publică prin afişarea acesteia la sediul consiliului local respectiv şi pe pagina proprie de internet a expropriatorului.

Ce bani iti da statul pe terenul expropriat

Plata despăgubirilor pentru imobilele expropriate se face în baza cererilor adresate de către titularii drepturilor reale, precum şi de către orice persoană care justifică un interes legitim. Cererea, împreună cu documentele doveditoare, originale şi/sau copii legalizate, va fi depusă în termen de 10 zile de la data aducerii la cunoştinţa publică, prin afişare la sediul consiliului local pe raza căruia se află imobilul. Dupa cum se stie, vestea construirii autostrazii a pus pe jar multi argeseni care s-au grabit sa cumpere terenuri in zona traseului stabilit cu ani in urma. Din pacate, multi care sperau sa scoata bani frumosi din exproprieri vor avea o supriza neplacuta. In primul rand pentru ca multi nu au ghicit exact traseul autostrazii asa ca vor ramane cu terenurile blocate si ieftine in timp ce altii, cei care au cumparat terenuri si au declarat preturi mult mai mici la notariat, vor primi mult mai putini bani decat se asteptau. Asta pentru ca sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator se va face pe baza unui raport de evaluare întocmit având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici pentru terenurile tranzactionate in ultimii ani in acele zone.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....