Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ŢARA ARDE ŞI…. Dosar istoric la DIICOT: Procurorii investighează abdicarea forţată a Regelui Mihai

Publicat

in

La sesizarea Mișcării pentru Regat și Coroană, DIICOT cerceteză falsul istoric și juridic comis la 30 decembrie 1947, care a avut ca rezultat răsturnarea ordinii constituționale în Regatul României și desființarea statului de drept. Scopul este restabilirea ordinii legale și constituționale legitime, notează evz.ro.

DIICOT – Structura Centrală a dispus, sub nr. 467/D/P/2018, începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art.397 și 438 Cod Penal, a transmis săptămâna trecută, Evenimentului zilei, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată, sub semnătura procurorul șef de secție Mihaela Porime.

Mișcarea pentru Regat și Coroană a înregistrat la Parchetul General, pe 10 mai 2017, o sesizare prin care-i cerea „să efectueze cercetările necesare pentru stabilirea împrejurărilor concrete, pentru stabilirea făptuitorilor, a vinovăției, a răspunderii penale și civile, după caz, și a înlăturării consecințelor decurgând din actele criminale care, după 06 martie 1945, au determinat răsturnarea ordinii constituționale a țării la data de 30 Decembrie 1947, determinând aservirea țării unei puteri străine ostile și Armatei URSS de ocupație, sub care s-a instaurat dictatura comunistă în România. După 1989, despre întâmplările din urmă cu 70 de ani au depus mărturie mari personalități ale României, care arată că a fost vorba de acțiuni ale comuniștilor total lipsite de legitimitate și criminale”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Încă un scandal de corupție sub ‘nasul’ lui Vladimir Putin: trei generali, cercetaţi pentru luare de mită

Publicat

in

De

Trei generali din Ministerul rus al Afacerilor Interne sunt cercetaţi pentru luare de mită, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei. În dosar sunt implicați fostul șef al Direcţiei Generale de Poliţie din Sankt Petersburg și subalternii săi. Comitetul de Investigații al Parchetului General Rus investighează un dosar de luare de mită de mare proporţii împotriva a trei generali, informează Reuters, potrivit Rador Radio România.

„Fostul asistent al șefului Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, șeful biroului principal al ministerului din Sankt Petersburg, generalul-locotenent Serghei Umnov, șeful logisticii Direcției principale a Comitetului de anchetă, generalul-maior Ivan Abakumov, șeful logisticii Direcției principale a Direcției principale a Comitetului de anchetă, generalul-maior Alexei Semenov, șeful poliției rutiere regionale și șeful departamentului juridic al inspectoratului, Elena Kopyeva, sunt acuzați că au primit de 11 ori mită pe o scară deosebit de mare a Direcției principale de investigații a ICR. Potrivit anchetei, mituitorii sunt oamenii de afaceri din Sankt Petersburg, Vladimir Platonov, Oleg Ivanov, Andrei Tsarnetsa și Nadejda Smirnova. Potrivit unor articole, un total de 11 persoane au fost inițial acuzate de această infracțiune, dar ulterior, pentru că au colaborat activ în anchetă, urmărirea penală a unora dintre inculpați a fost oprită. Restul, spre deosebire de presupușii beneficiari ai mitei, nu se află într-un centru de detenție preventivă, ci sub control judiciar.

Direcția Principală de Investigații a ICR consideră că organizatorul schemei de corupție a fost generalul-locotenent Umnov, care în 2013 i-a atras pe ceilalți inculpați să participe la aceasta.

Toți aceștia făceau parte din comisia departamentului de apărare, care a fost implicată în plasarea departamentelor Inspectoratului de Stat pentru Siguranța Traficului Rutier pentru înregistrarea și contabilitatea vehiculelor din Sankt Petersburg și din regiune. (…) În cei șase ani în care Serghei Umnov a condus direcția principală, fondul a primit aproximativ 65 de milioane de ruble de la registratori. Ancheta a considerat că donațiile au fost mită care au fost cheltuite pentru achiziționarea de mașini premium, inclusiv o Toyota Land Cruiser 200, precum și plata abonamentelor la centrele de fitness pentru șefii direcției principale, repararea și echiparea birourilor și toaletelor lor (mai mult de 800 mii cost, de exemplu, instalații sanitare pentru toaleta șefului Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne) și, în plus, banchete dedicate diferitelor sărbători.

Ancheta a fost lansată în cadrul Direcției principale de investigații a ICR din Sankt Petersburg încă din iunie 2020 cu privire la utilizarea de către angajații neidentificați ai Direcției principale regionale a Ministerului Afacerilor Interne a fondurilor Fondului de asistență pentru programele de poliție în scopuri personale. La 28 decembrie 2021, prim-vicepreședintele ICR, Eduard Kaburneev, a transferat cazul la Departamentul principal de investigații al Comitetului de Investigații al Federației Ruse. În perioada 5-6 iulie 2022, anchetatorii i-au reținut pe principalii inculpați, care au fost apoi arestați de Tribunalul Districtual Basmanny”, arată ziarul Kommersant.

Cum se apără cei acuzați

Umnov, Abakumov, Semyonov și Kopyeva nu și-au recunoscut vinovăția încă de la începutul anchetei, afirmând că acuzațiile nu a avut loc. În special, principalul inculpat susține că deciziile privind plasarea registratorilor și cheltuirea banilor în fond au fost colegiale, dar, potrivit locotenentului general, nu a folosit niciunul dintre beneficiile achiziționate pentru el. El a mers în cele din urmă la Moscova, unde a devenit asistent al ministrului.

Context

Rusia a fost zguduită de alt scandal de corupție, tot în aceste zile. Miercuri, un tribunal din Rusia l-a arestat oficial pe ministrul adjunct al apărării Timur Ivanov şi l-a acuzat de luare de mită, a anunţat tribunalul, în urma reţinerii acestuia de marţi. Tribunalul îl va reţine pe Ivanov în arest preventiv timp de două luni şi a comunicat că, potrivit acuzaţiilor, acesta s-a pus în poziţia de a beneficia de pe urma angajării contractorilor pentru ministerul în care supraveghea activitățile de construcţie.

Citeste mai mult

NATIONAL

Liberalii s-au dezlănțuit împotriva PSD: recunosc că stau în alianță cu un partid care ‘practică amenințări, șantaj, mizerie’

Publicat

in

De

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că “noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”.

“Eu ştiu că aici vă e greu, dar nu sunteţi singuri. Asta le-am zis-o şi colegilor din Oltenia, unde, tot aşa, PSD-ul face ce a făcut dintotdeauna, de asta mie îmi place să spun că noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, aceleaşi obiceiuri, aceleaşi lucruri urâte, ameninţări, şantaj, mizerie”, a spus Roman, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Dâmboviţa pentru alegerile locale.

În ianuarie 2024, preşedintele PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran, a anunţat că rupe alianţa cu PSD la nivel judeţean. Motivele invocate de liderul liberalilor din Dâmboviţa au plecat de la alocarea de bani de la bugetul judeţean către primăriile conduse de primari liberali.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend