Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Tânără de 19 ani în moarte cerebrală – S-a intoxicat cu gaze

Publicat

in

Poveste cutremurătoare în comuna Călineşti din judeţul Argeş. O tânără de doar 19 ani se află în moarte cerebrală după ce s-ar fi intoxicat cu gaze.

A fost dusă în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, după ce a fost găsită în stare de inconştienţă.

Andreea Drăgan s-a dus să îşi facă baie. A trecut ceva timp şi fata nu mai ieşea. Îngrijorat, tatăl său a strigat şi a bătut în uşă. Se spune că omul nu putea intra fiind încuiată pe interior. Speriat, omul a spart uşa. Şi-a găsit fiica în stare de inconştienţă. A scos-o pe braţe afară şi, fără să mai piardă timpul, a urcat-o în maşină, pornind către spital. A sunat la 112 chemînd în ajutor ambulanţa. Ajuns pe DN 7, cînd bărbatul a văzut ambulanţa, a oprit în mijlocul drumului pentru a se face transferul. Disperat, tatăl plîngea văzînd că tînăra nu dădea semne să îşi revină. Andreea Drăgan a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanţă, fiind transportată în mare viteză la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. La Camera de Primire  Urgenţelor, medicii au stat mai multe ore să o stabilizeze pe fată. În cele din urmă, tînăra a fost dusă la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Ieri după-amiază, starea ei era critică. Medicii spun ca fata este menţinută în viaţă doar de aparate, fiind în moarte cerebrală

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Alo, consilierii locali de ce tac? Curtea de Argeș, nu are buget, primarul încalcă legea

Publicat

in

Preocupat mai mult cu plimbări la shoping alături de persoane din primărie, stresat de gândul ca i se apropie finalul de mandat iar propriul partid pare a nu-l mai susține, primarul PSD din Curtea de Argeș încalcă legea prin nepublicarea bugetului orasului Curtii de Argeș în termenul legal. Nici la aceasta data proiectul de buget nu a fost facut public iar consilierii locali, cei mai slabi din storia orasului, se fac ca ploua desi e soare si totul e clar cum spune legislatia. Conform legii, în maximum 15 zile de la publicarea Bugetului de Stat în Monitorul Oficial, autoritățile locale ar fi trebuit să prezinte de acum o săptămână bugetul pe anul 2020. Cum Bugetul de Stat a fost publicat in data de 6 ianuarie, timpul a expirat cu mult clar iar cetățenii orasului regal sunt ignorați, în complicitate cu ceilalți consilieri locali, din nou de administrația PSD condusa execrabil de primarul Panțurescu.

Tacerea si lipsa de atitudine a consilierilor locali ii fac partasi la o administrație publică iresponsabilă, una care s-a ferit sa dea ochii cu cetatenii in ultimii 4 ani sau sa le fie aproape. Ca suntem deja cu un pas in luna februarie iar orasul nu are un buget, macar o schita de buget care sa fie publică, arata indolența administrației dar si a consilierilor locai, arata ca nu nu sunt pregătiți să respecte legile țării și să prezinte proiectul de buget în termen legal.

De aceea solicităm primarului PSD al Curții de Argeș, Constantin Panțurescu, să prezinte imediat bugetul orașului și să organizeze, conform legii, dezbaterea publică.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Liviu Dragnea a încasat-o dur! Cererea a fost respinsă

Publicat

in

De

Cererea de recuzare formulată de avocatul lui Liviu Dragnea a fost respinsă. Astfel, fostul preşedinte al PSD va rămâne cu acelaşi judecător care îi soluţionează contestaţia la executarea pedepsei. UPDATE 12.30 – Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, cererea lui Liviu Dragnea de recuzare a judecătorului care soluţionează contestaţia la executarea pedepsei în dosarul „DGASPC Teleorman”.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, recuzarea judecătorului care îi soluţionează contestaţia la executarea pedepsei. Apărătorii au susţinut că judecătorul ar fi semnat o cerere adresată de Forumul Judecătorilor din România către Consiliul Superior al Magistraturii de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de două categorii de afirmaţii făcute de Liviu Dragnea „într-o manifestaţie publică şi într-o emisiune politică”. „Am văzut că aţi făcut o cerere de abţinere care s-a respins, dar noi facem cerere de recuzare. Este greu de conceput ca astăzi să consideraţi că opiniile sale sunt de actualitate şi că el crede că a fost condamnat ilegal. (…) Este vorba de opinia sa faţă de unele manifestări din justiţie. Cazul nostru vizează chiar cele criticate atunci de clientul nostru. (…) Acele afirmaţii vizau faptul că oamenii nevinovaţi trebuiau puşi în cătuşe şi că aceasta nu este justiţie”, a declarat avocatul Liviu Popescu.

Dosarul DGASPC Teleorman Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA. Potrivit procurorilor,

Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. UPDATE 11.40 – Joi, Liviu Dragnea va merge şi la ICCJ. UPDATE 10.40 – Liviu Dragnea a cerut schimbarea judecătoarei care ar fi trebuit să decidă dacă va fi pus în libertate sau nu, motivând că aceasta ar fi semnat un memoriu împotriva lui în trecut. Dragnea susţine că Manuela Orzaţă ar fi părtinitoare, deoarece că a semnat un memoriu în care se cerea apărarea Justiţiei, în urma unor declaraţii făcute de fostul lider PSD. Dacă cererea de recuzare va fi acceptată, dosarul se va repartiza aleatoriu unui alt complet. Dacă nu va admisă, aceeaşi judecătoare va fi învestită cu soluţionarea acestei contestaţii la executare formulată de Liviu Dragnea. UPDATE 09.15 – Este o zi mare pentru Liviu Dragnea, care a fost adus în faţa judecătorilor.

Fostul lider PSD susţine că modul în care a fost constituit completul care l-a condamnat este nelegal şi contravine deciziilor Curţii Constituţionale. Ar putea fi ziua eliberării pentru Dragnea, deoarece va fi lăsat să plece acasă imediat, dacă magistraţii tribunalului Bucureşti îi dau dreptate. „S-a făcut o cerere de recuzare la doamna judecător întrucât dânsa a făcut o cerere de abţinere în care a invocat aceleaşi temeiuri pe care le-a invocat şi prima judecătoare care s-a abţinut şi a cărei cerere a fost admisă. E vorba despre faptul că au semnat un memoriu la CSM despre nişte afirmaţii făcute de domnul Dragnea şi atunci atâta timp cât un judecător semnează un asemenea memoriu, noi am considerat că nu poate fi imparţială nici măcar aparent. Dânsa a făcut cerere de abţinere, i-a fost respinsă, iar noi am făcut cerere de recuzare care e perfect admisibilă. Două judecătoare au realizat că nu pot judeca un om în privinţa căruia s-au exprimat într-un mod care contravine chiar cererii pe care am formulat-o noi. Vom vedea mâine ce se întâmplă acolo”, a explicat, miercuri, Flavia Teodosiu, apărătoarea lui Dragnea, care a completat că joi vor ajunge din nou în faţa magistraţilor tot cu o contestaţie în executare, dar la ICCJ. UPDATE 08.22 – Liviu Dragnea a ajuns la Tribunalul Bucureşti, unde urmează să se întâlnească cu magistraţii.

Dargnea a fost de la penitenciar la tribunal cu o dubă, el aflându-se în custodia autorităţilor. Cel mai probabil, şedinţa de judecată nu va fi una publică. Ştirea iniţială 08.10 Fostul lider PSD susţine că modul în care a fost constituit completul care l-a condamnat este nelegal. Dacă magistraţii Tribunalului Bucureşti îi dau dreptate, atunci Dragnea va fi eliberat pe loc, arată ziare.

Vezi și

A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend