spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Sute de persoane au fost evacuate în insula greacă Zakynthos din cauza unui incendiu de vegetație

Facebook Twitter Google+

Autoritățile din insula greacă Zakynthos au evacuat duminică aproximativ 300 de localnici și turiști din două sate din cauza unui incendiu puternic de vegetație, potrivit agenției Euronews, citată de Mediafax.

Incendiul este întețit de vânturile puternice, iar meteorologii au informat că nu se așteaptă ca viteza vântului să scadă până marți. Autoritățile au informat că nu există victime ca urmare a acestui incendiu, însă au decis evacuarea deoarece flăcările se află aproape de case.

„Am evacuat aproximativ 300 de rezidenți și turiști din satele Keri și Agalas ca măsură de precauție”, a informat un purtător de cuvânt al Pompierilor.

Peste 100 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor, iar mai multe aeronave destinate stingerii incendiilor au participat la operațiune. Insula Zakynthos se află la aproximativ 300 de kilometri vest de capitala țării, Atena.

Un alt incendiu a izbucnit în Loutraki, la 80 de kilometri de capitală. Pompierii eleni au anunțat că au fost nevoiți să intervină pentru stingerea a aproximativ 70 de incendii la nivel național în ultimele 24 de ore.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments