Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SURSE: Un nou favorit în cursa pentru funcţia de comisar european din partea României

Publicat

in

Ursula von der Leyen a primit, marţi seară, votul favorabil al Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Aceasta urmează să negocieze cu statele membre numele şi portofoliile din viitoarea Comisie. Din partea României au fost vehiculate mai multe nume, însă surse politice precizează pentru STIRIPESURSE.RO că în cursă există un nou favorit.

Mai exact, o favorită. Potrivit surselor politice, cele mai mari şanse le are în acest moment Luminiţa Odobescu, actual ambasador al României la Uniunea Europeană.  Aceasta se bucură de o imagine pozitivă, fiind apreciată atât de premierul Viorica Dăncilă, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Oficialilor români li s-ar fi transmis de la Bruxelles, potrivit surselor politice şi diplomatice, că desemnarea unei femei pentru funcţia de comisar european ar creşte şansele României la obţinerea unui portofoliu important.

Luminiţa Teodora Odobescu este reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană din 2015. Anterior a fost sonsilier de stat pentru afaceri europene și politică externă la Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta, secretar de stat MAE şi director în MAE.

Luminiţa Odobescu a fost apreciată şi de oficialii europeni pentru munca depusă în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE. Ambasadorul a fost prezent la ceremonia de încheiere a preşedinţiei, organizată la Ateneu, şi a luat cuvântul imediat după Viorica Dăncilă, în condiţiile în care miniştrii Teodor Meleşcanu şi George Ciamba au fost absenţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Guvernul a aprobat proiectele privind justiția, transportul și plafoanele bugetare pentru care și va angaja răspunderea n Parlament

Publicat

in

De

Guvernul a aprobat, în ședința de marți seara, cele trei proiecte de lege privind justiția, transportul pentru elevi și plafoanele bugetare pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt Ionel Dancă.

Este vorba despre proiectele privind modificările la legile Justiţiei, OUG 51/2019 referitor la transportul interjudeţean de călători, respectiv legea plafoanelor bugetare şi strategia fiscal bugetară.

În cazul modificării legilor justiției se are în vedere prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederilor referitoare la pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completuri de 2 la cele de 3 și vechimea de intrare în magistratură de la 2 la 4 ani.

„Aceste prevederi trebuie prorogate, iar în cursul anului viitor să ne asumăm să le anulăm”, a spus premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de marți. El a precizat că, în primă lectură, guvernul va discuta despre proiectul privind abrogarea în mare parte a prevederilor din OUG 114, pe care Orban a calificat-o drept „un act normativ criminal cu efecte devastatoare”. Acesta va face obiectul unei a doua asumări de răspundere în Parlament.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cameră – Seidler (USR) a cerut dezbaterea abrogării pensiilor speciale fără raportul comisiei de specialitate;solicitarea – respinsă

Publicat

in

De

Deputatul Cristian Seidler a solicitat miercuri, în plen, ca proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale iniţiat de USR să fie dezbătut fără raportul Comisiei de muncă, cererea fiind respinsă în urma consultării liderilor grupurilor parlamentare, conform AGERPRES.

Seidler a precizat că termenul pentru depunerea raportului comisiei de specialitate a trecut şi este necesară dezbaterea proiectului în plen. „Aveţi ocazia să spuneţi dacă vreţi sau nu pensii speciale”, le-a transmis el deputaţilor.

În urma consultării liderilor grupurilor parlamentare, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a anunţat că proiectul se va dezbate atunci când va exista raport din partea comisiei de specialitate şi un punct de vedere din partea Guvernului.

Marţi, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a început dezbaterile asupra a două proiecte de lege privind eliminarea pensiilor speciale, iniţiate de PNL şi, respectiv, USR, reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii solicitând respingerea actelor normative.

După două ore de dezbateri, s-a hotărât amânarea luării unei decizii, la propunerea preşedintelui comisiei, social-democratul Adrian Solomon, pentru a aştepta punctul de vedere din partea Guvernului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend