Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SUPER TV, lider de audiență cu emisiunile despre Revoluție

Publicat

in

-Filmul-document „Trei zile până la Crăciun” si emisiunile moderate de Grigore Cartianu si Iulian Uță, au făcut recorduri de audiență

Grupul de presă Super TV – Ziarul PROFIT, incheie anul in forță în ceea ce privește audiențele, devansând categoric televiziunile din Argeș si regiunea Muntenia si Oltenia. Astfel, pe parcursul intregii saptamani, Super TV a fost singura televiziune din zona care a alocat spatii ample Revoluției din decembrie 1989. Din prima zi a saptamanii trecute, in cadrul emisiunii Chestiuni Arzatoare, Iulian Uță a dezvaluit cum s-a umplut țara de revoluționari falsi, printre ei numarandu-se parlamentari, fosti prefecți, primari, etc. Au urmat alte emisiuni iar, la sfarsit de saptamana, pe parcursul unei emisiuni maraton de trei ore, Grigore Cartianu a demascat implicarea Rusiei in evenimentele sangeroase care au schimbat soarta României. Peste 150.000 telespectatori au urmarit pe televizor sau in online emisiunea VERDE` N FAȚĂ realizata și moderata de colegul nostru Grigore Cartianu. Cifra aceasta a fost depășită spectaculos, aseară, duminica 22 decembrie de la ora 19:30, cand, chiar cu trei zile inainte de Craciun , Super TV a difuzat in premiera pentru o televiziune regionala si exclusiv in Argeș, filmul ” TREI ZILE PÂNĂ LA CRĂCIUN”, un film document tulburător în regia lui Radu Gabrea și realizat pe scenariul lui Grigore Cartianu, o cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri și imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989. 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură dură pentru Guvernul Orban! Modificările aduse sistemului sanitar afectează grav dreptul la sănătate al cetățenilor români?

Publicat

in

De

sursa foto:  g4media.

Avocatul Poporului, Renate Weber, atacă la CCR modificările aduse sistemului sanitar prin O.U.G. nr. 25/2020, considerând că  afectează grav dreptul la sănătate al cetățenilor român. „Drept urmare, statul, prin autoritățile sale, devine culpabil pentru nerespectarea obligației constituționale de asigurare a dreptului la asistență medicală în unitățile de stat”, a declarat  Avocatul Poporului.

Renate Weber a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la schimbarile aduse Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 25/2020. „OUG nr. 25/2020 încalcă dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la asistență medicală în unitățile sanitare de stat”, a informat avocatul Poporului.

”Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile art. I pct. 1, pct. 2, pct. 5 și pct. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 25/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

Avocatul Poporului observă, între altele, faptul că inițiatorul ordonanței a omis să solicite și să obțină avizul conform al Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, organismul de la care era obligat de lege să îl ceară, întrucât O.U.G. 25/2020 are ca obiect de reglementare inclusiv asistența medicală de urgență. Acest fapt atrage neconstituționalitatea întregului act normativ.

În condițiile în care actul normativ sus-menționat afectează drepturi și libertăți cetățenești, iar Legea fundamentală interzice adoptarea ordonanțelor de urgență care, prin obiectul de reglementare, afectează respectivele drepturi și libertăți, Avocatul Poporului constată că OUG nr. 25/2020 nu respectă această interdicție, nu există nicio analiză care să justifice urgența și nu este dovedită situația extraordinară care a determinat emiterea ordonanței de urgență.

În opinia Avocatului Poporului, OUG nr. 25/2020 încalcă dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la asistență medicală în unitățile sanitare de stat, prevăzute de art. 34 alin (2) si art. 47 alin. (2) din Legea fundamentală. În condițiile în care mare parte din finanțarea de la bugetul de stat va fi transferată către sectorul privat, efectele pe termen mediu și lung vor conduce la sărăcirea accentuată a sistemului public de servicii medicale, concomitent cu lipsa accesului la orice tip de servicii medicale al persoanelor care nu-și permit accesarea serviciilor private. Avocatul Poporului atrage atenția asupra faptului că domeniul reglementat de către actul normativ sus-menționat este unul de interes public, iar în privința serviciilor medicale de urgență chiar un domeniu de interes strategic al statului.

Avocatul Poporului mai observă faptul că nu există un sistem concurențial corect între furnizorii publici de servicii de sănătate și cei privați, primii fiind supuși unor condiționări legale și administrative. Spre exemplu, sectorul comercial achiziționează materialele și medicamentele după reguli proprii, fără a fi obligat să respecte legislația în domeniul achizițiilor publice, pe când sectorul public este supus unor proceduri obligatorii, în conformitate cu legislația achizițiilor publice, iar depunerea contestațiilor, de către oricine, inclusiv de către concurenți, este unul din motivele blocării multora din aceste achiziții și întârzierii lor. Ca atare, în situații de finanțare similară sau chiar de subfinanțare a spitalelor publice, există riscul unui fenomen de migrație a medicilor și a pacienților dinspre spitale publice înspre spitalele private.

O altă critică majoră este că prin O.U.G. nr. 25/2020 se liberalizează sistemul medical de urgență fiind deschisă finanțarea publică pentru tratamentul cazurilor de urgențe critice de către sistemul privat. Suntem în prezența unei schimbări majore de paradigmă, care nu se poate realiza fără o dezbatere extrem de largă cu toate segmentele interesate ale societății. În context, Avocatul Poporului apreciază că, în condițiile unei finanțări unice, provenind de la bugetul de stat sau bugetul asigurărilor sociale, scindată la un număr nedefinit de unități sanitare de urgență, rezultatul va fi închiderea unităților sanitare publice de urgență, cu consecința încălcării principiului solidarității, a dreptului la ocrotirea sănătății în unitățile sanitare de stat.

Drept urmare, statul, prin autoritățile sale, devine culpabil pentru nerespectarea obligației constituționale de asigurare a dreptului la asistență medicală în unitățile de stat”, arată Avocatul Poporului, a arătat realitatea.net.

Vezi și:

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Circ în Parlament: ‘Prefer să fiu ministru în Guvernul Orban decât să fi fost, Doamne ferește, condus de Viorica Dăncilă’

Publicat

in

De

În cadrul audierilor în comisiile parlamentare de specialitate, ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, i-a transmis lui Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, că preferă să fie ministru în Guvernul condus de Ludovic Orban, decât să fi fost, ”Doamne fereşte”, condus de Viorica Dăncilă.

Miercuri este ultima zi de audieri pentru miniştrii Guvernului Orban II în comisiile parlamentare de specialitate. În cadrul audierilor pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc vorbit despre ”răzbunare” împotriva moldovenilor, cu trimitere la reducerea bugetului alocat Direcţie Regionale Drumuri Poduri (DRDP) Iaşi.

Bode a negat că ar fi vorba despre vreo răzbunare, ci despre o reducere a banilor alocaţi în conformitate cu numărul de kilometri.

”Prefer să fiu ministru în Guvernul Orban şi condus de Ludovic Orban decât să fi fost, Doamne fereşte, condus de Viorica Dăncilă. În ceea ce priveşte răzbunările, nu este nicio răzbunare. DRDP Iaşi e pe poziţia a treia, din cele 7 DRDP-uri, conform numărului de kilometri. Şi Moldova şi Muntenia şi Transilvania, cu toţii avem nevoie de investiţii în infrastructură”, a spus Bode.

Ministrul propus a afirmat, anterior, în cadrul audierilor, că DRDP Iaşi a avut alocaţi anul trecut 481 milioane lei, mai mult decât celelalte DRDP-uri.

”Să aloci 481 milioane lei pentru DRDP Iaşi pentru că tu aveai un contract pe DN15, cu incredinţare directă de aproape 80 milioane euro? Mai mult ca celelalte DRDP-uri la un loc. În acest an, ţinând cont de coeficienţi, DRDP Iaşi primeste 123 milioane lei”, a spus Bode.

Ministrul propus a susţinut că a redus problemele de comunicare la nivel instituţional, a redus birocraţia şi digitalizarea şi e eliminat prevederile nocive din OUG 114, informează news.ro

Vezi și:

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreascaviewscnt

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend