Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Subiectele zilei: Cea mai nouă metodă prin care hoții de lemne păcălesc Sistemul de Urmărire; Studenții cer pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea tezelor de doctorat; Rareş Bogdan, lăsat din braţe de Iohannis. Orban alege candidatul PNL pentru Capitală

Publicat

in

Nu e bine aşa, d-le preşedinte. După ani de abuzuri, societatea românească e bolnavă de mefienţă. E bine ca preşedintele să-şi pună funcţia la bătaie, spre a-i reda sănătatea, reconstruind justiţia şi încrederea în instituţii. Iar nu discreditându-se. Expusă deceniilor de nefăcute ale partidului-stat şi, mai ales, ultimilor trei ani de abuzuri ale cleptocraţiei dezlănţuite, societatea românească ar avea nevoie, mai mult decât orice, de restabilirea încrederii ei în stat şi puterile lui. Cheia de boltă a acestui proces ar fi reconstrucţia magistraturii, a CCR, a instituţiilor cheie, de forţă, ca jandarmeria şi, în genere, a puterilor unui stat redemocratizat, relatează DW.
Cea mai nouă metodă prin care hoții de lemne păcălesc Sistemul de Urmărire. Tăierile ilegale din păduri îi pot aduce României amenzi usturătoare de la Comisia Europeană. Mai ales că țara noastră nu urmărește de unde provine fiecare bucată de lemn de pe piață, inclusiv butucii, crengile și rumegușul. Mecanismul funcţionează astfel: o companie primeşte autorizaţie să taie, de exemplu, 100 de metri cubi de material lemnos. Numai că pentru a rămâne cu 100 de metri cubi, firma respectivă trebuie să taie mai mult, pentru că o parte mare dintr-un copac nu poate fi folosită la mobilă şi astfel rămân crengi întregi, vreascuri, rumeguş sau chiar buşteni întregi. Aceste resturi ajung la alte firme, care le vând mai departe ca lemne de foc. Şi mai grav este atunci când aşa-zisele resturi de lemne provin direct din pădure, din tăieri ilegale, aşa cum am arătat într-o anchetă a Inspectorului Pro, în Munţii Rodnei, notează Știrile Pro Tv.
Garajul Discordiei. Un milionar al Clujului condiționează un proiect comunitar cu un loc de parcare. Un garaj deținut de un milionar pe strada Republicii din Cluj a ajuns subiect de negociere la Primărie într-un proiect comunitar unic. Este vorba de „Căsuța Părinților”,un adăpost destinat familiilor copiilor bolnavi de cancer, care se va construi pe strada Republicii la nr. 43, în apropierea Institutului Oncologic Ion Chiricuță. Garajul împiedică toate autorizațiile, fiindcă are CF și se află pe spațiul de 1000 de mp deținut și oferit de primărie pentru construcția casei. Proprietarul n-a renunțat la el. Pentru a porni construcția și pentru obținerea tuturor autorizațiilor, e nevoie ca acel garaj să dispară de pe teren, arată Actual de Cluj.
Studenții cer pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea tezelor de doctorat. Liga Studenților (LS IAȘI) solicită Ministerului Educației Naționale publicarea tuturor tezelor de doctorat, nu doar a celor depuse în format electronic începând din 2016. Aceștia mai cer și transmiterea unei adrese către toate universitățile prin care să se clarifice faptul că prin acest demers nu se încalcă prevederile Regulamentul European de Protecție a Datelor (REPD/GDPR) și nu se aduce nicio vătămare vieții private a deținătorilor titlurilor de doctor. Totodată, organizația solicită incriminarea comercializării de lucrări științifice, introducerea unor sancțiuni administrative pentru instituțiile care „pierd” sau „fac pierdute” lucrări de doctorat și înăsprirea regimului penal pentru sustragerea sau distrugerea lor, scrie News Week.ro.
Sesiunea din toamnă e pentru corigenți. Numai vorbe de dragoste se schimbă peste mesele verzi de negocieri politice preelectorale. Sau, mai degrabă, prin culisele eroticii politice: ba că, speriați de alegeri și, mai ales de sondajele de opinie interne, unii ar vrea să părăsească orgiile partidului pentru că nu mai pot juca rol de dominatrix, ba că nu știu ce lider vânează capetele seci ale adversarilor folosind în diferite moduri morcovii dosarelor penale. Umblă tot soiul de bârfe despre iubiri secrete și interzise între clanuri care până acum își prețuiau reciproc mai mult scalpul decât creierul. Se spune (și se neagă) că PSD-istul din fruntea Iașiului ar putea fi oferta electorală a PNL la alegerile locale, potrivit Europa Liberă.
Rareş Bogdan, lăsat din braţe de Iohannis. Orban alege candidatul PNL pentru Capitală. Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus din nou liderilor PNL că nu se va implica în desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale, susţin surse politice pentru Adevărul. Şeful statului i-a transmis lui Rareş Bogdan că organizaţia PNL Bucureşti va alege candidatul pentru Capitală, nu el. Ludovic Orban, care controlează filiala Bucureşti, insistă ca Violeta Alexandru să fie candidatul PNL, nu Rareş Bogdan, susţin sursele citate. Liberalii au comandat un sondaj de opinie pe Bucureşti în care îi măsoară pe Rareş Bogdan, Violeta Alexandru, Ciprian Ciucu, dar şi candidaţi externi: Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Asta e România! Un producător de echipamente medicale nu are NICIO comandă pentru că spitalele preferă produsele din China

Publicat

in

De

Unii furnizori de măşti de protecţie au scăderi ale vânzărilor în această perioadă, ceea ce poate fi considerat un paradox. Explicația este că spitalele fac licitaţii de măşti şi combinezoane care nu se fac în România, spun antreprenorii, anunță MEDIAFAX.

Unii producători de echipamente de protecţie din România se confruntă cu scăderi ale cererilor din partea clienţilor, în ciuda faptului că spitalele au nevoie ca de aer de astfel de produse.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Acesta este cazul firmei Coral 33 All Prod din Prahova, care are 30 de angajaţi şi afaceri anuale de 2 milioane de euro.

„Nu ne-a contactat nicio autoritate (…). Nu lucrăm pentru spitale. Spitalele scot la licitaţie (…), ei cer produse care nu se găsesc în piaţă. Ei cer combinezoane care nu se fac în România, cer măscuţe care nu se fac în România (…). Ce fabricăm noi sunt măscuţe reutilizabile din pânză care, mă rog, nu sunt preferate de ei”, a declarat Valentin Brăguţă, director general la Coral 33 All Prod.

Compania se ocupă cu producţia şi distribuţia de echipamente de protecţie individuale şi produce măşti cu două straturi, trei pliuri, reutilizabile. Directorul companiei spune că, în prezent, comenzile din partea clienţilor au scăzut.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

România are 388 de fabrici care produc echipamente de protecţie pentru diferite domenii, inclusiv pentru sectorul medical. Acestea formează o piaţă de aproape 500 de milioane de lei şi au împreună 4.500 de angajaţi, potrivit datelor Ziarului Financiar. Cu toate acestea, Guvernul a acordat contracte în valoare de peste 180 de milioane de lei unor firme care importă astfel de produse din alte state.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Noul șef al MI5 este SPIONUL care a anchetat atacul asupra lui Serghei Skripal, fostul agent rus otrăvit cu noviciok

Publicat

in

De

Londra l-a numit luni pe Ken McCallum – spion de carieră, care a condus ancheta cu privire la tentativa de ucidere a fostului colonel GRU Serghei Skripal cu un agent neurotoxic de tip militar „Noviciok” – la conducerea agenţiei britanice de informaţii interne MI5, informează Reuters.

McCallum, care activează de 25 de ani în cadrul MI5, s-a ocupat în primii zece ani de Irlanda de Nord, dar apoi s-a axat pe lupta împotriva militanţilor islamişti, pe dezvoltarea securităţii cibernetice şi pe asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Citește și: Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

După ce fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi în 2018 otrăviţi cu un agent neurotoxic dezvoltat de sovietici, el a condus riposta agenţiei la tentativa de asasinat, informează agerpres.ro.

„În 2018, Ken a fost însărcinat cu răspunsul MI5 la tentativa de asasinat împotriva lui Serghei Skripal, în cadrul unei reacţii internaţionale fără precedent a serviciilor de informaţii aliate, sub coordonarea Marii Britanii”, indică MI5.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

Marea Britanie a acuzat Rusia de atacul în urma căruia un cetăţean britanic a decedat. Rusia a negat orice rol în acest caz, însă marile puteri occidentale au expulzat zeci de spioni ruşi care lucrau sub acoperire diplomatică.

MI5 a precizat că una dintre priorităţile principale ale lui McCallum este ca agenţia să profite rapid de oportunităţile oferite de tehnologie, inclusiv de învăţarea automată (machine learning), ramură a inteligenţei artificiale. Este cunoscută, de asemenea, pasiunea acestuia pentru drumeţiile montane.

Citește și: Coronavirus: Companiile auto din România vor să facă ventilatoarele mecanice, dar nu avem proiect pentru ele

El îi va succeda lui Andrew Parker, care urmează să-i predea comanda în aprilie.

MI5, creat în 1909 pentru a contracara spionajul german în Primul Război Mondial, este însărcinat cu protejarea securităţii naţionale britanice. Activitatea sa principală este în prezent lupta contra terorismului internaţional, ea funcţionând şi ca agenţie de contraspionaj.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

„Scopul MI5 este extrem de motivant”, a apreciat McCallum într-o declaraţie.

„Oamenii noştri – împreună cu partenerii noştri – depun eforturi să apere ţara şi îşi doresc întotdeauna să meargă cât mai departe. După ce mi-am consacrat viaţa profesională acestui efort de echipă, este un imens privilegiu să fiu invitat astăzi să o conduc în calitate de director general”, a mai afirmat el.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend