Conecteaza-te cu noi

Stiti cum se face ?

STIAI ASTA ? Cum scapi de carcei: metode rapide de ameliorare si preventie

Publicat

in

Crampele musculare sau carceii sunt contractii involuntare ale muschilor, deosebit de dureroase, cauzate de cele mai multe ori de o deficienta de minerale in corp.

Ele pot afecta orice muschi din corp, in special gambele si coapsele.

Atletii si persoanele in varsta sunt mai afectati de crampele musculare decat alte persoane.

Carceii pot aparea si la femeile insarcinate sau pot fi declansati de expunerea la temperaturi extreme.

Care sunt cauzele aparitiei crampelor musculare?

Specialistii nu cunosc cauza exacta, dar presupun ca este vorba despre o hiperexcitabilitate a nervilor care stimuleaza muschii.

Exista mai multi factori care pot declansa contractii dureroase ale muschilor:

– Lipsa de magneziu, calciu sau potasiu in sange
– Depunerea unui efort fizic intens, fara incalzire prealabila
– Deshidratarea survenita in urma efortului sau a expunerii la canicula
– Statul in picioare vreme indelungata sau mersul pe tocuri inalte
– Fortarea unui muschi sau a unei grupe de muschi
– Circulatia periferica ingreunata
– Tratamentul cu diuretice, sedative sau medicamente impotriva spasmelor
– Deficitul de vitamine B1, B5 si B6
– Obezitatea
– Deficitul de hesperidina (compus asociat cu vitamina C, intalnit mai ales in citricele necoapte), substanta care joaca un rol important in corectarea crampelor musculare nocturne

Cum poti preveni formarea carceiilor?

– Bea suficient de multa apa, pentru a preveni deshidratarea si pierderea de minerale din corp.

– Consuma alimente bogate in calciu si magneziu, precum banane, curmale, caise, struguri, stafide, broccoli, morcovi, cartofi, rosii carne, peste, nuci, ciocolata neagra cu minin 75% cacao, legume si zarzavaturi verzi.

– Mananca ananas. Acesta contine bromelina, o enzima cu puternice proprietati antiinflamatoare, miorelaxante, antitumorale si detoxifiante.

– Ia suplimente de magneziu, potasiu si vitamina B6.

– Evita sa stai prea mult timp pe tocuri. Ia-ti o pereche de incaltamanite comoda de schimb.

– Incalzeste-ti bine muschii inainte de a practica orice activitate sportiva, inclusiv inainte de a intra in bazinul de inot.

Cum ameliorezi crampele musculare?

Tratamentul carceilor difera de la persoana la persoana, trebuie doar sa afli ce iti face tie bine.

Incearca sa te masezi sau sa apesi cu putere pe locul respectiv cu miscari circulare.

Daca ai la indemana un pachetel cu gheata, aplica-l la locul dureros. Gheata va amorti zona afectata si durerea va ceda.

Tratamentul cu caldura s-a dovedit si el eficient. Umple o sticla cu apa fierbinte si aplic-o pe locul dureros.

Poti folosi si sare grunjoasa incalzita si pusa intr-un saculet din material textil. Cel mai simplu, inmoaie un prosop in apa calda si pune-l pe locul afectat.

Daca obisnuiesti sa mergi la sala si ti se pun carcei des, acest lucru se datoreaza transpiratiei excesive, cand organismul pierde foarte multa apa si saruri minerale. Este suficient sa te hidratezi corespunzator pentru a preveni aparitia crampelor musculare.

Poti sa bei apa minerala imbogatita cu magneziu, saruri de calciu si potasiu. O gustare dulce, cum ar fi un baton proteic este si ea binevenita. Muschii functioneaza mult mai bine atunci cand rezervele energetice sunt incarcate.

Daca suferi de carcei in timpul somnului, fa cateva exercitii de streching inainte sa te pui in pat. De exemplu, stai pe varfurile degetelor de la picioare timp de 10-15 secunde. Incearca apoi sa mergi alte 15 secunde pe calcaie, cu mainile la spate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

STITI CUM SE FACE ? Nu am fost declarată ca moștenitor la succesiunea după mama. Ce e de făcut în această situație?

Publicat

in

„Mama mea a decedat acum 2 ani, are un copil din prima căsătorie si, ulterior, s-a recăsătorit si mai are 2 copii care sunt majori.Au fost la notar si au facut succesiunea, a aparut actul de moștenitori dar eu nu sînt trecuta pe acel act. Ce este de facut,s-au dat declarații precum ca numai are niciun copil”, intreabă o cititoare a ziarului nostru.
Ca de obicei, am consultat un avocat iar raspunsul acestuia este următorul, in aceasta speta:

„Procedura unei sucesiuni, functie de marimea si intinderea acesteia, este foarte complexa si poate contine acte oficiale eliberate de catre autoritati privind cine si in ce proportii sunt beneficiarii unei sucesiuni, succesorii de drept, actionarii la o parte din succesiune, etc. In general la sucesiunile simple primarii prin actele care le elibereaza, certificat fiscal, certificatul de deces (anexa fosta 1, actual anexa 24) anexa care cuprinde bunurile si succesorii, inlesnesc furtul sucesiunilor, nu in toate cazurile. In actele primariei figureaza in general proprietarii si copiii sau parintii care locuiesc pe aceaste proprietati. In cazul dumneavoastra, daca s-a interbenit la primarie ca in Anexa 24 sa figureze numai un anumit succesor, dar in registrul agricol sau evidenta proprietatilor apar si ceilalti succesori, in calitate de fica, fiu sau parinti, persoana juridica numita primaria, prin primar, este vinovata ! Notarul are obligatia, cel putin morala, sa verifice anumite acte oficiale, atat la primaria cat si la Camera Notarilor privind succesorii … cel putin la Camera Notarilor daca nu apare deschisa procedura de sucesiune de catre un tert. Pot sa va redau un caz concret de fals, uz de fals, etc. cu dovezi, inscrisuri, etc. Un notar a fost dus acasa la un parinte de catre doi succesori (doua surori) parinte care a avut o comotie cerebrala (comotie care ia afectat considerabil actele si elemetele de vointa proprie) si ia fost pus degetul pe un act notarial cu metinuea ca acesta nu stia carte, in conditiile cand notarul stia de la cea de-a treia fica, prin acte, ca tatal ei tinea evidenta contabila a unei macelarii. Prin acel act notarial cu implicati … primarie si in instante, a fost eliminata de catre cele doua surori cea de a treia sora. Asadar, in cazul dumneavoastra, va adresați instanței pentru anularea certificatului de moștenitor. Si eventual împotriva moștenitorilor și martorilor, puteti depune plângere penală pentru fals în declarații.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Soțul vinovat la divorț poate fi obligat să-l despăgubească pe celălalt pentru desfacerea căsătoriei

Publicat

in

De

În cazul divorțurilor produse din vina exclusivă a unuia dintre soți, celălalt îi poate pretinde despăgubiri pentru prejudiciul provocat de desfacerea căsătoriei, potrivit legii civile de la noi. În funcție de prejudiciul concret, material și/sau moral, despăgubirile pot urca și la câteva zeci de mii de lei. Aceste despăgubiri se acordă doar când căsătoria se desface din culpa exclusivă a unuia dintre soți, nu din culpa comună a celor doi. Un exemplu recent în acest sens îl prezintă avocatul Adrian Cuculis, unde reclamantul din procesul de divorț a fost obligat de instanță să achite celui de care divorțează 3.000 de euro drept daune morale. O sumă ceva mai mare a fost acordată în decizia menționată ceva mai sus, a Tribunalului Iași, unde daunele au fost de 35.000 de lei. Pentru ce, mai exact? Divorțul avea la bază un clasic adulter, dar peste care soțul care a avut relații extraconjugale a mai presărat și alte fapte care au dus, cu toatele, la stigmatizarea celuilalt și chiar la un prejudiciu de imagine.
Despăgubirea aceasta pentru prejudiciul cauzat de desfacerea căsătoriei nu are nicio legătură nici cu obligația de întreținere. Prejudiciul poate la fel de bine să fie unul material sau unul moral (suferința cauzată).
Conform Codului civil, soții pot să divorțeze în următoarele cazuri:

  1. prin acordul soților, la cererea ambilor soți sau a unuia dintre soți acceptată de celălalt soț;
  2. atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soți sunt grav vătămate și continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
  3. la cererea unui din soți, după o separare în fapt care a durat cel puțin doi ani;
  4. la cererea aceluia dintre soți a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

În România, căsătoria se poate desface în trei locuri: la primărie, la notar sau în instanță. Dintre cele trei modalități de divorț prevăzute de legislația noastră, divorțul la primărie este cel mai simplu. Asta, firește, dacă vorbim de un divorț amiabil. La extrema cealaltă, în cazul în care nu există înțelegere și, cel mai adesea, nici cu privire la autoritatea părintească, atunci când există copii, divorțul nu se poate face decât la instanță.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend