spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Statisici îngrijorătoare! Boala care omoară mai mulți oameni decât cancerul

Facebook Twitter Google+
Statisici îngrijorătoare! Boala care omoară mai mulți oameni decât cancerul

Mare atenție! Aceste afecțiuni sunt mult mai periculoase decât cancerul! Din păcate, România este pe primul loc în Europa la numărul deceselor provocate de aceste afecțiuni

Bolile cadriovasculare cauzează de trei ori mai multe decese decât cancerul. Este o statistică tristă scoasă la suprafață de preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, Dragoş Vinereanu, în cadrul unei conferinţe de presă. Conform specialiștilor, România iar este fruntașă în Europa la o statistică negativă. Românii sunt cei mai afectați dintre europeni de bolile cardiovasculare.

„Dacă în Europa bolile cardiovasculare omoară cam jumătate dintre cetăţeni, în România lucrurile stau mult mai rău, omorând două treimi, de trei ori mai mult decât mortalitatea de 19% prin cancer. Bolile cardiovasculare reprezintă prioritatea numărul 1 a sistemului de sănătate din România. Speranţa de viaţă în România este mai redusă decât în UE cu 8 ani la bărbaţi şi cu 5 ani la femei”, a afirmat medicul.

„Una dintre principalele date pe care noi le-am obţinut şi care a fost absolut surprinzătoare a fost evoluţia mortalităţii din 2001 – 2016 în ceea ce priveşte bolile cardiovasculare. Deşi populaţia României a scăzut cu circa 12% în această perioadă, numărul total de decese prin boli cardiovasculare a scăzut cu doar 7%, adică dacă este să ajustăm prin scăderea populaţiei decesele prin boli cardiovasculare au crescut. Acest lucru este valabil atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei”, a mai spus specialistul, citat de libertatea.ro.

Citește și:

SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

Veste bună! Se schimbă o lege cheie care îi vizează pe toți românii

Alertă De azi, e obligatoriu! Modificare-cheie în privința salariaților din România

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments