Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Start programului „Idei in Tara lui Andrei” – Vezi cum poti obtine bani si pentru ce

Publicat

in

Finanțări în valoare de 150.000 euro oferite de OMV Petrom în competiția de proiecte Idei din Țara lui Andrei

  • OMV Petrom lansează a cincea ediție a competiției „Idei din Țara lui Andrei” sprijinind proiecte ce vizează educația profesională și mediul
  • Fiecare inițiativă poate primi finanțare de până la 5.000 de euro sau 15.000 de euro, în limita celor 150.000 de euro alocați
  • Înscrierile în competiție se pot face până pe 17 noiembrie 2016 pe taraluiandrei.ro

București, 19 octombrie 2016 OMV Petrom dă startul unei noi ediții în competiția națională de proiecte Idei din Țara lui Andrei, susținând inițiativele cu impact pe termen mediu și lung care oferă soluții pentru dezvoltarea educației profesionale și pentru protectia mediului.

Aflat la a cincea ediție, programul oferă granturi în valoare totală de 150.000 de euro și se adresează persoanelor fizice, organizațiilor nonguvernamentale, instituțiilor de învățământ și altor instituții publice din orice localitate din România. Acestea se pot înscrie în competiție până pe 17 noiembrie, pe www.taraluiandrei.ro, la secțiunea Idei din Țara lui Andrei. Proiectele căștigătoare pot primi finanțare de până la 5000 de euro sau 15000 de euro.

Până în prezent, prin intermediul competiției, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de 550.000 de euro pentru peste 60 de proiecte.

Știm că pentru a ajunge pe drumul potrivit, o idee bună trebuie să fie susținuță. De aceea, OMV Petrom sprijină, pentru al patrulea an la rând, oamenii cu inițiativă care vor să facă o schimbare în comunitatea lor. Așteptăm tot mai mulți români să înscrie proiecte care vor contribui la dezvoltarea celor două domenii prioritare pentru noi: învățământul profesional și mediul.declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom

Anul acesta în competiție vor fi acceptate ideile care vizează următoarele două domenii:

  • educație profesională –proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor elevilor și profesorilor;
  • mediu – proiecte care promovează un comportament cumpătat, prin folosirea în mod responsabil a resurselor naturale și a inovației pentru protecția și valorizarea mediului înconjurător (inclusiv activități de ecologizare și extindere a spațiilor verzi).

Proiectele înscrise în ediția din 2016 a competiției vor trece prin două etape de evaluare:

  • votul public se va desfășura în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie 2016 și va reprezenta 30% din punctajul final;
  • evaluarea juriului va avea loc între 23 noiembrie 2016 – 6 decembrie 2016. Juriul Idei din Țara lui Andrei va analiza proiectele înscrise, iar evaluările lor vor reprezenta 70% din totalul punctajului.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 7 decembrie 2016 în urma punctajului obținut din votul public și evaluarea juriului. Proiectele înscrise în competiția „Idei din Țara lui Andrei” sunt evaluate de un juriu format din specialiști în educație și probleme de mediu, bloggeri, jurnaliști, reprezentanți ai unor ONG-uri, precum și ai OMV Petrom.

Lavinia Boian, câștigătoare în competiția Idei din Țara lui Andrei din 2015 cu proiectul Seră didactică, detaliază care au fost avantajele unui proiect finalist:

Prin intermediul programului am reușit să schimbăm în bine viața elevilor care studiază în cadrul Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu. Am construit un loc în care își pot pune în aplicare cunoștințele teoretice de la școală. Astfel, i-am determinat să descopere și să lucreze cu pasiune în domeniul agricol. Datorită finanțării primite, tinerii din Întorsura Buzăului învață de la oameni cu experiență cum să crească și să întrețină legumele și cum să pună bazele propriilor afaceri.

În ediția din 2015, au fost alese 19 proiecte câștigătoare care au devenit realitate pentru 17 județe din România: Argeș, Bacău, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman și Vrancea. Acestea au contribuit la soluționarea unor probleme locale din sfera educației, mediului și dezvoltării comunitare.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Alina Gorghiu critică propunerea PSD: E la fel ca în vremea lui Dragnea! Un partid complet iresponsabil

Publicat

in

De

Senatorul liberal Alina Gorghiu critică propunerea PSD privind un proiect care oferă posibilitatea celor care au rate să obţină o amânare a acestora până la sfârşitul lunii septembrie fără „dobânzi la dobânzi”, susţinând că este un „partid iresponsabil”.

„PSD e la fel ca în vremea lui Dragnea! Responsabilitate! O cerem de la cetăţeni, dar vedem un partid complet iresponsabil pe scena politică. PSD nu renunţă la logica de campanie nici măcar acum, când priorităţile sunt altele: sănătatea oamenilor, asigurarea veniturilor pe perioada crizei şi găsirea măsurilor necesare pentru a-i scăpa pe oameni de stresul ratelor la bănci”, a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook.

Ea subliniază că Guvernul PNL a anunţat că România va avea cea mai cuprinzătoare măsură din Europa de ajutorare a celor care au credite – persoane, dar şi companii.
„Vor putea să decidă ei singuri perioada de amânare a ratelor, de la 1 la 9 luni. Şi după aceea ratele nu vor fi mai mari, pentru că băncile sunt obligate să prelungească perioada de rambursare. Şi nici comisioanele neîncasate pe perioada de amânare nu vor fi incluse în costul creditului. Iar Guvernul garantează integral plata dobânzii pentru creditele ipotecare amânată la plata de către bănci care nu va putea fi achitată ulterior de populaţie. Soluţii găsite în ritm infernal, pentru că timp de pauză nu e. Iar în timpul asta, PSD se joacă cu nervii românilor. Se laudă în stânga şi dreapta că vor propune legi prin care ratele să fie amânate până la sfârşitul anului, dar când să pună totul pe hârtie, surpriză! PSD anunţă că vrea să stabilească prin lege ca termenul de păsuire să fie de numai 6 luni. Cine şi cu ce argumente v-a explicat, domnilor, că e mai bună o amânare de 6 luni faţă de cele 9 luni stabilite de Guvern? Că la cei care resimt financiar efectele crizei generate de pandemie sigur nu v-aţi gândit!”, mai arată Gorghiu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că săptămâna viitoare va fi trecută prin Parlament o lege care va oferi posibilitatea celor care au rate să obţină o amânare a acestora până la sfârşitul lunii septembrie fără „dobânzi la dobânzi”.

„În România, ce fac Orban şi guvernul care a fost pus pentru a avea puteri depline şi a conduce? Mai nimic. Au dat o ordonanţă de urgenţă joi, care nici acum nu a fost publicată. În acest timp, oamenii sunt îngrijoraţi de ratele care vin peste ei, în condiţiile în care mulţi nu mai au salarii. Săptămâna viitoare vom trece prin Parlament o lege care va oferi celor care au rate o amânare până la sfârşitul lui septembrie. Şi fără să plătească dobânzi la dobânzi cum vrea #CîtuLucruriFantastice”, a scris Ciolacu, sâmbătă seara, pe Facebook.

Vezi și:Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Detalii îngrijorătoare! COVID-19 poate fi transmis și de pacienții vindecați

Publicat

in

De

Jurnalul de Medicină Respiratorie și Îngrijire Critică a publicat un nou studiu despre pandemia de coronavirus iar acest stuidiu relevă faptul că boala poate fi transmisă și de pacienții vindecați, notează GSP.ro.

S-a descoperit astfel că 8 dintre cei 16 subiecți testați în China în perioada 28 ianuarie – 9 februarie, care au avut simptome relativ ușoare de COVID-19, au putut infecta alte persoane chiar și la 8 zile după vindecare.

Astfel, autoizolarea devine o opțiune importantă chiar și pentru oamenii care se tratează de coronavirus.

Studiul a fost realizat în luna februarie și urmează ca numărul de persoane analizate să fie extins.

Vezi și:Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend