spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Start, Bacalaureat!

Facebook Twitter Google+
Start, Bacalaureat!

bacalaureat1Astazi, 10 iunie 2014, a inceput examenul de bacalaureat, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana, care se va desfasura pana in data de 12 iunie. Candidatii la examen, desi erau vizibil emotionati, au spus ca subiectele nu au fost foarte dificile. Dupa sustinerea primei probe, Cristina M. de la Colegiul National „Vlaicu Voda” din Curtea de Arges, ne-a spus: „N-a fost atat de greu pe cat ma asteptam. Am luat calificativul cel mai mare, adica avansat.”

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grile aprobate la nivel national. Probele orale se puncteaza astfel: calificativ mediu, calificativ avansat si calificativ experimentat, calificativul cel mai mare acordat de catre profesorii examintari.

Examinarea continua cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii minoritatilor, intre 11 si 13 iunie.

Urmatoarea proba, evaluarea competentelor digitale, va fi sustinuta intre 16 si 20 iunie, iar cea a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, intre 23 si 27 iunie.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta pe 30 iunie. Ea va fi urmata pe 1 iulie de cea la limba si literatura materna, de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, apoi de proba la alegere a profilului si specializarii, in data de 4 iulie.

Afisarea rezultatelor se va face în data de 7 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor putea fi depuse în aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00.

Rezolvarea contestatiilor se va face în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 11 iulie.

 

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....