Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SPOVEDANIA unui PREOT din Argeş – CÂŢI BANI AU CÂŞTIGAT POPII DE BOBOTEAZĂ

Publicat

in

– Orice preot cu parohie poate avea un castig de minim 2500 Euro in maxim doua zile

Primele zile ele fiecarui an sunt foarte aglomerate pentru preoţii ortodocşi. Aceştia au foarte mult de alergat chiar din prima zi a noului an, de Sf. Vasile,  si până la sărbătoarea Bobotezei.  Aceștia, conform tradiţiei si canoanelor bisericesti, trebuie sa meargă la familiile din parohia pe care o păstoreşte pentru slujbele speciale de Sf Vasile, in prima fază si, mai apoi, cu Iordanul, de Bobotează. Potrivit unei reguli vechi, enoriaşii le oferă slujitorilor domnului mici „atenții”, cu preponderenţă sume de bani dar şi alte cadouri gen fleici de carne afumata, carnati, cafea sau bauturi fine. Un preot din Argeş sosit in redactia PROFIT ieri, chiar în ziua de Sf. Ion, ne-a mărturisit ca desi e o … munca grea, aleargă cu placere prin frig pentru ca recompensa este pe masura. Potrivit acestuia, un preot cu lipici la enoriasi si ceva noroc,  poate aduna in doar 2, 3 zile sume frumoase, care se învârt în jurul sumei de 2.500 – 3000 de euro pentru parohiile mici sau medii. ” Eu am o parohie măricică cu oameni darnici si multi înstăriţi pe care îi cheama Vasile, Vasilica, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o traditie iar oamenii se bucura sa ma vada si cred ca inteleg ca nu este usor sa bati kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preotii nu cer nimic, oamenii ne dau cat ii lasa inima. Cei cu nume de sfant dau mai mult, altii ne dau si carne, carnati sau sticle cu bautura mai acatari. Inca nu am facut un calcul exact, dar in ziua de Sf Vasile si de Boboteaza cred ca am strans undeva la 3500 Euro. Poate vi se pare mult dar sa stiti ca asa mai compensam si noi veniturile mici de peste an”, ne-a declarat C. I, preot la o parohie din Argeş. Întrebat daca pentru aceste sume emite vreo chitanta sau alt tip de document acesta ne-a spus ca nu are cum atat timp cat aceste sume sunt donatii. ” Oamenii sunt convinsi ca nu dau popii banii ci ii dau bisericii de care apartin. Si ce chitanta sa dau: la carne sau la sticlele de vin pe care mi le ofera ?”

Acelasi preot ne-a marturisit ca are colegi preoti cu parohii mari de peste 700-900 de familii, în timp ce la ţară numărul familiilor este mult mai mic.  „Am un fost coleg, acum preot la o parohie in Pitesti care castiga de Sf. Vasile si Boboteaza cel putin 6000 Euro. Anul asta chiar mi-a zis ca din banii stransi de Boboteaza işi va termina casa care o are in constructie. Desigur va lasa ceva din banii astia si in vistieria bisericii”

Preotul C.I ne-a facut si un calcul potrivit căruia, pentru o parohie mica de tara , dacă doar jumătate dintre persoane vor fi găsite acasă și dacă fiecare familie va da în medie 20 lei pentru sfințirea casei, suma cu care se alege un preot după Bobotează poate ajunge este cuprinsă între 6.500 lei și 10.000 lei. Aceşti bani scapă de impozitare.

Din punct de vedere al regulilor bisericesti fiecare preot, după sfințirea caselor înregistrează aceste daruri pe care le primesc si merg în visteria bisericii. Din moment ce sunt înregistrate nu pot merge decât acolo, sopun regulile Bisericii Ortodoxe. Dar se inregostreaza ?

Nici fiscul nu are o opinie diferita si , potrivit legislatiei fiscale in vigoare, aceste sume de bani fiind primite sub titlu de donație,  veniturile astfel contabilizate nu sunt supuse impozitului pe venit.

Mai nou, tehnologia are un cuvant greu de spus si in privinta acestor tipuri de slujbe. Cei mai mulţi preoți anunță din timp când urmează să meargă cu Iordanul. Astfel, unii slujitori ai domnului le dau credincioşilor numărul de telefon sau adresa de facebook, aşa că oamenii pot suna dacă doresc să îşi sfinţească locuinţa la o anume ora. e drept, acest moft costa mai mult !

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Aro a rămas doar o promisiune! Fiului marelui politician Ion Raţiu a investit şi în România

Publicat

in

De

Începând cu anii 2000, Nicolae Raţiu a investit şi în România în terenuri, proprietăţi industriale, parcuri logistice, proiecte rezidenţiale şi hoteluri.  „Cea mai recentă investiţie a mea în România este într-un centru de date în Câmpulung Muscel, mai exact pe fosta platforma Aro”, a declarat fiul marelui politician Ion Raţiu. Automobilul de teren Aro, produs la Câmpulung, a ieşit din fabricaţie în anul 2003. Iniţial Nicolae Raţiu anunţa chiar că ia în calcul reluarea producţiei, fapt ce nu s-a petrecut.

Datele publice arată că omul de afaceri este acţionar în circa zece firme din România. El a preluat de-a lungul timpului mai multe proprietăţi. Spre exemplu, prin firma Turda Development, Nicolae Raţiu a preluat în 2007 fosta fabrică de bere Ursus din Turda. Pe acest teren el trebuia să construiască un centru comercial de 15.000 mp, o investiţie estimată iniţial la 15 milioane de euro. Venirea crizei a pus pe pauză proiectul, astfel că în prezent firma apare a avea venituri zero. O altă firmă a omului de afaceri este Landmark Management, care a preluat în anul 2007 licenţele de fabricaţie şi platforma industrială Aro Câmpulung. Automobilul de teren Aro, produs la Câmpulung, a ieşit din fabricaţie în anul 2003. Iniţial Nicolae Raţiu anunţa chiar că ia în calcul reluarea producţiei, fapt ce nu s-a petrecut.

Este preşedintele fundaţiei The Ratiu Family Charitable Foundation. Este preşedintele Ratiu Democracy Centre. Este managing director pentru Regent House Properties Ltd. şi senior advisor pentru grupul de companii Bellerive, deţinut de familia sa şi care are activităţi în Marea Britanie, Franţa şi România, în special în sectorul imobiliar. Este Nicolae Raţiu – aşa cum e el descris pe site-ul fundaţiei pe care o prezidează.

Nicolae Raţiu a studiat în Marea Britanie la Marlborough College, continuându-şi pregătirea la New York University, în Statele Unite. „Am început să lucrez în industria de transport imediat după absolvirea facultăţii, în 1971. Aveam o diplomă în transporturi maritime şi economie”, îşi aminteşte el. După doi ani de lucru s-a alăturat afacerii tatălui său, Ion Raţiu, o afacere tot în domeniul trasportului care avusese rezultate bune în anii ’60 dar care întâmpina dificultăţi în acea perioadă din cauza apariţiei containerelor, cu care ei nu puteau concura. „Businessul s-a închis în 1980 şi astfel ne-am concentrat atenţia pe investiţiile în real estate.”

În paralel, Nicolae Raţiu a lucrat şi ca broker în industria petrolieră şi ţinând cont de evoluţia pieţei în acea perioadă a reuşit să câştige bani mulţi, după cum spune chiar el. Apoi a venit 1989, iar ianuarie 1990 l-a găsit în România, unde-l ajuta pe tatăl său la campania prezidenţială. „Am fondat împreună ziarul «Cotidianul» şi am dezvoltat o tipografie pentru a-l putea tipări.” El este cel mai mic dintre cei doi fii ai omului politic Ion Raţiu. Născut la Davos, în Elveţia, Nicolae Raţiu a venit în România în anii ’90, când avea deja 40 de ani, după ce regimul comunist se prăbuşise, iar tatăl său se întorsese acasă pentru a candida la preşedinţie.

„În afară de asta (de «Cotidianul» – n.red.) nu am avut alte businessuri în România în anii ’90, însă am administrat afacerile familiei din Marea Britanie din domeniul imobiliar.” A investit în clădiri de birouri, în depozite şi chiar în sectorul rezidenţial, iar businessul a crescut puternic, după cum spune el, a informat businessmagazin.ro.

Vezi și:

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban despre alegerile anticipate: ‘un obiectiv fundamental pentru România’

Publicat

in

De

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că nu se poate renunța la alegerile anticipate, care sunt ‘un obiectiv fundamental pentru România’. 

După părerea mea, vor fi alegeri anticipate, nu putem să renunţăm la un obiectiv fundamental pentru România. Chiar faptul că Parlamentul respinge pe bandă rulantă acte normative adoptate de Guvernul pe care îl conduc, acte normative care aduc lucruri bune pentru oameni, este un argument în plus pentru dizolvarea Parlamentului şi pentru organizarea de alegeri anticipate”, a spus Ludovic Orban.

Guvernul Orban 2 va avea vot de învestire în Parlament în 24 februarie, dar PSD a anunțat că parlamentarii social-democrați nu vor vota, informează Digi24.ro

Vezi și:

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend