spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Spirale cu mere si stafide

Facebook Twitter Google+
Spirale cu mere si stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450 g faina
  • 1 ou
  • 220 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • ulei pentru uns aluatul
  • Umplutura:
  • 3 mere de marime medie
  • 2 linguri stafide
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura rasa de scortisoara
  • 1 galbenus si 2 linguri lapte (pentru finisat)
  • Glazura:
  • 150 g zahar pudra
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra) .
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut.
Lasam 5-10 minute pana se actizeaza.
Spirale cu mere si stafide - imagine 1 mare
In mijlocul fainii facem o gropita in care adaugam restul de zahar, vanilia, drojdia activata si oul. Amestecam putin apoi adaugam iaurtul, sarea si restul de lapte caldut.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si nu se mai lipeste de mana.

Ungem aluatul cu ulei si il acoperim cu un servet de bucatarie. Il lasam la loc caldut si ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul (~1 ora).

Pana creste aluatul ne ocupam de umplutura: curatam merele si le taiem cubulete. Le calim impreuna cu stafidele si zaharul. Cand incep sa lase zeama adaugam amidonul desfacut in 2-3 linguri de apa rece.

Lasam sa dea 2-3 clocote apoi dam deoparte si adaugam scortisoara. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Dupa ce a dospit aluatul, il rasturnam pe planul de lucru uns cu ulei.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, groasa de ~1 cm. Ungem aluatul cu ulei iar apoi il taiem in 8 parti (ca pe o pizza) fara insa a taia pana la mijloc. Se pliaza spre mijloc cate doua raze opuse, pana cand obtinem o bila pe care o lasam ~10 minute sa se odihneasca.

Intindem apoi aluatul in foaie dreptunghiulara cu o grosime de ~0,5cm.

Repartizam umplutura pe toata suprafata foii apoi pliem pe lungime, in trei. Taiem aluatul obtinut, cu un cutit bine ascutit, in fasii cu o grosime de 2 cm.

Fasiile le rasucim si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem spiralele cu galbenus de ou desfacut in 2 linguri de lapte.

Spirale cu mere si stafide - imagine 1 mare

Dam tava la cuptor la foc maricel pentru 10 minute, iar apoi reducem focul si mai coacem pana se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp pregatim glazura. Amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie pana obtinem consistenta unui sos.

Scoatem spiralele din cuptor si le glazuram cat sunt inca calde.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....