Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Sorina Pintea: Banii rămași necheltuiți de spitale vor fi redistribuiți

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, joi, la Bistrița, că spitalele care nu au reușit să cheltuie banii alocați de Ministerul Sănătății vor rămâne fără aceste sume, care vor fi redistribuite către spitalele care au reușit să folosească banii, fiind o competiție pentru dotarea spitalelor.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că spitalele din România care nu au reușit să folosească sumele alocate vor rămâne fără bani, sumele urmând să fie alocate către alte spitale, care au folosit banii și unde există contracte.

„Din păcate în ultima perioadă discutăm foarte puțin despre pacient. Din punctul meu de vedere, un management este performant atunci când reușește să aibă grijă de pacienți. În spitale din țară care nu vor utiliza toți banii pentru investiții (…) pentru că nu s-au făcut proceduri, nu au avut grijă de nevoile pe care le au, Ministerul Sănătății va redistribui aceste sume necheltuite acolo unde există contracte. Nu este o competiție la cheltuit bani, este o competiție la dotat spitale pentru a putea avea grijă de pacienți. (…) Nu pot să vă spun o sumă exactă la a sumelor rămase necheltuite la nivelul țării, dar în trimestrul trei vom face o analiză foarte clară și acolo unde considerăm (…) că nu vor putea fi utilizați, o să redistribuim acești bani acolo unde există contracte semnate cu clauză suspensivă”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, conform Mediafax.

Ministrul Sănătății a explicat că va realiza și o hartă a investițiilor și a serviciilor medicale care se fac în România, în sistemul medical fiind investiți foarte mulți bani. Sorina Pintea a spus că miercuri a avut loc deschiderea unei secții de ortopedie și a trei săli de operație la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar joi, la Bistrița, a fost deschisă una dintre cele mai moderne secții ATI din România. De asemenea, săptămâna viitoare vor fi inaugurate alte investiții la Timișoara și Oradea.

„Am redeschis (miercuri – n.r.) o secție de ortopedie și trei săli de bloc operator la Spitalul Grigore Alexandrescu, urmează săptămâna viitoare alte investiții la Timișoara, apoi la Oradea. Voi merge în toată țara pentru că în sănătate s-au făcut foarte multe lucruri și acestea sunt faptele. Această secție (de ATI – n.r.) care respectă legislația, respectă circuite a fost inaugurată la Bistrița”, a mai spus Sorina Pintea.

Una dintre cele mai moderne secții ATI din România a fost amenajată în incinta Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud, cu o investiție în valoare de 14 milioane de lei, bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Sorina Pintea a adăugat că o hartă medicală va fi realizată în fiecare județ, aceasta urmând să conțină informații legate de investițiile realizate și de serviciile care se pot efectua.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ludovic Orban, torpilat: Voi crede în deschiderea PNL dacă va renunța să racoleze pesediști, aldiști și alți politicieni compromiși

Publicat

in

De

Atac la Ludovic Orban, președintele PNL, după ce șeful liberal și-a anunțat susținerea pentru instalarea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei!

Dacian Cioloș, șeful PLUS, spune că va crede „în deschiderea PNL dacă va renunța să racoleze pesediști, aldiști și alți politicieni compromiși”.

Politica este despre oameni, nu despre partide. Este despre ceea ce putem face pentru cei care ne votează și ne dau responsabilitatea de a munci în interesul lor.

Alegerile pentru Primăria București sunt despre bucureșteni, despre dreptul lor de a trăi într-o capitală europeană, modernă, curată, cu o administrație care lucrează pentru ei.

Mi-ar fi plăcut ca Nicușor Dan să fi discutat cu Vlad Voiculescu și despre susținerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, așa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anunțul despre candidatul comun să fi fost unul făcut împreună de Alianța USR PLUS, PNL, PMP și mișcările civice care s-ar fi alăturat acestui proiect. Am văzut însă suficiente în politica românească ca să înțeleg tentația unei „lovituri“ de imagine și calculele politice din spatele ei. O „lovitură“ de care, din punctul meu de vedere, avea nevoie numai Ludovic Orban.

Vrem să promovăm oameni noi și curați în politică, dar dacă-i împingem în față folosind metehne vechi, care au dus politica la gradul actual de decredibilizare în societate, ne mai compromitem pentru câteva decenii. Scopul nu scuză mijloacele, mai ales atunci când oamenii vor o construcție bazată pe sinceritate. Degeaba aducem oameni noi în politică dacă-i împingem să înghită năravuri ale vechii politici, care au adus România acolo unde e acum.

Dincolo de asta, însă, rămân neclintit în convingerea că forțele reformatoare trebuie să aibă un candidat unic la Primăria Capitalei, un candidat care să pună capăt mandatului dezastruos al Gabrielei Firea.

E important semnalul dat de Ludovic Orban în această direcție. Scopul e bun, mijloacele ar putea să fie mult îmbunătățite. Ca să redăm încrederea bucureștenilor în puterea votului lor, este esențial să construim această încredere între noi.

Voi crede în deschiderea recentă a PNL dacă va renunța să racoleze pesediști, aldiști și alți politicieni compromiși prin faptele lor, inamici ai democrației, din cauza cărora am ieșit în stradă în ultimii ani. Toată România are nevoie de un nou început, de liste curate cu oameni care nu sunt compromiși.

Doar dacă se merge în această direcție, PLUS va fi un partener constructiv și deschis.

Dincolo de numele unui candidat sau altul, este esențial să demonstrăm oamenilor că acel candidat vine cu un plan coerent, cu o echipă, cu proiecte, cu soluții, astfel încât să reușească să transforme Bucureștiul într-un oraș în care să-ți fie drag să trăiești. Vlad Voiculescu a pus transparent pe masă un asemenea plan și o echipă competentă care să-l poată implementa. Orice înțelegere trebuie să păstreze acest proiect și oamenii care i s-au alăturat.”, a scris, pe Facebook, Cioloș.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Elena Udrea rupe tăcerea și se implică într-un demers caritabil: o mamă luptă formidabil pentru copiii ei

Publicat

in

De

Fostul ministru, Elena Udrea, a preferat să stea departe de lumina reflectoarelor, în ultima perioadă, dar un caz caritabil a impresionat-o. Udrea promovează un maraton caritabil, care va avea loc în București, pentru o tânără mămică diagnosticată cu melanom malign al membrului inferior.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 8: Cutu Catu Cazino e viata mea!

”O mama a doi copii, Alexandra, se lupta sa ramana langa ei, sa ii creasca frumos, in iubire si, sa le fie sprijin cel putin pana cand pot zbura in viata cu propriile aripi. Baiatul are 11 ani iar fetita 6. Prea mici sa ramana fara mama. Asa ca ea, s-a decis sa traiasca pentru ei. 
Diagnosticata cu melanom malign al membrului inferior, a hotarat ca va contrazice toate predictiile si va invinge boala, pentru copiii ei. Iubirea pe care le-o poarta i-a dat putere sa lupte asa cum doar o mama stie sa o faca. Are nevoie de sprijinul nostru, al celorlalte mame, al tuturor, pentru a putea urma traramentul necesar. 
Vino la alergarea caritabila HOPE RUN FOR ALEXANDRA, organizata de Corpul National al Politistilor, in colaborare cu Asociatia Clubul Sportiv Bucharest Running Club, pe 1 Martie, in Parcul Regele Mihai. Startul se va da de la Fantana Modura la ora 10.00, pentru cei peste 14 ani intr-o cursa de 7 km si, la 10.10 pentru bebelusi(insotiti, evident) si cei de pana la 13 ani, intr-o cursa de 1,5 km. 
Kiturile si numerele de concurs se vor ridica de la colegii Alexandrei de la Brigada de Politie Rutiera, strada Logofat Udriste nr.9-15, in 28 si 29 februarie intre orele 13.00-20.00. 
Copii si mame, parinti si bunici, vom alerga de 1 Martie pentru Alexandra. 
Ce poate fi mai emotionant si mai frumos!”, scrie Elena Udrea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend