spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

SONDAJ DEVASTATOR IN ARGES ! E SPECTACULOS SI MULTI VOR PLANGE – VEZI CIFRE COMPLETE

Facebook Twitter Google+
SONDAJ DEVASTATOR  IN ARGES ! E SPECTACULOS SI MULTI VOR PLANGE  – VEZI CIFRE COMPLETE

– Cine va conduce Argeşul după alegerile locale. Avem cifrele si procentele  pentru fiecare oraş în parte şi pentru CJ Argeş

Aşa cum anunţam în luna decembrie 2015, dupǎ finalizarea sondajului de atunci, zilele trecute, alǎturi de acceaşi echipǎ de profesionişti de la un important institut de sondare a opiniei publice din Bucuresti, ziarul nostru a efectuat o  noua cercetare sociologicǎ cu privire la intenţiile de vot ale argeşenilor. Cu aproape douǎ luni şi jumǎtate înainte de scrutinul electoral din 5 iunie, 2016 şi cu o listǎ aproape completǎ de candidaţi, 1144 de cetǎţeni din judeţul Argeş au fost de acord sǎ rǎspundǎ chestionarelor noastre.

La nivel de Argeş, PSD va câştiga alegerile

Rezultatele sondajului, încǎ nefinalizate la data redactǎrii acestui material, aratǎ în primul rând un fapt îngrijorǎtor: aproape 40 la suta din populaţia cu drept de vot este scârbitǎ de actuala clasǎ politicǎ şi nu va participa la procesul de votare. Pe baza rǎspunsurilor celor care au declarat cǎ vor vota pe 5 iunie, vǎ spunem ca ceea ce mulţi anticipau se va şi întâmpla: PSD va câştiga alegerile la nivel de judeţ, este drept cu un scor mult mai mic decât cel din 2012. Pe locul doi se claseazǎ PNL, dar la o distanţǎ apreciabilǎ. Din restul partidelor ce vor intra în competiţia electoralǎ,  doar Partidul Mişcarea Popularǎ şi Partidul pentru Argeş şi Muscel abia dacǎ vor depǎşi 10 % din opţiunile de vot, restul bifând scoruri sub acest prag, marea majoritate sub 5 %.

La Piteşti şi Curtea de Argeş, surprize uriaşe !

La votul pentru primarii principalelor oraşe din judeţ, cifrele sondajului aratǎ cǎ bǎtǎlia se va da între candidatul PSD şi un independent. Astfel, la Piteşti candidatul PSD ( Tudor Pendiuc nu a fost inclus în sondaj) este principalul favorit la câştigarea primǎriei însǎ îl va avea „în coastǎ” pe independentul Dǎnuţ Dinu, fost poliţist, actual pensionar. Acesta se claseazǎ pe locul doi la o distanţǎ apreciabilǎ de Narcis Sofianu. La Curtea de Argeş situatia este oarecum asemǎnǎtoare, plecarea lui Nicolae Diaconu din PSD afectând serios atât procentul sǎu, dar mai ales pe cel lǎsat sǎ îl înlocuiascǎ din partea social democraţilor. Aşa se face cǎ, potrivit sondajului,  primele douǎ locuri, cu procente aproape egale dar foarte mici faţǎ de scorul cu care Diaconu câştigase primǎria în 2012 se aflǎ candidatul  PSD şi cel al PAM. Si aici, foarte aproape de cei doi, stǎ candidatul independent la primǎrie care, printr-o campanie eficientǎ, asemeni lui Dǎnuţ Dinu la Piteşti, ar putea încurca planurile partidelor care au scârbit alegǎtorii prin promovarea aceloraşi politicieni vechi şi uzaţi. De remarcat cǎ Diaconu se aflǎ în cǎdere liberǎ în sondaje la fel ca şi Cristian Mitrofan.

La Câmpulung şi Mioveni, nimic nou sub soare !

De surprize nu vor avea parte, garantat, conform sondajului, cei din Mioveni şi Câmpulung. Actualul primar PSD Ion Georgescu va fi campionul judeţului şi va câştiga iar primǎria cu un procent zdrobitor , de peste 60 %. Nici la Câmpulung nu se întrevede vreo schimbare spectaculoasǎ, aici bǎtǎlia dându-se doar între cei doi viceprimari, pesedistul Liviu Târoiu şi liberalul Bogdan David, diferenţa între ei crescând doar puţin şi ajungând la 6 procente. De remarcat cǎ ambii trec de pragul de 30 %. In aceste condiţii ceilalţi candidaţi nu mai conteazǎ în bǎtǎlia electoralǎ din 5 iunie şi este sigur: Câmpulungul nu are decât douǎ alternative, primar PSD sau PNL.

DATE< CIFRE <EVOLUTIE

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI  în perioada 17 martie- 25 martie 2016 şi s-a bazat pe întrebări deschise. Respondenţii au avut la dispoziţie variante de răspunsuri, si au declarat ceea ce au gândit şi crezut în acel moment. Interviurile au fost realizate telefonic de o echipă formată dinre-un ziarit al ziarului PROFIT, 5 colaboratori, studenţi în an terminal ai UPIT şi un coordonator specializat în sondaje de la Bucureşti, precum şi un soft specializat de introducere prelucrare date. La sondaj au participat în total 1144 persoane, cu vârste cuprinse între 18 – 65 ani.
Sondajul a acoperit în cele trei regiuni ale judeţului Argeş – Sud, Centru, Nord – prin care s-a dorit aflarea gradului de notorietate, a intenţiilor de vot şi prezenţa la vot a electorilor. Bazandu-ne pe corectitudinea doveditǎ a sondajelor efectuate de ziarul nostru în ultimii 8 ani şi confirmate în mare parte chiar la scrutinurile electorale, apreciem că marja de eroare este de 3%.  De asemenea, trebuie precizat, că şi în cazul precedentelor sondaje efectuate de ziarul nostru, sondarea nu a fost făcută la comandă niciunui partid iar rezultatele, la fel ca şi în anii trecuţi,  sperăm să fie foarte aproape de concluziile altor sondaje care se vor efectua. Fără alte comentarii, în afara de mentiunea cǎ la Curtea de Arges, candidatul Cristian Mitrofan, a aparut in sondaj ca reprezentand ALDE, si nu PNL, unde a trecut in perioada de sfarist a sondajului.

 

1. Dacǎ duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, veţi merge la vot ?

DA – 50.5 %
NU – 40 %
Nu stiu, nu sunt hotǎrât – 9,5 %

 

3. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu candidații cărui partid sau alianță ați vota ( total judet Arges) ?

1.  PSD ( în alianţǎ cu UNPR) – 39,7 %
2.  PNL – 26.2 %
3.  PAM –  9,5 %
4.  PMP – 5,8 %
5.  ALDE – 5,5 %
……… restul partidelor sub 5 %

 

4. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale pentru alegerea primarului in orasul tau,  cu care dintre urmǎtorii candidații ați vota ?

Pitesti
1. Cornel Ionica PSD – 31.3 %
2. Danut Dinu, independent – 22,4 %
3. Narcis Sofianu – 18, 8 %
4. Andrei Gerea, ALDE – 11,9  %
5 . Mircea Andrei, PAM – 7,4 %

…… restul sub 5 %

NOTA: Cea mai mare scadere fata de sondaj ianuarie: Narcis Sofianu

Cea mai mare crestere fata de sondaj ianuarie: Danut Dinu

 

 

Câmpulung Muscel

2. Liviu Târoiu, PSD – 31, 2 %

1. Bogdan David, PNL – 30, 9 %
3. Sergiu Cicu, ALDE – 14, 2
4. Constantin Staicu, PAM – 9.6 %
……altii sub 5 %

NOTA: Cea mai mare crestere fata de sondaj ianuarie: Sergiu Cicu

 

Curtea de Arges

1. Nicolae Diaconu, PAM – 29,4 %
2. Constantin Panturescu, PSD – 18, 7%
3. Cristian Mitrofan, PNL – 16.7 %
4. Iulian Uţă, independent – 14,3 %
….. altii sub 5 %

 

NOTA: Cea mai mare scadere fata de sondaj ianuarie: Nicolae Diaconu si Cristian Mitrofan

Cea mai mare crestere fata de sondaj ianuarie:  Iulian Uta

 

CLICK AICI PENTRU A DESCARCA DOCUMENT: FISA BRUT SONDAJ MARTIE 2016 ARGES REZULTATE DETALIATE COMPLETE SI GRAFICE CRESTERE SCADERE

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....