spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

SONDAJ CURS – CUM SI CE VOTEAZĂ ROMÂNII! SURPRIZE IN PROCENTELE PSD SI PNL

Facebook Twitter Google+
SONDAJ CURS – CUM SI CE VOTEAZĂ ROMÂNII!  SURPRIZE IN PROCENTELE PSD SI PNL

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie de tip Omnibus, în perioada 20 septembrie – 1 octombrie.  Iată în exclusivitate defalcarea datelor pe regiuni istorice precum și pe medii de rezidență (rural/urban). Datele la nivel național le puteți citi aici.

PSD domină autoritar în Muntenia (50%), urmat de PNL (20%) și ALDE (9%). USR, partid lansat în București, are numai 4%.

În Moldova, în schimb, PSD are numai 34%, cu 10% mai puțin decât a avut partidul în valul trecut al studiului. Asta se întâmplă pe fondul unei prestații foarte bune a Pro România, dar și USR (probabil în zona Iași). PNL are 21% și ALDE 9%.

În Transilvania PSD și PNL sunt la o distanță nesemnificativă statistic (26% și respectiv 24%). Urmează UDMR și Mișcarea România Împreună, care are în continuare baza electorală în Ardeal (vezi aici). Urmează USR și ALDE cu 9 și 8%.

Atât PSD cât și PNL sunt mai populare la sate decât la orașe, chiar dacă diferențele sunt la limita marjei de eroare. Astfel PSD are o intenție de vot 3% mai mare în mediul rural decât cel urban (39% față de 36%) iar PNL cu 4% (24% față de 20%). ALDE, în schimb, este cel mai urban partid având o intenție de vot de 11% mediul urban față de doar 6% în mediul rural.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....