Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Șomajul a coborât în iunie cu 0,1 puncte procentuale , ajungând la 4,6%. În cazul bărbaților, rata şomajului a fost cu 0,9 puncte procentuale mai mare decât la femei

Publicat

in

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna iunie a anului 2018 a fost de 404.000 persoane, în scădere atât față de luna precedentă (413.000 persoane), cât și față de aceeaşi lună a anului anterior (455 .000 persoane). Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,9 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,0% în cazul celor de sex feminin), arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ouăle genereaza PROTESTE în fața magazinelor PROFI

Publicat

in

De

Asociația F.R.E.E (Freedom and Respect for Every Earthling) va organiza în acest weekend o serie de proteste care vor viza supermarketul Profi, singurul care nu a publicat încă un angajament privitor la oprirea aprovizionării cu ouă marcate cu cifra 3, care provin de la găini chinuite în cuști. Această serie de proteste vine în continuarea campaniei Ouă otrăvite.
Ouăle cu cifra 3 provin din ferme care țin găinile captive în spații mici, de o dimensiune echivalentă cu a unei foi A4. Acest sistem de exploatare prezintă numeroase riscuri și probleme de sănătate a găinilor, care se reflectă, desigur, asupra calității ouălor pe care oamenii le consumă.

În România, majoritatea supermarketurilor au publicat un angajament conform căruia, până în anul 2025 sau mai devreme, vor opri aprovizionarea cu ouă marcate cu cifra 3, care provin de la găini chinuite în cuști.

Dar Profi, spre deosebire de competitorii săi, nu își asumă un angajament cage-free, pentru bunăstarea animalelor.

Tu poți ajuta găinile din fermele românești semnând petiția adresată companiei PROFI, pe ➡ http://chng.it/fYKgqKzh

Mai multe despre cruzimea de pe rafturile Profi, aici ➡ https://ouaotravite.ro/profi/

MAI JOS CALENDAR PROTESTE

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ÎN SFÂRȘIT! S-a dat startul Programului Prima Casă 2020 – VEZI BĂNCILE la care poți apela

Publicat

in

De

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea Programului Prima Casă 2020, ca urmare a primirii, din partea Ministerului Finanțelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei, alocat pentru anul 2020 prin Hotărârea de Guvern nr.112/2020, publicată în Monitorul Oficial nr.100 din data de 11 februarie 2020.

Cele 14 bănci participante în program sunt: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român, precizează un comunicat. 

„La finalul anului 2019, Programul Prima Casă înregistra peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe, pe întreg teritoriul României. Avem satisfacția de a implementa un program guvernamental care a impactat pozitiv viața foarte multor români, fie că au fost beneficiari direcți ai programului, vânzători, antreprenori sau profesioniști implicați în sectoarele economice conexe. Suntem pregătiți pentru lansarea unei noi etape în derularea programului Prima Casă, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor și partenerilor noștri, menținând același angajament de a oferi celor care apelează la noi șansa de a-și împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă”- a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend