spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Social-democrații danezi cer EXCLUDEREA PSD din PES: demersul ia amploare la un nivel URIAȘ

Facebook Twitter Google+
Social-democrații danezi cer EXCLUDEREA PSD din PES: demersul ia amploare la un nivel URIAȘ

PSD are tot mai multe probleme, iar atacurile cele mai dure vin din partea colegilor social-democrați din Europa. La inițiativa comunității de români din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, social-democrații din Danemarca au acceptat să ceară excluderea PSD din familia Socialiștilor europeni. O scrisoare similară cu cea transmisă socialiștilor din Danemarca va fi tradusă în mai multe limbi și trimisă către partidele socialiste din țările europene.

Parlamentarul Orla Hav, unul dintre liderii partidului social democrat danez, a declarat că scrisoarea a fost primită, iar problema a fost discutată deja.

”Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului și suntem foarte îngrijorați despre ce vedem și auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esențiale ale mișcării social-democrate sunt: Justiție socială și democrație. O condiție prealabilă pentru a face parte din mișcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecățile și ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorității sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranța noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a spus Orla Hav, informează Digi.24

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....