Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SOC SI GROAZA ! Antena 3 data in judecata ! I se cer daune de 3 milioane euro

Publicat

in

Postul de televiziune Antena 3, Ministerul Justitiei si Parchetul de pe langa Inalta 
Curte de Casatie si Justitie au fost actionati in instanta de catre un argesean. Cererea 
de Chemare in Judecata a fost depusaa astazi, ieri, 10.02.2015, la Curtea de Apel Pitesti, 
Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal. Mai mult se solicita si despagubiri record 
de 3 milioane de euro ce ar trebui platite de Antena3.
Cel care a avut curajul sa se ia la tranta atat cu postul TV cat si cu Ministerul 
Justitiei si PICCJ senumesta Stan Gheorghe si este pitestean. Nu orice pitestean 
ci unul total nemultumit de practicile Antenei 3 de a informa romanii.
Pitesteanul este nemultumit de o emisiune a televiziunii lui Voiculescu si de 
jurnalistul Mircea Badea. In cererea de chemare in judecata Stan Gheorghe solicita 
obligarea paratului postul de televiziune Antena 3 de a prezenta dovada sau dovezile
 concrete, clare, in baza carora a postat in partea de jos a ecranului pe data de 
25.12.2014, ora 19:21 mesajul: “Justitia, subjugata de Basescu, ce va face Iohannis?”, 
precum si dovada sau dovezile in baza carora paratul, prin intermediul invitatilor sai, 
sau a unor angajati, indeosebi prin intermediul domnului Mircea Badea, induce 
ideea ca justitia nu este independenta si, pe cale de consecinta, actul de 
justitie nu mai este echitabil, o situatie extraordinar de grava cu consecinte 
devastatoare asupra societatii romanesti.

"In situatia in care paratul Antena 3 nu va prezenta dovada sau dovezile 
in baza carora a postat mesajulla care am facut referire anterior, precum 
si dovada sau dovezile in baza carora prin intermediul invitatilor sai, 
sau a unor angajati, indeosebi prin intermediul domnului Mircea Badea, 
induce ideea ca justitia nu este independenta si, pe cale de consecinta, 
actul de justitie nu mai este echitabil, solicit, in conformitate cu 
prevederile art. 31 alin. 4 din Constituita Romaniei, despagubiri morale 
in valoare de 3.000.000 de euro", se arata in cererea de chemare in 
judecata depusa la Curtea de Apel Pitesti, in cursul zilei de ieri.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu:`Poporul român nu-și va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această nedreptate istorică!`

Publicat

in

De

Foarte mulți vorbesc degeaba despre Moldova pentru că nu înțeleg nimic și lucrul acesta puteți să-l vedeți în abordarea politică din România. Lipsa de înțelegere a ce înseamnă România ciuntită este atât de mare, încât subiectul reunificării țării este un subiect care mai mult plictisește dacă îl aducem în discuție. (…) Dincolo de asta, avem un act politic extrem de important, rezoluția Parlamentului European cu privire la Pactul Ribbentrop – Molotov și pe care eu am considerat că trebuie tratată că o continuare a declarației Parlamentului României că este gata pentru unirea cu Republica Moldova.

Unirea trebuie să rămână obiectivul nostru fundamental: reîntregirea țării. Dacă privim la realitățile noi, după cel de-al Doilea Război Mondial trebuie să recunoaștem că singura țară care nu a lichidat efectiv efectele Pactului Ribbentrop – Molotov suntem noi”, a afirmat Băsescu la Convenția Românilor de Pretutindeni.

El a explicat că „poporul român nu-și va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această nedreptate istorică”.

„Adică, atât timp cât stăm pasivi și ne uităm că trăim după regulă lui Stalin și a lui Hitler, scuzați-mă, dar avem problema de conștiința, de responsabilitate națională. Eu nu vreau să dau lecții nimănui, dar românii trebuie să se trezească. Republica Moldova nu este o afacere, este o nevoie de restabilire a demnității unui popor. (…) Reunirea nu este posibilă să se întâmple atât timp cât nu există cifra magică a democrației: 50 la sută plus unu dintre cetățenii Republicii Moldova trebuie să voteze la un referendum sau în Parlament. Așa cum s-a făcut România Mare, ea se poate reface prin vot și democratic”, a mai spus europarlamentarul Băsescu.

Fostul președinte a apreciat că rezoluția Parlamentului European invită România să-și restabilească demnitatea.

„Eu cred că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea. Unii spun că ne costă bani. Da, ne costă bani, dar cu cât întârziem, cu atât va fi mai scumpă reunificarea. Alții spun ce ne aduce nouă reunificarea cu Republica Moldova. Dincolo de reîntregirea țării, care este un obiectiv fundamental și de revitalizare a națiunii, reunificarea ne aduce foarte multe din punct de vedere economic.

Imaginați-va potențialul agricol al României pus lângă potențialul agricol al Republicii Moldova. România ar deveni o adevărată putere agricolă (…). Este și o creștere a populației României cu 3,5 – 4 milioane, asta înseamnă creșterea puterii de vot în UE. Rămân un susțînător fără rezerve al reunificării că o datorie patriotică, nu o să mă convingă nimeni că după intrarea în UE și în NATO, al treilea obiectiv mare de țară nu ar fi reunificarea țării. Nu există un alt obiectiv care să se compare cu acesta și facem prea puțin pentru că acest lucru să se întâmple și ceea ce mai facem mai facem și prost”, a mai spus Băsescu, arată ziare.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Munca până la epuizare: `Am simţit că lucrez ca o sclavă`!

Publicat

in

De

După un deceniu de lucru la o fermă de fructe, Jose Evandro da Silva spune că nu a mai putut continua. Bărbatul a petrecut 10 ani stropind cu pesticide plantaţiile de pepeni din nord-estul Braziliei, până când a renunţat la începutul anului trecut. El spune că nu i s-a oferit niciodată îmbrăcăminte de protecţie adecvată şi că, în consecinţă, sănătatea sa a avut de suferit. „La sfârşitul zilei aveam întotdeauna dureri de cap din cauza contactului cu produsele. Nici nu mă puteam spăla pe mâini înainte de masă. Nu aveam apă sau săpun”, adaugă el, citat de BBC.

Povestiri de genul acesta nu sunt neobişnuite în rândul numărului mare de fermieri brazilieni care ajută la plantarea, creşterea şi recoltarea fructelor – cum ar fi mango, pepeni, struguri şi portocale – care ajung adesea pe rafturile supermarketurilor din Europa şi America de Nord.

Brazilia este cel de-al treilea producător mondial de fructe, după China şi India, urmată fiind de SUA. La producţia de portocale este pe primul loc, aproape una din patru portocale consumate în întreaga lume provenind din Brazilia.

În total, 4,8 milioane de brazilieni sunt muncitori agricoli plătiţi, potrivit sindicatului Confederaţiei Naţionale a Muncitorilor Rurali. Iar producţia de fructe din Brazilia este în plină expansiune.

Sectorul generează vânzări de 40 de miliarde de reali brazilieni (10 miliarde de dolari) pe an, potrivit ministerului economiei din Brazilia. Problema, conform unui raport al organizaţiei de caritate Oxfam Brazilia, este că aceşti bani nu ajung nici pe departe la muncitori.

Studiul „Sweet and Sour- O investigaţie a condiţiilor la fermele de fructe tropicale din nord-estul Braziliei” a constatat că lucrătorii din domeniu erau printre cei mai săraci 20% dintre brazilieni. De asemenea, a evidenţiat în detaliu condiţiile precare de muncă, cum ar fi cele pe care le-a avut da Silva. În sezonul de vârf pentru mango brazilian, în septembrie şi octombrie, jumătate din toate fructele mango vândute în Marea Britanie provin din Brazilia. La capătul lanţului de aprovizionare se află culegătorii, care sunt preponderent femei.

Carmen Priscila Souza, 25 de ani, este una dintre ele. Din statul Rio Grande do Norte, face asta de când era adolescentă. „Am simţit că lucrez ca o sclavă”, povesteşte tânăra.  Ea poate găsi de lucru doar în cele cinci luni ale anului, când se culeg fructele. Aşa că câştigă doar 1.175 de dolari pe durata întregului an. „Pentru orice muncitor, această valoare este foarte mică”, spune ea. „Dar este mai bine decât să stai degeaba”.

Gustavo Ferroni, un cercetător din Sao Paulo, care a fost coautor al raportului pentru Oxfam, spune că problema a fost exacerbată de faptul că sectorul agricol brazilian este dominat de companii gigant, în detrimentul producătorilor mai mici, locali, arată businessmagazin.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend