Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Șoc la spital! O pacientă a dezvăluit totul

Publicat

in

 O pacientă a postatat, pe Facebook, o fotografie cu gândaci în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Focșani . Reprezentanții unității medicale acuză pacienții de neglijență :”pacienții țîn mâncarea in sertare, deși există frigidere”.

Fotografia cu gândaci a fost realizată duminică și a fost postată pe Facebook însoțită de un comentariu. Pacienta a povestit că în urmă cu nouă ani s-a confruntat cu o situație asemănătoare în același spital.

„Doamneee ferește! Secția de pediatrie Focșani, gândaci că la ghenă! Ăștia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală și vii cu șapte! (Fotografia e făcută astăzi)… da da, astăzi de dimineață! (duminică – n.red.) Am stat și eu cu un copil internată, țîn minte cum omorâm gândacii de pe perete toată noaptea, însărcinată fiind cu cel de al doilea… Asta fiind acum 9 ani, astăzi e la fel”, a scris femeia pe pagină de socializare.

Reprezentanții spitalului din Focșani susțîn că în unitatea medicală nu sunt probleme cu gândacii și spun că în imagine este o capcană pentru insecte folosită cu acordul medicilor.

„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, sunt puse cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienții țîn mâncare în sertare, deși există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire. Nu circulă gândacii prin salon. Secția de pediatrie arată foarte bine, este curată, a fost modernizată recent. A fost și control de la DSP, totul a fost în regulă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, Alina Cosma.

Postarea a fost însoțită de numeroase comentarii la care femeia internată în spital a venit cu precizări: „Înțeleg că s-au făcut sesizări, de parcă nu se știe că sunt gândaci în spital. Au fost dintotdeauna… acele capcane sunt amplasate seară pentru că mai apoi, a două zi să fie strânse”, a scris ea pe Facebook.

Unii focșăneni susțîn că imaginile sunt tendențioase, în timp ce alții le cer autorităților să ia măsuri.

„Totuși, se vede că ar fi curat linoleumul… gândacii sunt prezenți peste tot în oraș, cel puțîn, pentru că există ouăle lor depuse în fisurile clădirilor. Nu e ceva ce poate fi controlat de personalul spitalului și, la câte responsabilități au, chiar nu e treaba lor”, consideră o femeie, în timp ce altă se declara revoltată: „Rușine responsabililor sau mai bine spus iresponsabililor, ferească Domnul să te îmbolnăvești”, arată ziare.com.

Vezi și

EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre OUG-ul dat de Guvernul Orban: ‘Vedeți aici incompetența a două Guverne: PSD și PNL’

Cutremur pe scena politică! Cine va fi viitorul președinte PSD: ‘Sprijin din partea lui Iohannis și al Sistemului’

Marele vis al lui Liviu Dragnea, dinamitat! Ludovic Orban restructurează instituția întărită de Viorica Dăncilă și îngroapă definitiv proiectul fostului lider PSD

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Studiu: ‘Poliţiştii americani albi îşi folosesc într-o mai mare măsură arma decât colegii lor de culoare’

Publicat

in

De

Poliţiştii americani albi îşi folosesc într-o mai mare măsură arma decât colegii lor de culoare, şi mai ales în cartierele populate în majoritate de persoane de culoare, conform unui studiu care confirmă un sentiment exprimat deseori de minorităţile din SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Când sunt chemaţi la intervenţii de urgenţă, agenţii albi folosesc în medie de două ori mai des „forţa armelor decât agenţii de culoare”, scriu economiştii Mark Hoekstra şi CarlyWill Sloan de la Texas A&M University.

În timp ce îşi folosesc arma într-un mod comparabil „în cartierele de albi şi mixte, agenţii albi sunt de cinci ori mai susceptibili să îşi folosească arma în cartiere locuite în majoritate de persoane de culoare”, subliniază ei într-un studiu lansat pentru discuţie pe site-ul Biroului Naţional de Cercetare Economică.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: ‘Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă’ (VIDEO)

Pentru a ajunge la aceste cifre, cercetătorii au analizat peste două milioane de apeluri la numărul de urgenţă 911 în două mari oraşe americane – nespecificate – care trimit agenţi aleatoriu.

Prin urmare, eşantionul nu este neapărat reprezentativ pentru toată ţara, dar suficient de extins pentru că „a demonstra că chestiunea rasială contează într-un moment în care poliţia, şi agenţii albi în special, ştie că este observată de aproape de media şi de populaţie”, scriu ei, reamintind că 24% dintre afroamericani „nu au încredere” în poliţie.

Decesele persoanelor de culoare împuşcate de poliţişti albi stârnesc permanent emoţie în SUA, unde ele au dat naştere la mişcarea ‘Black Lives Matter’ (‘Vieţile persoanelor de culoare contează’).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Ponta desființează Guvernul Orban: ‘Au dat jos proştii şi amantele celor din PSD şi şi-au pus proştii şi amantele cei din PNL’

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, a fost prezent marţi seară în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a discuta situaţia politică tensionată. El a anunţat că nu va vota un nou guvern PNL, dar că va participa la consultările cu preşedintele Iohannis. „Sigur, am fost invitat şi voi participa. E normal să ai dialog, pentru că suntem cu apa deasupra nasului. Nu numai cu coronavirus, dar cu totul”, a spus Ponta.

Preşedintele Pro România s-a arătat sceptic în ce priveşte faptul că în ţara noastră nu există cazuri de infectare cu coronavirus.

S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

„Numai noi nu avem, ori e un loc special cu adevărat, ori nu facem teste. Cum un italian în România nu are boala, iar când aterizează în Italia are? Tot ce înseamnă consumabile, e produs în China, avem multe firme româneşti care fac import-export cu China. Panica e normal sa se intinda. Panica se raspandeste mai repede decat corona si are ca tratament doar increderea. Să iasă cineva serios la televizor, să ne zică ce să facem, să ne spălăm pe mâini, iar lumea să aibă încredere în el. Păi a zis domnul ăsta, Costache, când s-a mai oprit el din numărat bani, că are 5000 de locuri de carantină. Păi nici Italia nu are atâtea.”, apreciază fostul premier.

Referitor la faptul că nu mai poate vota un nou guvern PNL, Victor Ponta a spus că a declarat public încă din 23 octombrie 2019 că nu vede capabil de guvernare un cabinet Orban.

„Ce am rezolvat în astea trei luni? Au dat jos proştii şi amantele celor din PSD şi şi-au pus proştii şi amantele cei din PNL. A zis domnul ăsta, Costache, când s-a mai oprit el din numărat bani, că are 5000 de locuri de carantină. Păi nici Italia nu are atâtea”, a conchis Ponta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend