Acest continut nu poate fi copiat !
spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

SmartBiz si sisteme erp in planificarea resurselor intreprinderilor

Facebook Twitter Google+
SmartBiz si sisteme erp in planificarea resurselor intreprinderilor

Enterprise Resource Planning (ERP) standardizeaza, simplifica si integreaza procesele de business in finante, resurse umane, achizitii, distributie si alte departamente. Iata ce trebuie sa stie toti intreprinzatorii despre aceste sisteme informatice cheie. In primul rand este important sa se defineasca ce inseamna sisteme ERP.

Smart Biz si cele mai bune sisteme erp

De obicei, software-ul functioneaza pe o platforma software integrata care utilizeaza definitii comune de date care opereaza intr-o singura baza de date. Acesta este si principiul de functionare oferit de Smart Biz.

In 1990, Gartner a creat termenul ERP pentru a descrie evolutia planificarii cerintelor materialelor (MRP) si a planificarii resurselor de productie (MRP II), deoarece acestea s-au extins dincolo de fabricatie in alte parti ale intreprinderii, in mod obisnuit in sectiunile de finante si HR.

Sistemele ERP au evoluat rapid in anii 1990 ca raspuns la Y2K si la introducerea monedei euro. Majoritatea intreprinderilor au considerat Y2K si Euro ca reprezentand un cost/compromis pentru a face afaceri, iar ERP-urile au oferit o modalitate rentabila de a inlocui sistemele vechi, multiple, cu un pachet standardizat, care ar putea aborda si aceste probleme pentru smart biz si sisteme erp.

ERP vs. CRM

Smart Biz ofera sisteme ERP. La suprafata, sistemele ERP si managementul relatiilor cu clientii (CRM) pot parea similare, dar au fost create pentru scopuri diferite. Fiind tot atat de cuprinzatoare in sine, sistemele ERP adesea isi asuma multe dintre functionalitatile sistemelor CRM, manipularea contactelor si detaliile despre comenzi, dar sistemele CRM ofera o platforma mai bine orientata pentru conectarea informatiilor clientilor dintr-o varietate de surse.

Sistemele CRM sunt, in principal, utilizate de organizatiile de vanzari si de sprijin care interactioneaza cu clientii, dar care nu efectueaza o activitate reala de productie si de indeplinire a comenzilor.

Care sunt principalele caracteristici ale sistemelor ERP?

Cum se aleg cele mai bune solutii ERP?

Dimensiunea, domeniul de aplicare si functionalitatea sistemelor ERP variaza foarte mult. Cu toate acestea, majoritatea software-urilor ERP au urmatoarele caracteristici:

  • Integrarea la nivel de intreprindere. Procesele de afaceri sunt integrate pana la capat intre departamente si unitatile de afaceri. De exemplu, o comanda noua initiaza automat o verificare a creditului, intrerupe disponibilitatea produsului si actualizeaza programul de distribuire. Odata ce comanda este expediata, factura este trimisa.

  • Operatiuni in timp real (sau aproape in timp real). Deoarece procesele din exemplul de mai sus apar in cateva secunde de la primirea comenzii, problemele sunt identificate rapid, oferind vanzatorului mai mult timp pentru a corecta situatia.

  • Baza de date comuna. O baza de date comuna a reprezentat unul dintre avantajele initiale ale ERP. A permis ca datele sa fie definite o data pentru intreprindere, cu fiecare departament care utilizeaza aceeasi definitie. Serviciile individuale au trebuit acum sa se conformeze standardelor de date aprobate si regulilor de editare. In timp ce unele ERP-uri continua sa se bazeze pe o baza de date unica, altele au impartit baza de date fizica, pentru a imbunatati performanta.

  • Un look consistent. Furnizorii de ERP au realizat din timp ca software-ul cu o interfata de utilizare consistenta reduce costurile de instruire si pare mai profesionist. Atunci cand un alt software este achizitionat de catre un furnizor ERP, aspectul si feeling-ul obisnuit este uneori abandonat in favoarea vitezei de comercializare. Pe masura ce noile lansari intra pe piata, majoritatea furnizorilor ERP restaureaza interfata de utilizator coerenta.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments