Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Situaţie revoltătoare într-un bloc din Argeş!

Publicat

in

pis pisPisicile ţinute într-un apartament, în condiţii neprielnice, îngrozesc vecinii
„Aici s-ar putea face un film!”, „Când vor veni căldurile, murim!” sunt mărturisirile disperate ale locatarilor din bloc .

Redactorii ziarului Profit au primit zilele trecute în redacţie reclamaţiile unor locatari dintr-un bloc aflat în cartierul de sud al oraşului Curtea de Argeş, privind situaţia jalnică în care se află de câţiva ani, din cauza unui vecin care ţine în locuinţa sa, spun ei, peste 30 de pisici. Oamenii spun că trăiesc zilnic coşmarul unui miros îngrozitor, greu de respirat, din cauza animalelor ţinute în imobil. „Pisicile nu sunt vaccinate şi nici îngrijite corespunzător, sunt hrănite cu mâncare ce provine din tomberoane, reprezentând un real pericol de îmbolnavire.” O vecină nemulţumită de acest caz, după foarte multe încercări de-a rezolva problema, prin numeroase sesizări făcute către autorităţi, atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean, a stat de vorbă cu noi. Filofteia Cioacă ne-a declarat ce demersuri a făcut pentru a găsi o soluţie favorbilă tuturor: „Am reclamat la Primărie, la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, la Direcţia de Sănătate Argeş, în nenumărate rânduri, condiţiile insuportabile în care suntem obligaţi să trăim, mirosul insuportabil din tot blocul, zgomotele pe care vecinul nostru le face la 6.00 dimineaţa când, după ce merge la tomberoane pentru a aduce resturi la pisici, le toacă pe toate, făcând un zgomot îngrozitor. Au venit cei de la DSVSA, nu ne-au găsit acasă, dar au confirmat mirosul neplăcut de pe scara blocului. Sesizarea a fost înaintată de ei către DSP Argeş. Au venit şi ei, dar nu l-au găsit sau n-a vrut să le deschidă. Oricum, nu lasă pe nimeni înăuntru, este agresiv. Menţionez că Drăguţ Adrian nu are niciun venit, umblă în stare de ebrietate, se hrăneşte şi el tot de la tomberoane. Ba mai mult, ia sticle goale de pe unde poate şi merge cu ele la piaţă să le vândă, pentru a face rost de bani. Am fost şi eu acolo, să le spun să nu mai ia de la el nimic pentru că le strânge din gunoaie. Suntem în pericol cu toţii. Şi primarul ne-a ajutat, nu pot spune că nu, a trimis oameni care ne-au oferit ajutor de două ori, au ajut la curăţarea imobilului, împreună cu soţia reclamatului. Dacă nu erau ei, muream toţi. Ce au scos de acolo este greu de descris în cuvinte, o mizerie inimaginabilă, au strâns o remorcă, dar de un an n-a mai intrat nimeni acolo şi s-a făcut din nou mizerie. El nu are nici apă, nici curent. Atât el, cât şi pisicile işi fac nevoile pe jos. Am încercat să luăm din nou legatura cu soţia lui, dar nu ne mai răspunde la telefon. Suntem îngroziţi de faptul că vine iar căldura şi mirosul se înteţeşte, se strâng foarte multe muşte. Când vor fi 40 de grade o să murim.”

În urma acestor reclamaţii, redactorii ziarului PROFIT au mers la sediul Primăriei şi au stat de vorbă cu funcţionarele din cadrul Biroului de Mediu, care aveau cunoştinţe despre această situaţie şi despre numeroasele sesizări făcute de Filofteia Cioacă.”Ştim care este situaţia, am înaintat şi noi sesizări către instituţiile abilitate să rezolve astfel de cazuri, cei de la D.S.V.S.A spun că nu există reglementări legale privind numărul maxim de animale care este permis să fie deţinut imobil, mai mult nu avem ce să facem, nu este de competenţa noastră, ci a D.S.P Argeş. Proprietarii sau asociaţia de proprietari trebuie să acţioneze în instanţă.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru PSD- Trei parlamentari, în vizorul DNA

Publicat

in

De

Trei parlamentari sunt vizaţi de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad.

Este vorba despre Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă – deputat PSD de Caraş Severin. Ei riscă să rămână fără imunitate parlamentară, având în vedere că ÎCCJ a încuviințat perchezițiile procurorilor

Oficial, DNA central a transmis că procurorii de la Timișoara „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019”.

„În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, precizează DNA central.

Vezi și:Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Băsescu a făcut anunțul ! Cine va candida la Primăria Capitalei

Publicat

in

De

Traian Băsescu a dezvăluit  candidaţii PMP pentru alegerile locale pentru Bucureşti

„Văd că partidele s-au apucat să își facă liste și astăzi, la partid, Tomac a luat o decizie cu privire la candidați.

Din partea PMP, care are peste 10% în București o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamțu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ștefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 și Ștefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut și sunt convins că vor face performanță”, a spus Traian Băsescu România TV.

Vezi și:Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

Veste mare-Se vor da mai mulți bani din partea statului

Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend