Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Situația la zi! Raed Arafat vine cu noi informații

Publicat

in

În cadrul conferinței de presă, de la sediul MAI, secretarul de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru au făcut declarații referitoare la gestionarea situației privind noul Coronavirus (COVID-19).

Raed Arafat a declarat că în acest moment nu este nicio persoană pozitivă pentru coronavirus.

„Nu avem, în acest moment, nicio persoană pozitivă pentru coronavirus. Sunt mai multe probe în testare în continuare, mai apar situații care necesită testare, dar rugămimtea noastră către toți, să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste întreagă de panică până la momentul ieșirii rezultatului. După cum vedeți toate situațiile care au fost semnalate, și cu diferite tipuri de știri extrem de agresiv, s-a rezultat că sunt negative”, a informat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Astăzi, la ora 14.00, se aflau 69 de persoane în carantină, 4818 de persoane izolate la domiciliu, din care 920 în București. Ca și locuri în spitalele din România, paturi de boli infecțioase în acest moment 7620, din care 92 de paturi sunt de anestezie și terapie intensivă, iar acestea sunt în instituțiile de boli contagioase”, a informat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Mafia lemnului n-a auzit de Starea de Urgenţă. Se taie pădurile României sub ochii lui Alexe

Publicat

in

De

Printr-o succesiune de ordonanţe militare şi OUG-uri emise de Guvernul PNL, românii sunt obligaţi să stea acasă pentru micşora efectele dezastruoase ale pandemiei de coronavirus care face ravagii în întreaga lume. Măsurile nu par să aibă însă niciun efect asupra mafiei lemnului, care îşi face de cap mai mult ca oricând sub oblăduirea ministrului Mediului, Costel Alexe.

Vezi și: Klaus Iohannia a ordonat TOLERANȚĂ ZERO: populația, atenționată că nu e de joacă cu amenzile / VIDEO

Astfel, pădurea Dobrovăţ de lângă Iaşi a fost lichidată în doar câteva zile în a doua jumătate a lunii martie cu largul concurs al Direcţiei Silvice şi a responsabililor din Ministerul Mediului. Sub pretextul regenerării, s-au tăiat, în doar câteva zile, hectare întregi de pădure într-o afacere de peste 1 milion de euro. Conform datelor oficiale, s-au tăiat 10.000 de metri cubi de masă lemnoasă. Imaginile prezentate de presa locală din Iaşi şi de mai mulţi activişti de mediu sunt apocaliptice: pădurea Bucium-Dobrovăț, deşi este sit Natura 2000 şi n-ar trebui să poată interveni cineva acolo, aproape că a fost rasă de pe faţa ppe o autorizație de regenerare. Justificarea: copaci de esență tare, stejar, ajunși la vârsta de peste 100 de ani, înlocuiți cu vlăstarele din jur. Fotografiile arată însă cu totul altceva: nici vorbă de vlăstare, s-a ras absolut tot.

În acest răstimp, conform unor declaraţii ale fostei senatoare PNL Mihaela Popa, ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că tăierile s-au făcut legal. Mai mult, colega lui Alexe îl acuză pe acesta că ar face parte din caracatiţa mafiei lemnului „Vă informez că PRIMUL OM căruia i-am trimis pozele şi i-am spus că la Dobrovăţ o pădure dispare sub ochii noştri a fost chiar Costel Alexe. Auzisem că pregătise cătuşele pentru cei care distrug pădurile. Dar am păţit ca în filmul  LA PIOVRA…  am anunţat pe cineva care, din păcate, a tăcut complice… şi prin mesaje indirecte mi s-a transmis că e …legal… să tăiem arbori seculari”, a scris pe facebook colega de partid a ministrului Mediului, Costel Alexe.

Prăpădul a fost executat de o firmă obscură din Iaşi, Tera Forest, care aparţine unui taximetrist. Aceasta a obţinut autorizarea de a exploata metrul cub de masă lemnoasă cu 100 de lei, el fiind vândut mai departe, pe piaţa liberă, cu minimum 250 de lei.

Lichidarea pădurii Dobrovăţ pare să fie doar antreul servit de tăietorii de lemne. Conform Reporter de Iaşi, pe 9 aprilie, autorităţile ar urma să aprobe o tăiere de aproape patru ori mai mare: 38.000 de metri de cubi de pădure, într-o afacere cifrată la 15 milioane de lei.

În toată această perioadă, Ministerul Mediului dă asigurări că nu se petrece nimic ilegal şi că se iau măsurile necesare. Conform unui ordin de ministru, Alexe însuşi va putea retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial pe 30 martie. Rămâne de văzut dacă ministrul Mediului va aplica această măsură şi firmelor din reţeaua de tăiere a lemnului din judeţul său natal, Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Țara din Europa care a anunțat că se ÎNCHIDE TOTAL până la încetarea pandemiei: Restricțiile au fost extinse

Publicat

in

De

Şcolile, cafenelele, restaurantele şi alte spaţii publice din Albania vor rămâne închise şi restricţiile privind activitatea socială şi economică vor rămâne în vigoare până la încetarea epidemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul albanez al Sănătăţii, Ogerta Manastirliu, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Ordinul extinde efectiv măsuri intrate în vigoare de la mijlocul lunii martie şi care urmau să fie puse în aplicare până la 3 aprilie.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Ministerul Sănătăţii a anunţat 16 noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce creşte la 259 totalul cazurilor în acest mic stat balcanic cu 2,8 milioane de locuitori. Dintre aceste 259 de cazuri, 79 sunt în spital şi patru necesită asistenţă pentru respiraţie. Numărul deceselor a ajuns la 15.

”Epidemiologii noştri lucrează intens pentru a depista contactele cazurilor pozitive şi pentru a sparge lanţul de transmitere a infecţiei”, a declarat specialistul în sănătate Silva Bino.

Mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate sunt în capitala Tirana şi vârsta medie a celor care au murit este de 50 de ani, a adăugat ea.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

”Vestea bună este că în ultimele 24 de ore, 15 pacienţi s-au recuperat, crescând la 67 numărul de persoane care s-au vindecat de COVID-19”, a precizat Bino, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

Albania are legături economice strânse cu Italia, cea mai afectată ţară din lume şi unde numărul deceselor a ajuns la 12.428. Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc şi lucrează în Italia, notează Reuters.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend