Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Sincope majore la Serviciul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Piteşti

Publicat

in

Buget mic şi încasări zero până în prezent în ciuda faptului că mulţi pensionari s-au prezentat încă din data de 4 ianuarie la ghişeele primăriei pentru a-şi achita impozitele. Numai că modificările aduse codului fiscal au determinat  modicările softului cu care îşi desfăşoară activitatea serviciul taxe şi impozite şi prin urmare activitatea acestuia este complet blocată. Până când? Cel mai probabil până luni, 11 ianurie, după ce compartimentul IT va fi  finaliza procedurile de modificare a softului dar nu este exclus, deşi puţin probabil, ca acest lucru să se întâmple ceva mai devreme şi anume, vineri 9 ianuarie. Nici caziere fiscale nu eliberează Primăria Piteşti deşi Ministerul Finaţelor a impus o dată limita până la care aceste documente pot fi depuse. Viceprimarul Cornel Ionică şi-a exprimat indignarea faţă de modul în care Ministerul Finanţelor acţioneză precizând ca acelaşi minister impune primăriilor să nu elibereze caziere fiscale. În războiului instituţiilor care par a fi populate nu numai cu incompetenţi ci şi cu oameni de rea credinţă cade, ca de fiecare dată, cetaţeanul, cel care din banii lui finanţează şi primăria şi ministerele.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Percheziții la Clinica TeddyCare și la medicul care l-a anesteziat pe copilul care a murit

Publicat

in

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș a efectuat, marți, trei percheziții la Clinica TeddyCare, din Pitești, și la domiciliul medicului anestezist care a făcut analgosedare copilului, în vârstă de 4 ani și 8 luni, care a murit.

Oamenii legii au ridicat mai multe acte contabile și înscrisuri, precum și un aparat folosit pe parcursul procedurii medicale în dosarul de ucidere de culpă aflat în cercetare.

„În data de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Pitești și Poliției Municipiului Curtea de Argeș, au efectuat trei percheziții pe raza municipiului Pitești și municipiului Curtea de Argeș, în vederea administrării de probatoriu într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile a două societăți comerciale, precum și la domiciliul medicului care a realizat activitatea de analgosedare a persoanei vătămate.

Cu ocazia perchezițiilor desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente și înscrisuri cu valoare probatorie, precum și un aparat folosit pe parcursul procedurii medicale”, anunţă IPJ Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, afirmă că mafia s-a modernizat mai mult decât justiția

Publicat

in

De

Cătălin Predoiu spune că grupurile organizate de infractori s-au dotat cu tehnică, de la aparatură de bruiaj, drone și microfoane, precizând că în ultimii ani crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele.

Predoiu a spus că Legislativul şi Executivul trebuie să se concentreze şi pe logistică şi pe pregătirea profesională a magistraţilor.

„În ultimii ani Legislativul şi Executivul s-au concentrat pe legile justiţiei şi codurile penale. Desigur, acestea trebuie aduse la zi, însă cred că cel puţin în egală măsură trebuie să ne concentrăm pe logistică şi pe pregătirea profesională a magistraţilor şi grefierilor. Schemele de personal din justiţie sunt incomplet acoperite, avem instanţe şi parchete care lucrează în condiţii imobiliare precare, dotările tehnice de la birotică la mijloace tehnice de anchetă lipsesc. Bugetul de investiţii al ministerului a acoperit la această oră în proporţie de 21 la sută pe 2020. Desigur vor urma rectificări bugetare, sunt în legătură cu ministrul Finanţelor. Schema de personal a Ministerului Public include aproximativ 800 de posturi vacante, la instanţe avem aproximativ 600 de posturi vacante, pensionările s-au înmulţit, mai ales în contextul polemicilor politice privind pensiile de serviciu”, a declarat Predoiu.

El a menţionat că în ultimii ani crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele.

„Vă informez documentat pe baza discuţiilor cu Ministerul Public că grupurile organizate de infractori se dotează cu tehnică, de la aparatură de bruiaj, la drone şi microfoane ambientale pentru a preveni şi paraliza acţiunile echipelor de anchetă, ceea ce este foarte grav. În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât parchetele. E un fapt şi în acest context cred că devine legitimă întrebarea ce fel de stat vrem să fim? Se lucrează pe o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020 din care s-au realizat aproximativ 16 la sută din măsuri. Din 153 de măsuri prevăzute în strategie, 24 sunt aplicate, restul nerealizate sau neiniţiate”, a mai afirmat Predoiu, informează news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend