spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 mondial! Americanii anunţă apocalipsa în sezonul de zgură

Facebook Twitter Google+
Simona Halep, în pericol să piardă locul 1 mondial! Americanii anunţă apocalipsa în sezonul de zgură

Simona Halep speră să rămână lider mondial după următoarele turnee din calendar, disputate pe suprafaţa ei favorită, dar specialiştii americani sunt sceptici în legătură cu obiectivul constănţencei.

Rămâne Halep pe locul 1 după turneele pe zgură? O cunoscută publicaţie americană ridică un mare semn de întrebare

Lupta pentru locul 1 mondial a fost analizată de publicaţia „Tennis Now”, care notează că Halep este în pericol să piardă şefia clasamentului. Asta din cauză că eleva lui Darren Cahill are foarte multe puncte de apărat în sezonul de zgură, în timp ce principalele urmăritoare vor juca fără presiune: „Simona  are o mulţime de puncte de apărat pe zgură, dupa ce anul trecut a ajuns in semifinale la Stuttgart, a câştigat turneul de la Madrid, a jucat finala de la Roma şi a fost prezentă în ultimul act şi la Roland Garros. Poate românca să râmână în frunte şi după această perioadă dificilă a anului, cu toate aceste puncte de apărat? Dacă nu, am putea să o vedem acolo pe Garbine Muguruza, o jucătoare care are pedigree pe zgură şi un titlu Roland Garros cu numele ei pe el”.

Garbine Muguruza, principalul pericol pentru Simona Halep

În opinia experţilor de peste Ocean, marele avantaj al Muguruzei (3 WTA) este acela că, spre deosebire de Halep, ibericei îi va fi foarte uşor să iasă pe plus la turneele desfăşurate pe suprafaţă roşiatică. Dar nici Wozniacki (2 WTA) nu este scoasă din ecuaţie: „Spaniola nu are mai nimic de apărat la Stuttgart şi Madrid, o semifinală la Roma şi o prezenţă în optimi la Roland Garros. În prezent, o despart 2.075 de puncte de locul ocupat de Simona Halep şi ar putea, cel puţin, să reducă mult din diferenţă după sezonul de zgură. De asemenea, Caroline Wozniacki nu are nici ea multe puncte de apărat. Daneza a câştigat doar două meciuri anul trecut pe zgură înainte de Roland Garros. Nu e suprafaţa ei favorită, dar are şanse bune de a se apropia de Halep”.

Halep a petrecut până acum 27 de săptămâni în fotoliul de lider WTA, dar Muguruza vrea să pună capăt perioadei de domnie a Simonei. Jucătoarea cu origini venezuelene a afirmat de multe ori, chiar şi în acest an, că scopul ei principal este să revină pe prima poziţie în lume. 

Câte puncte au de apărat jucătoarele din Top 3 WTA în sezonul de zgură:

  • Stuttgart: Halep – 185, Wozniacki – 0, Muguruza – 55;
  • Madrid: Halep – 1.000, Wozniacki – 65, Muguruza – 10;
  • Roma: Halep – 585, Wozniacki – 0, Muguruza – 350;
  • Roland Garros: Halep – 1.300, Wozniacki – 430, Muguuza – 240.
Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....