spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Simboluri si semnificatii. 10 simboluri spirituale si semnificatia lor

Facebook Twitter Google+
Simboluri si semnificatii. 10 simboluri spirituale si semnificatia lor

Simbolurile spirituale pot fi vazute peste tot in lume. De fapt, sunt atat de raspandite la nivel mondial incat este posibil ca ochii sa-ti treaca in graba peste ele si nici sa nu le mai remarci. Mai ales daca nu stii care este adevarata lor semnificatie.

  1. Hamsa

In ebraica, hamsa inseamna 5 si reprezinta o amuleta in forma de palma in mijlocul careia se afla un ochi. Scopul sau era indepartarea energiei negative si de protectie impotriva deochiului. Multe religii au folosit acest simbol in scop propriu, inclusiv crestinismul, islamismul, budismul sau hinduismul.

  1. Floarea vietii

Acest simbol poate fi considerat regele geometriei sacre. Se spune despre el ca are in el modelele creatiei, fiind folosit din cele mai vechi timpuri, chiar si in civilizatia sumeriana. Floarea vietii este compusa din cercuri egale, suprapuse, care formeaza un model de floare. Cea mai comuna reprezentare este asemanatoare cu structura unui hexagon, inconjurat de un cerc larg. Egiptenii, crestinii si chiar Leonardo da Vinci credeau ca acest simbol are un inteles spiritual profund.

 

 

  1. Yin si Yang

Folosit in invataturile chinezesti acest simbol reprezinta armonia universului. Toate dualitatile, indiferent ca vorbim de lumina – intuneric sau de masculin – feminin trebuie sa fie in echilibru. Se spune ca echilibrul dintre doua forte opuse aduce armonia in viata unei persoane.

 

  1. Pentagrama

Adesea neinteleasa si etichetata drept „satanica” pentagrama simbolizeaza calitatile omului. Punctul cel mai inalt reprezinta spiritul, in vreme ce celelalte puncte reprezinta cele patru elemente (aerul, apa, pamantul si focul).

 

 

  1. Roata dharma

Roata dharma sau roata dreptatii este un simbol budist – pentru calea spre iluminare. Fiecare spita reprezinta un pas catre Nirvana. Un lucru interesant, roata dharma este mai veche decat insusi budismul.

 

  1. Steaua lui David

Cei mai multi dintre oameni cred ca simbolizeaza scutul pe care regele David l-a folosit in batalie. O alta teorie sustine ca de fapt reprezinta 6 directii in spatiu: sus, jos, est, vest, nord si sud si, cel mai important, centrul (centrul spiritual uman).

 

  1. Om

Este mama tuturor mantrelor si sunetul primordial prin care a fost creat Universul. Om poate fi considerat simbolul principal al hinduismului. In timpul meditatiei cu OM atentia se concetreaza in mijlocul fruntii.

  1. Pestele crestin

Pestele in crestinatate a fost utilizat inca de la inceputurile acestei religii – era modalitatea secreta de a le transmite celorlalti ca au devenit crestini. De ce pestele? Se spune ca Isus le-a spus apostolilor sai ca ii va invata sa devina pescari de oameni. In religia pagana pestele reprezenta fertilitatea, nasterea si forta naturala a femeii.

  1. Ochiul lui Horus

In Egiptul antic, ochiul lui Horus era folosit ca amuleta pentru protectie, sanatate si intelepciune. Se spune ca zeul Horus (zeul soareleui si al lunii) si-a pierdut ochiul intr-o batalie, iar zeul Thoth i-a daruit unul nou. Acest ochi era luna.

 

  1. Floarea lotus

Reprezinta iluminarea. Chiar si atunci cand radacinile sale se afla in cele mai murdare ape, Lotusul da nastere celei mai frumoase flori din lume. Din punct de vedere al dezvoltarii umane simbolizeaza faptul ca orice provocare poate fi depasita prin perseverenta.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....