Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Selecționerul Norvegiei încinge spiritele: jignire la adresa micilor suporteri ai naționalei României

Publicat

in

Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei, a oferit o declarație total neașteptată atunci când a auzit că România va fi susținută de 30.000 de copii pe Arena Națională, asta chiar dacă avem interdicție din partea UEFA, potrivit digisport.ro

„Sper că fanii voștri tineri se vor comporta frumos și nu precum predecesorii lor, pentru că altfel vom fi nevoiți să luăm măsuri atât noi cât și celelalte țări. Aș fi foarte dezamăgit dacă se va întâmpla ce s-a întâmplat și în trecut.

Sunt lucruri îngrijorătoare și nu știu cum ar trebui să reacționăm. Nu știam că UEFA are aceste reguli. Nu înțeleg această regulă, dar trebuie să o respect”, a spus Lagerback, într-o conferință de presă.

Declarația poate fi considerată controversată, dacă ținem cont că decizia UEFA de a interdice fanii pe stadion la duelul cu Norvegia a venit după comportamentul golănesc avut de suporterii noștri, în meciul cu Spania.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Tarifele de distribuție a energiei ar putea crește cu până la 7,5% de la 1 ianuarie/ Decizia finală depinde și de modul în care Guvernul va modifica OUG 114

Publicat

in

De

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pus în dezbatere publică proiecte de ordine privind creșterea tarifelor de distribuție a energiei electrice de la 1 ianuarie 2020. Majorările sunt diferite de la companie de distribuție la alta, cea mai mare creștere fiind de 7,5% la societatea de distribuție Oltenia. Pentru stabilirea tarifelor au fost luate în considerare prevederile din OUG 114/2018, respectiv OUG 19/2019, care încă sunt în vigoare. Guvernul Orban ar vrea să le modifice, prin angajarea răspunderii în Parlament, însă până atunci sunt în vigoare.

Premierul Ludovic Orban și-a exprimat nemulțumirea asupra faptului că ANRE stabilește tarife pentru distribuție și transport fără a lua în considerare faptul că Executivul pregătește schimbări legislative. „ANRE, zilele astea, știe că Guvernul vrea să anuleze taxa pe energie și ei stabilesc tarifele pentru distribuție și transport incluzând 2% taxa pe energie. Care este impactul? Evident, ca urmare a creșterii tarifelor de transport și de distribuție, creșterea prețurilor pentru consumatorii finali”, a spus luni Orban în cadrul unei dezbateri.

Deocamdată ordinele de creștere a tarifelor se află în stadiul de proiect. Pentru Electrica Transilvania Sud, majorarea ar urma să fie de 1,6%, la Ed-Distribuție Banat 1,9%, la Electrica Transilvania Nord- 3%, la E-Distribuție Muntenia -3,2%, la Delgaz Grid- 3,9%, la Electrica Muntenia Nord- 5,4%, la E-Distribuție Dobroigea- 6,1%, iar la Societatea de distribuție Oltenia- 7,5%.

Prin OUG 19/2019 care modifică OUG 114/2018, a fost impusă o rată a rentabilității companiilor de distribuție de 6,9%, în condițiile în care era 5,6%. Acesta este un motiv pentru care cresc tarifele de distribuție. Virgil Popescu, ministrul economiei, a spus vineri seara că va fi ridicată această rată a rentabilității. După declarația lui Virgil Popescu, nu e clar nici pentru Guvern cum și când.

„Avem un preinfringement cu privire la faptul că, prin Ordonanţa 19, care a modificat Ordonanţa 114, practic, reglementatorul,independenţa reglementatorului a fost afectată, iar Parlamentul a intervenit şi Guvernul a intervenit şi a impus o rată a rentabilităţii de 6,9% la companiile de distribuţie din energie electrică şi gaze naturale, o rată care nu poate fi impusă de Guvern şi de Parlament, ci trebuie calculată în baza unor norme de către ANRE. Am ridicat şi această barieră şi am redat independenţa reglementatorului, urmând ca, în 90 de zile, de la 1 ianuarie, să creeze noul cadru de reglementare pentru această rată a rentabilităţii. Aici avem de examinat ori cu 31 martie, ori cu 1 iulie să ridicăm această rată a rentabilităţii de 6,9%”, a spus Popescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Digi24: CTP, după condamnările din dosarul Colectiv: Morţii rămân în continuare să se răsucească în morminte

Publicat

in

De

Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că pedepsele date în dosarul Colectiv nu sunt deloc uriaşe. „Sunt departe de a fi suficiente”, a spus gazetarul, care a adăugat că rămâne de văzut, în funcţie de următoarele etape procesuale, dacă aceste pedepse vor fi menţinute sau schimbate.

Potrivit gazetarului, decizia de azi a vizat „executanţii”, în timp ce pentru Raed Arafat şi Nicolae Bănicioiu nu s-a stabilit încă nicio răspundere penală.

Citește continuarea pe Digi24

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend