Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SEDINTA CU SCANTEI LA PSD ARGES – Valeca a solicitat vot de incredere, primarita de la Stefanesti luata in colimator

Publicat

in

Astăzi, 16 februarie a.c., s-a întrunit Comitetul Executiv extins al PSD Argeş, format din preşedinţii de organizaţii, primarii, parlamentarii şi consilierii judeţeni PSD.

În debutul sedinţei, preşedintele Şerban Valeca a solicitat un vot privind acordarea încrederii şi susţinerii, în continuare, pentru preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Argeş. În unanimitate, CEx PSD Argeş a votat pentru. Această solicitare s-a facut în urma comentariilor şi dezinformărilor apărute în spaţiul public privind eventuala lipsă de încredere din partea unor şefi de organizaţii sau primari.

În continuare, s-au facut 3 propuneri pentru ocuparea unor functii politice de secretari de stat pentru Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei şi ANPC. Totodata, s-a propus suplimentarea cu un post pentru secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, cu observaţia că postul de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se menţine.

De asemenea, în urma sesizării cetăţenilor şi după câteva întâlniri de mediere ce au avut loc între primar şi consilierii locali PSD ai oraşului Ştefănesti, s-a supus discuţiei, în cadrul CEx,  situaţia  politică creată. S-a remarcat faptul că, deşi a fost invitată, doamna primar nu a dorit să participe la sedinţă. În urma discuţiilor s-au facut două propuneri: una a preşedintelui – de sancţionare cu “avertisment” a tuturor consilierilor locali PSD şi a doamnei primar, iar cealaltă propunere, ce a venit din partea unui membru al biroului, a fost convocarea adunarii generale a PSD Stefăneşti, la care să participe şi toţi membrii BPJ Argeş pentru analizarea situaţiei existente.

În urma dezbaterilor, s-a aprobat convocarea adunarii generale a PSD Stefănesti, cu participarea   membrilor biroului judeţean al PSD Argeş.

Totodată, s-a mandatat biroul permanent judeţean să aprobe repartizarea mandatelor ce vor reveni Organizaţiei Judeţene a PSD Argeş la Congresul din luna martie a.c.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Dacian Cioloș, încântat de decizia Guvernului: Mă bucur că Ludovic Orban a făcut acest pas curajos

Publicat

in

De

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, sâmbătă, la Iași, că asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi este cea mai bună variantă.

„Mă bucur că Ludovic Orban a făcut acest pas curajos, sper să o facă și pentru alte proiecte de legi”, a afirmat Cioloș, potrivit Mediafax.

Prezent la Iași, la Consiliul Național PLUS, Dacian Cioloș a declarat că rămânerea în funcție a Guvernul Ludovic Orban se justifică doar dacă să fac reforme în România.

„Noi ne dorim să avem alegeri în două tururi, care e varianta cea mai bună decide Guvernul. Avea mai multe variante la dispoziție, cred că e o variantă bună și mă bucur că Ludovic Orban a făcut acest pas curajos. Sper să o facă și pentru alte proiecte de legi, pentru că acest Guvern are sens doar în măsura în care reușește să facă reforme. Dacă nu reușește să facă reforme atunci ne trebuie un alt guvern cu majoritate clară în Parlament, deci ne trebuie alegeri anticipate, așa că varianta aceasta, a angajării răspunderii, mi se pare o variantă bună, nu doar pentru această inițiativă, dar și pentru altele, și pentru Secția specială în justiție și pentru alte proiecte pentru că rămânerea acestui Guvern în funcție se justifică doar în măsura în care România e reformată, altfel pierdem timp pe politicianisme”, a spus Dacian Cioloș.

Liderul PLUS susține că în condițiile actuale alegerile anticipate ar putea avea loc cel mai devreme în luna iunie.

„Noi insistăm încă din toamnă, dinainte de alegerile prezidențiale, când am spus că ar trebuie pregătit terenul pentru ca imediat după alegerile prezidențiale să fim în măsură să declanșăm alegerile anticipate ca să le putem organiza undeva în primăvară. Acuma, dacă luăm în considerare calendarul obligatoriu cu perioadele acelea obligatorii ne ducem deja, dacă ar cădea guvernul și ar trece peste această procedură de desemnare și de respingere de două ori a premierului, am ajunge undeva în iunie”, a afirmat Cioloș.

Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Vezi și: Mână liberă pentru polițisti! Ce vor putea face în doar câteva zile? 

EXCLUSIV Un greu din Poliție, executat? Marcel Vela dezvăluie că a fost demarată cercetarea

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta a făcut anunțul! Cu cine ar putea face alianță

Publicat

in

De

Victor Ponta spune că nu îi va fi uşor lui Grindeanu să facă cureţenie în PSD, dar că ar putea face o alianţă cu un PSD condus de Sorin Grindeanu. „Mi-aş dori să se ducă în PSD, să facă reformă în PSD. Dacă poate. Să se ducă să stea la masă cu cei care l-au făcut securist şi în toate felurile, ar fi păcat şi sper să nu facă lucrul acesta. Adică victima cu călăii să se pupe iarăşi, cred că nu o să aprecieze nimeni lucrul acesta. Dacă reuşeşte să îi convingă pe cei din PSD că au câteva figuri, Odiosul şi Sinistra, care nu mai au ce căuta, oamenii nu îi suportă nicăieri, dacă reuşeşte să îi convingă pe cei din PSD să lase bătăliile pentru dosarele lor, pentru funcţiile lor, ar fi un lucru bun. Eu m-as bucura. Eu nu sunt anti-pesedist, sunt anti-Dăncilist, anti – Drăgnist, anti – baroni şi dacă am fost exclus din PSD că nu am votat moţiunea împotriva lui Grindeanu, sigur că m-aş bucura ca Grindeanu să fie în conducerea PSD ca să facă curăţenie. Dacă face sau nu, îi urez, succes”, a declarta Ponta.

Ponta, întrebat dacă face alianţă cu PSD a răspuns: „Da. Nu doar condus de Grindeanu, că dacă e Grindeanu singur, moţ… Aţi văzut în 2017, a fost Grindeanu prim ministru şi a trebuit să facă ce zicea gaşca lui Dragnea. Nu e uşor să facă curăţenie acolo, e complicat rău de tot. Sunt unii care şi-au făcut selfie cu Liviu Dragnea, apoi şi-au făcut selfie cu Viorica Dăncilă, acum îşi fac selfie cu Marcel Ciolacu. Păi dacă ăia rămân tot timpul în conducerea PSD, ce reformă să facă Grindeanu sau oricine altcineva, aşa încât le urez succes, dar nu prea cred”.

Preşedintele Pro România Timiş, deputatul Adrian Pau spune, la rândul său, că locul lui Sorin Grindeanu este în fruntea PSD.

„Cred ca locul lui Sorin Grindeanu este in fruntea PSD. Pro România este un partid de sine stătător. Vom avea candidaţii noştri”, a declarat Pau.
Sorin Grindeanu a declarat, joi, la şedinţa PSD Olt, că „resursa umană la nivelul conducerii PSD a fost slabă, prost pregătită, a pierdut atuul partidului de profesionişti”. Fostul premier social-democrat a afirmat că „nu mai poţi face echipe de compromis” la nivelul conducerii partidului. În plus, Grindeanu a afirmat că este conştient că declaraţiile sale deranjează, dar a fost deja exclus din PSD, nu mai poate fi sancţionat.

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că, dacă fostul premier Sorin Grindeanu doreşte să participe la viaţa politică a social-democraţilor este decizia lui, dar primul pas pe care trebuie să-l facă este să redevină membru PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend