Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SE CONFIRMĂ PRIMUL CAZ DE GRIPĂ ÎNTR-UN LICEU DIN ARGEŞ? SITUAŢIA TRIAJULUI EPIDEMIOLOGIC DIN ŞCOLI

Publicat

in

În toate școlile din țară va fi făcut un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de îmbolnăvire de gripă, a anunțat, marți, Ministerul Educației.

Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și ținânând cont de recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă în care solicită monitorizarea evoluției cazurilor de gripă și infecții respiratorii în școli.

Astfel, în toate școlile din judeţul Argeş, va fi făcut zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, pentru identificarea copiilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

SITUAŢIA DIN ŞCOLILE ŞI LICEELE DIN CURTEA DE ARGEŞ

La momentul redactării acestui articol, Liceul Tehnologic Curtea de Argeş, A FOST SINGURUL liceu care a afirmat că au UN CAZ DE GRIPĂ în cadrul instituţiei, acest lucru fiind adus şi la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Contactaţi de către reporterii PROFIT, reprezentanţii ISJ Argeş, nu au confirmat oficial acest lucru, însă au afirmat că: „situaţia zilei de astăzi urmează să fie transmisă Direcţiei de Sănătate Publică Argeş în jurul orei 16. DSP Argeş este singura instituţie care poate confirma existenţa virusului în cadrul Liceului Tehnologic din Curtea de Argeş, în urma recoltării de probe biologice şi transmiterea acestora către Institutul Cantacuzino”.

Directorii principalelor instituţii de învăţământ din Municipiul Curtea de Argeş au confirmat, totodată, că s-a dispus efectuarea triajului epidemiologic zilnic în cadrul şcolilor de către un doctor (fie medicul instituţiei, fie un medic de familie) ajutat de către un asistent medical şi că situaţia se află sub control, datele fiind transmise zilnic către Inspectoratul Judeţean Argeş, care la rândul său, transmite datele colectate către Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Promisiuni, promisiuni! SUA respinge `Din pacate`!

Publicat

in

De

Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver”.

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%.

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

El a afirmat, în acest context, că cel mai important lucru, în opinia sa, este ca economia României să se dezvolte, arata realitatea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Liderul mișcării #Rezist amenință:`Aveți noroc`!

Publicat

in

De

Unul dintre liderii mișcării #Rezist, Florin Bădiță, a susținut că este ocupat cu alte lucruri, pentru că altfel ar fi organizat un protest împotriva guvernării PNL.

”PNL
Aveți noroc că în perioada asta îmi ocup timpul cu alte priorități.
Dacă nu eram ocupat organizăm un protest care să fie un prim semnal de alarmă și un apel de trezit la realitate pentru voi.”, a scris Florin Bădiță pe Facebook.

Vezi și

Dumitru Coarnă, ‘ultimatum’ pentru Traian Berbeceanu și Marcel Vela: ‘În timp util’

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend