Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SE CONFIRMĂ PRIMUL CAZ DE GRIPĂ ÎNTR-UN LICEU DIN ARGEŞ? SITUAŢIA TRIAJULUI EPIDEMIOLOGIC DIN ŞCOLI

Publicat

in

În toate școlile din țară va fi făcut un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de îmbolnăvire de gripă, a anunțat, marți, Ministerul Educației.

Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și ținânând cont de recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă în care solicită monitorizarea evoluției cazurilor de gripă și infecții respiratorii în școli.

Astfel, în toate școlile din judeţul Argeş, va fi făcut zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, pentru identificarea copiilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

SITUAŢIA DIN ŞCOLILE ŞI LICEELE DIN CURTEA DE ARGEŞ

La momentul redactării acestui articol, Liceul Tehnologic Curtea de Argeş, A FOST SINGURUL liceu care a afirmat că au UN CAZ DE GRIPĂ în cadrul instituţiei, acest lucru fiind adus şi la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Contactaţi de către reporterii PROFIT, reprezentanţii ISJ Argeş, nu au confirmat oficial acest lucru, însă au afirmat că: „situaţia zilei de astăzi urmează să fie transmisă Direcţiei de Sănătate Publică Argeş în jurul orei 16. DSP Argeş este singura instituţie care poate confirma existenţa virusului în cadrul Liceului Tehnologic din Curtea de Argeş, în urma recoltării de probe biologice şi transmiterea acestora către Institutul Cantacuzino”.

Directorii principalelor instituţii de învăţământ din Municipiul Curtea de Argeş au confirmat, totodată, că s-a dispus efectuarea triajului epidemiologic zilnic în cadrul şcolilor de către un doctor (fie medicul instituţiei, fie un medic de familie) ajutat de către un asistent medical şi că situaţia se află sub control, datele fiind transmise zilnic către Inspectoratul Judeţean Argeş, care la rândul său, transmite datele colectate către Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Victor Ponta, atac la adresa premierului: ‘Când toți îți spun că ești beat te duci să te culci’

Publicat

in

De

”Stimate Domnule Lucovid Orban – stiti vorba romaneasca : “cand toti iti spun ca esti beat te duci sa te culci”? Nu vrei sa mergi inapoi la Vila Lac 1 si sa ne lasi sa ii ajutam pe oameni? Am impresia ca dvs “v-ati saturat” de toti romanii astia obraznici care va deranjeaza cu problemele lor!

Domnule Lucovid Orban ! Legile adoptate vineri de Parlament privesc milioane de romani si sute de mii de firme mici si mijlocii roamanesti : facilitati la plata ratelor bancare, a contributiilor si taxelor catre stat, a utilitatilor ( curent, gaze, gunoi, tv, internet) !

Nu toti romanii stau la Vila Lac 1 ca dvs Domnule Lucovid / nu toti romanii semneza contracte de milioane de euro cu firme fantoma ca dvs / nu toti romanii isi angajeaza pilele in functii bine platite la stat exact cand peste 1 milion de oameni sunt deja in somaj / nu toti romanii iau salarii uriase, merg cu masini platite de stat si mananca la bufetul Guvernului pe degeaba ca dvs !

Mai bine zis , in afara de dvs si cativa baroni PNL, niciun roman nu isi permite asa ceva in criza! Stiu ca va doare in cot de restul oamenilor Domnule Lucovid / dar un pic de jena nu strica – poate faceti totusi Alegeri Anticipate si trebuie sa ii prostiti din nou ca va luptati cu “ciuma rosie” ( ca sa nu vada ca ii ucide “gripa galbena”)!

Pentru legile respective au votat PSD, USR, ProRomania, UDMR, Minoritatile, PML , ALDE si ceilalti deputati neafiliati! TOTI – cu exceptia bietilor deputati PNL care nu stiu nici acum de ce au votat contra ( asa le-a spus Partidul)!

Stimate Domnule Lucovid Orban – stiti vorba romaneasca : “cand toti iti spun ca esti beat te duci sa te culci”? Nu vrei sa mergi inapoi la Vila Lac 1 si sa ne lasi sa ii ajutam pe oameni?”, scrie Victor Ponta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieri, sute de argeșeni amendați pentru că au ieșit din case – TOTAL AMENZI, 541.000 de lei

Publicat

in

De

În ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale, Armatei și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.
Au fost verificate 1959 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Nu au fost întocmite dosare penale noi pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
Au fost constatate 286 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 541.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend