spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

SE CONFIRMĂ PRIMUL CAZ DE GRIPĂ ÎNTR-UN LICEU DIN ARGEŞ? SITUAŢIA TRIAJULUI EPIDEMIOLOGIC DIN ŞCOLI

Facebook Twitter Google+
SE CONFIRMĂ PRIMUL CAZ DE GRIPĂ ÎNTR-UN LICEU DIN ARGEŞ? SITUAŢIA TRIAJULUI EPIDEMIOLOGIC DIN ŞCOLI

În toate școlile din țară va fi făcut un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de îmbolnăvire de gripă, a anunțat, marți, Ministerul Educației.

Ca urmare a creșterii semnificative, la nivel național, a cazurilor de îmbolnăvire cu gripă și ținânând cont de recomandările Ministerului Sănătății, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene și Inspectoratului Școlar al Municipiului București o notă în care solicită monitorizarea evoluției cazurilor de gripă și infecții respiratorii în școli.

Astfel, în toate școlile din judeţul Argeş, va fi făcut zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, pentru identificarea copiilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut, stare fizică alterată).

SITUAŢIA DIN ŞCOLILE ŞI LICEELE DIN CURTEA DE ARGEŞ

La momentul redactării acestui articol, Liceul Tehnologic Curtea de Argeş, A FOST SINGURUL liceu care a afirmat că au UN CAZ DE GRIPĂ în cadrul instituţiei, acest lucru fiind adus şi la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Contactaţi de către reporterii PROFIT, reprezentanţii ISJ Argeş, nu au confirmat oficial acest lucru, însă au afirmat că: „situaţia zilei de astăzi urmează să fie transmisă Direcţiei de Sănătate Publică Argeş în jurul orei 16. DSP Argeş este singura instituţie care poate confirma existenţa virusului în cadrul Liceului Tehnologic din Curtea de Argeş, în urma recoltării de probe biologice şi transmiterea acestora către Institutul Cantacuzino”.

Directorii principalelor instituţii de învăţământ din Municipiul Curtea de Argeş au confirmat, totodată, că s-a dispus efectuarea triajului epidemiologic zilnic în cadrul şcolilor de către un doctor (fie medicul instituţiei, fie un medic de familie) ajutat de către un asistent medical şi că situaţia se află sub control, datele fiind transmise zilnic către Inspectoratul Judeţean Argeş, care la rândul său, transmite datele colectate către Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Facebook Twitter Google+

Redactor titular editie print si online. Contact: andreea.andrei@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....