Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Se anunță o iarnă grea! Urmează un nou val de scumpiri 

Publicat

in

Creşterea diferențiată a salariului minim din decembrie înseamnă costuri mai mari cu forţa de muncă pentru firme, iar asta se va reflecta cel mai bine în preţuri mai mari la raft in perioada imediat următoare. Estimările reprezentaţilor din industria alimentară arată că până la sfârşitul anului vom plăti mai mult cu 10% pentru ouă, brânză şi lapte. De asemenea pâinea va fi mai scumpă cu 20 de procente, iar preţul unui kilogram de carne de porc va fi cu până la şase la sută mai mare de Crăciun. Unele produse vor fi mai scumpe chiar din această lună din cauza majorării tarifelor la electricitate şi gaze naturale, dar şi al costurilor cu materia primă şi forţa de muncă. Cheltuielile companiilor şi implicit valul de scumpiri au fost declanșate și de scumpirea combustibililor. Față de septembrie, un plin de benzină este cu 2,5 lei mai mult, iar un plin de motorină este mai scump cu 6 lei. Scumpirile nu se justifică, spun specialiştii. De la începutul lunii, preţul barilului de petrol e în scădere. Însă chiar și așa spun ei, în benzinării vom vedea curând preţuri de peste 7 lei la pompă. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, confirma valul de scumpiri si trage un semnal de alarmă pentru români cu privire la scumpirile ce vor avea loc în perioada următoare. Astfel, Mugur Isărescu a dezvăluit, în cadrul unui interviu, că preţurile la legume, care au crescut în ultimele luni din cauza producţiei mici, vor continua probabil să crească. Potrivit BNR, carburanţii şi gazele vor fi la rândul lor mai scumpe, pentru că se prevede o iarnă grea, dar şi o scumpire a materiilor prime, cum este ţiţeiul. Mai mult, Isărescu susţine că şi majorările salariale anunţate de Guvern pentru luna decembrie vor contribui la creşterea preţurilor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Orban, despre plafonarea prețurilor la alimente: ‘Dacă producătorul a crescut prețul, eu nu pot să impun să nu dea la un preț’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că se face ”o analiză serioasă” în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la alimente, dar afirmă că multe produse vin din import, iar dacă producătorul a crescut preţul nu se poate impune un preţ în România.

Ludovic Orba a fost întrebat, luni seară, la Realitatea Plus, despre posibilitatea plafonării preţurilor la alimente şi a spus: ”Suntem în curs de analiză. Facem o evaluare foarte serioasă. O mare parte dintre produsele alimentare de pe piaţa românească provin din import. Dacă producătorul a crescut preţul, eu nu pot să impun să nu dea la un preţ, dacă el cumpără la un preţ mai mare”.

Premierul a precizat că nu pot fi puse preţuri ”din burtă”.

”Nu poţi să impui un preţ din burtă pentru că produsele vor dispărea de pe piaţă şi vor fi vânduse pe pieţele ilegale. Abia atunci apare o penurie alimentară. Eu nu pot să fixez preţul la cartoful sau la mărul care vine din Polonia. Pe anumite categorii de produse, cum ar fi cele de dezinfecţie, într-adevăr aici au luat-o razna preţurile. Dar dacă sunt produse în România, preţul nu a crescut foarte mult. Trebuie văzut adaosul comercial şi trebuie făcută o analiză”, a mai spus Orban.

În ceea ce priveşte produsele pentru dezinfecţie şi sistemul medical, Orban a spus că ”soluţia este să dăm drumul la producţie”.
”Până acum ne-am împiedicat de comitete şi comisii”, a mai declarat premierul, conform news.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici trece la acuze dure: ”o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt”

Publicat

in

De

Eugen Teodorovici trece la acuze dure la adresa autorităților! ”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”

”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”, a scris luni Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Ce este mai RĂU, mai GRAV și mai CINIC? Că o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt, că nu au acționat imediat, că ne-au mințit în speranța că noi nu vom avea ghinion ca alții sau că nici măcar acum nu sunt în stare să ia niște MĂSURI FERME care să salveze populația!?

Că ăștia încă se gândesc la viitorul lor politic care ar putea avea de suferit din cauza unor restricții mai dure!?”, a mai scris acesta.

”Nu mai e timp, Iohannis, de exerciții de imagine și de mesaje sforăitoare! E bine și cu imnul național al României, însă doar cu intonarea acestuia pe străzi nu oprim virusul, nu testăm și nu protejăm cadrele medicale și populația, nu salvăm bolnavii și nu producem echipamente de protecție!

Nu mai sunt suficiente mesajele de încurajare pentru că NU MAI ESTE TIMP!

Acum trebuie să luați cele mai URGENTE și FERME MĂSURI! Trebuie să DAŢI ORDINELE pe care nu le-ați dat atunci când era momentul și pe acelea pe care încă evitaţi să le dați!”, cere Eugen Teodorovici.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend