Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Scrisoarea unei studente către Primăria Curtea de Argeș: „Nu imi vad viitorul in acest oraș. Avem concerte si… cam atât !”

Publicat

in

O tânără din Curtea de Argeș, studenta în anul I la Universitatea din Sibiu, a făcut publică, aseară, o scrisoare adresată Primăriei Curtea de Argeş. Eliza Milcă are 19 ani și, prin rândurile scrise primăriei, vrea să atragă atenția, pe lângă problema sa personala legata de situația unei străzi regale, și asupra motivelor pentru care tinerii au plecat în exod masiv din acest oraș. Scrisoarea Elizei poate fi și un manifest al generației tinere din Curtea de Argeș împotriva modului învechit, discreționar și ineficient de a gestiona un oraș emblema al acestei țări, un manifest împotriva politicienilor actuali care au imprimat, aproape iremediabil, Curții de Argeș nu eticheta de REGAL ci, mai degrabă, cea de COMUNAL, de localitate fără perspective pentru tineri, fără viitor.

Iată mai jos scrisoarea tinerei studente. Comentariile vă aparțin.

” Stimata conducere a Orasului Regal Curtea De Argeș !

Este al treilea an la rand cand fac acest apel, probabil mi se raspunde cu aceeasi scuza : „nu avem banii necesari in buget”. Ploaia face ca de fiecare data ravagii pe o straduta alaturata de pe Rimnicu Vâlcea. Suntem rugati sa iesim la vot, ne sunt promise lucruri mărețe, frumoase, promisiuni care nu vor deveni realitate prea curând. Avem concerte, festivaluri si cam atât! Sunt atatea strazi neasfaltate, nu exista șanțuri! Ma intreb cati ani trebuie sa mai treaca pe langa noi sa primim o bucata de asfalt? Oare de cate ori trebuie sa mai venim la primarie in audiente sa va convingem si sa va cerem ajutorul? Dupa o ploaie ca si astazi este imposibil sa urci cu mașina, este imposibil chiar sa mergi pe jos. Am iesit de atatia ani sa ne facem santuri singuri, dar nu ne putem si asfalta singuri.
Stimati conducători, va ganditi la copii care merg intr-o zi ploioasa la scoala?Cum coboara acestia drumul? Mergem in continuare cu incaltamintea murdara de noroi? Oameni buni, suntem in secolul 21, chiar nu putem face nimic sa ne trezim la realitate, sa punem pe primul loc prioritatile si pe urma concertele si festivalurile? Ca si tanara studenta nu imi vad viitorul in acest oraș, am ales un oras mai mare pentru a imi face viitorul, dar imi place sa ma intorc aici ori de cate ori pot si este posibil, ma simt mandra cand spun ca sunt din Curtea de Argeș, dar asta doar pentru ca imi respect locul nașterii. Imi doresc schimbari in acest oraș, imi doresc sa vin cu drag acasă, nu sa traiesc de atatia ani in aceeasi piatra taioasa de pe drum si la fiecare ploaie sa iesim in drum sa ne uitam ca nimeni nu ne ajuta.
Stimata conducere, de 3 ani ne spuneti: „La anul aveti asfalt, sunteti pe lista, speram doar sa ne ramana banii necesari”, anul asta la fel?
Faceti lucrurile importante pentru oameni si atunci acestia va sustin si va voteaza.
Las aici atasate poze de astazi 19-05-2018 de pe straduta noastra de cateva familii, straduta „uitata”de conducere.
Imi doresc ca in acest an sa se faca ceva, nu doar vorbe, vrem fapte.
Sper sa mi fie citita dorinta.

Cu stima si respect,

Tanara studenta din Curtea de Argeș”

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Femeie din Curtea de Argeș dispărută de acasă- Poliția o caută și vă cere ajutorul !

Publicat

in

De

Mânzatu Maria Mihaela din curtea de Argeș este căutată de autorități după ce, ieri, a plecat voluntar de acasă și nu s-a mai întors. Cei care pot da detalii despre persoana în cauză sunt rugați să anunţe Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau să ia legătura cu Poliția Municipiului Curtea de Argeș, telefon 0248 721519. Semnalmente: înălţime 1,70 m, constituţie robustă, tenul măsliniu, părul lung, castaniu, faţa ovală şi ochii albastri;

Vestimentaţie la momentul plecării: geacă de culoare verde, bluză mov, pantaloni tip trening, negri, pantofi vişinii. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Curtea de Arges, patinoar cu aromă de rahat ! O canalizare defectă a împuţit zona centrala a orașului REGAL

Publicat

in

De

Un nou moment penibil pentru un oraş european cu pretentii, in aceasta dimineata,  pe bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeş ! Desi a cam fost seceta in ultima perioada, canalizarea a explodat pur si simplu in zona fostului cinema Unirea, adică în zona 0 a orasului. Asa ca bulverdul a fost umplut in acea zona de tot felul de mizerii din WC-urile oamenilor dar şi de un miros pestilential. Mai mult, pe bune portiuni de bulevard apa murdara si imputita a inghetat asa ca, iata, avem si un patinoar unic: cu aroma de rahat! „Aromă” care a anulat aerul tare si curat al unei dimineti de decembrie si a facut ca argesenii catre trec prin zona, copii care mergeau la scoală, sau chiar soferii masinilor, să pună mana la nas pentru a se feri de mirosurile pestilentiale. Desi anuntata avaria de locatarii blocurilor, angajatii Aqauterm inca nu au ajuns la locul cu probleme asa ca rahatul tot curge si ingheata pe bulevard ! Dar, vorba unui carcotas: cineva ar trebui premiat, ca avem patinoar cu aromă de rahat !

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend