Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

SCM Craiova a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 3-1, de formaţia Union Waldviertel, în prima manşă a turului doi al Challenge Cup la volei masculin

Publicat

in

Echipa SCM Craiova a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 3-1, de formaţia Union Waldviertel, în prima manşă a turului doi al Challenge Cup la volei masculin, anunță news.ro.

Citește și: Se intră cu ‘Mitraliera’ printre greii PSD! Cine ar urma să fie pus la zid și executat

Scorul pe seturi a fost 29-27, 25-17, 16-25, 25-22. Returul va avea loc în data de 27 noiembrie, la Craiova.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Liderii UE s-au pus de acord – Se va introduce o taxă pe carbon la produsele importate

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode: ‘În 12 ani, România a dat şi are de dat 2,2 miliarde de euro, taxa pe incompetenţă’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vladimir Putin condamnă poziția UE privind un pact nazisto-sovietic din perioada celui de al doilea război mondial

Publicat

in

De

Președintele rus Vladimir Putin a calificat drept „minciună sfruntată” poziția UE privind un pact germano-sovietic de non-agresiune de dinaintea războiului. O rezoluție adoptată recent de UE afirmă că pactul a deschis calea războiului mondial, potrivit Rador care citează Deutsche Welle.

Președintele rus a respins miercuri drept „nefondată” o rezoluție UE care afirmă că pactul Molotov-Ribbentrop din 1939 a construit fundația celui de al doilea război mondial.
Vorbind cu oficiali care organizau a 75-a aniversare a sfârșitului războiului, Putin a declarat că poziția UE „nu e bazată pe nimic real”.

Rusia a continuat să susțină pozițiile oficialilor din URSS, care afirmau că pactul fusese un rău necesar pentru a împiedica o invazie nazistă – ori măcar a o amâna.

„Ei sunt foarte aproape de a învinovăți Uniunea Sovietică, alături de Germania Nazistă, pentru provocarea celui de al doilea război mondial”, a declarat Putin. „Ca și cum ei ar fi uitat cine a atacat Polonia pe 1 septembrie 1939 și Uniunea Sovietică pe 22 iunie 1941.”

Pactul e rareori discutat în Rusia, unde rolul URSS în oprirea războiului mondial este o sursă de enormă mândrie patriotică.

Pactul a reprezentat o garanție reciprocă de pace în scris, precum și un angajament că nici una dintre părți nu se va alia cu un inamic al celeilalte. Miniștrii de externe ai celor două țări, după care a și fost denumit pactul, au convenit totodată să-și împartă Europa de Est.

Rezoluția UE din octombrie afirmă că acordul urmărea să împartă Europa „între cele două regimuri totalitare”, Germania nazistă a lui Hitler și URSS-ul comunist al lui Iosif Stalin.

„Decenii de suferință”

Guvernele din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România au publicat în august un comunicat în care afirmă că pactul a „condamnat jumătate din Europa la decenii de suferință”.
„Vom continua să vorbim despre evenimentele și adevărurile Marelui Război Patriotic, să descoperim și să promovăm materiale de arhivă în integralitatea lor”, a declarat Putin.

Președintele rus s-a plâns totodată că rușii care contestă aserțiunea sunt acuzați că se dedau la un „război informațional contra Europei democratice”.

Istoricii au afirmat că Stalin s-a folosit de pact ca de o ocazie de a captura teritorii care făcuseră parte din Imperiul Rus până la revoluția comunistă din 1917. În timp ce naziștii înaintau în vestul Poloniei, URSS a ocupat teritorii din regiunea baltică și estul Poloniei, pe lângă altele. Și nu a renunțat la acele anexări teritoriale nici după război.

Articol realizat cu informații de la Interfax și DPA

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend