Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Publicat

in

Ordinul Ministerului Sănătății nr. 487 din 23 martie 2020, prin care s-au stabilit schemele de tratement pentru coronavirus a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul este semnat de secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Atenție! Prezentarea acestor informații de către Bugetul.ro are strict caracter informativ, astfel că vă sfătuim să nu luați vreun medicament, fără aprobarea medicului și a specialiștilor.

Schema de tratament a fost publicată inițial de Newsweek România.

Vezi și Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

Scheme de tratament:

Forma de boală Tratament recomandat Doza/zi Durata tratamentului Reacții adverse
Asimptomatic Nu
Ușoară/fără pneumonie stadiul precoce ambulator Paracetamol 3 x 500 mg/zi Copii 3×10 mg/kgc/doza În funcție de evoluție Hepatotoxicitate la depășirea dozei și a duratei de 7-10 zile
Alte simptomatice Doza standard
Ușoară/fără pneumonie stadiul precoce (primele 3 zile de la debutul clinic) Lopinavir/Ritonavir* (Kaletra) 2 x 400/100 mg/zi (2×2 tb/zi) Copii 2 x 300/75 mg/m2/zi 7-10 zile Diaree (40,9%), greață (40,9%), stomatită (18,2%), febră (13,6%), anemie (45,0%),leucopenie (40,0%), hiperbilirubinemie
Sau
Sau cei cu factori de risc Hidroxiclorochină* 2 x 400 mg/zi în prima zi (2×2 tb/zi) apoi 2 x 200 mg/zi (2 x 1 tb/zi) Copii 5 mg/kgc/zi în 2 prize 5-7 zile
Ușoară/fără pneumonie stadiul precoce (peste 3 zile de la debutul clinic) Paracetamol 3 x 500 mg/zi Copii 3×10 mg/kgc/doza În funcție de evoluție Hepatotoxicitate la depășirea dozei și a duratei de 7-10 zile
Simptomatice Doza standard
Medie Pacient cu pneumonie fără semne de severitate Hidroxiclorochină* + 2 x 400 mg/zi în prima zi (2×2 tb/zi), apoi 2 x 200 mg/zi(2 x 1 tb/zi) Copii – 5 mg/kgc/zi în 2 prize 5 zile Tulburări de ritm/conducere Vezi interacțiuni medicamentoase Liverpool Se administrează cu mâncare sau cu o cană de lapte.
Copilul cu pneumonie nonseveră are tuse sau dificultăți de respirație +tahipnee Lopinavir/Ritonavir** (Se asociază dacă diagnosticuleste stabilit în fază precoce.) 2×400/100 mg/zi Copii – 2 x 300/75 mg/m2/zi 10-14 zile
Severă/critică – detresă respiratorie acută – confuzie/comă – sepsis – MSOF Hidroxiclorochină* 2 x 400 mg/zi în prima zi, apoi 2 x 200 mg/zi Copii – 5 mg/kgc/zi în 2 prize 5-20 de zile Neola (072486436) – acces program compasional dacă pacientul este ventilat mecanic
+ Remdesivir*** (lopinavir/ritonavir dacă nu este disponibil) 200 mg/zi în ziua 1, apoi 100 mg/zi Copii sub 40 kg – 5 mg/kgc/zi în ziua 1, apoi 2,5 mg/kgc/zi 10 zile 1-4 doze la intervale de minim 8 ore între ele
± Tocilizumab (la pacienții cu sindrom inflamator excesiv**** și disfuncție/disfuncții de organ) 8 mg/kgc, maxim 800 mg perfuzieendovenoasă lentă la adult (12 mg/kg la copii sub 30 kg)

* De efectuat EKG zilnic pentru evaluare QT; contraindicații: SD. QT > 500 msec, miastenia gravis, porfirie, patologie retiniană, epilepsie; analiza beneficiu-risc în cazul gravidelor** Se înlocuiește lopinavir/ritonavir cu darunavir/cobicistat în asocierile cu hidroxiclorochină la pacienții cu probleme cardiace la risc de aritmii prin alungire de QT.*** Lopinavir/Ritonavir până la obținerea remdesivir (sau dacă nu se poate obține remdesivir).**** Limfohistiocitoza hemofagocitară.Grupe de risc: > 65 ani și/sau disfuncții de organ (pulmonară, cardiacă, hepatică), DZ, coronaropatie, BPOC, HTADurata de tratament este una orientativă, ea se poate prelungi sau scurta în raport cu evoluția pacientului, însă fără a se reduce sub cinci zile, cu condiția să nu apară efecte adverse severe.Monitorizarea pacientului se face clinic și biologic – biochimie zilnic la pacientul internat; repetarea imagisticii și a testelor biologice se face obligatoriu de urgență în caz de agravare clinică.Criterii de externare (ECDC, 10 martie 2020):– clinic: afebril, după ameliorarea celorlalte simptome (diminuarea marcată – CDC; ameliorarea manifestărilor respiratorii și modificărilor radiologice – China);– virusologie: două teste PCR SARPS CoV2 consecutive negative, pe probe recoltate la minimum 24 de ore între ele din nazofaringe și/sau orofaringe; aceste probe se recoltează la cel puțin șapte zile de la primul test pozitiv și după minimum trei zile de afebrilitate.Cazurile ușoare se pot externa rapid sau chiar îngriji la domiciliu, cu următoarele recomandări (ECDC, 10 martie 2020): minimum 14 zile de izolare cu monitorizarea stării de sănătate (direct sau telefonic) și cu precauții luate: cameră individuală, purtarea măștii, mănâncă singur, igiena mâinilor, nu iese din casă, pentru a proteja membrii familiei și comunitatea. Testarea prezenței ARN viral în materiile fecale nu este justificată pe baza datelor existente.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Dezvaluiri

‘Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?’ (opinie)

Publicat

in

De

Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?” – replica nu este a mea, ci a unui polițist local care m-a oprit, joi, pentru un control de rutină, că doar trăim vremuri de stare de urgență.

Miercuri vă avertizam că, în perioada aceasta, oamenii care aplică legea ar putea face abuzuri, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Joi, în jurul prânzului, m-am dus până la Xerox, fără a completa o declarație pe propria răspundere, dar având cartea de identitate la mine, pentru a i-o arăta organului, în cazul în care mă oprea vreunul.

S-a întâmplat ca la 20-30 de metri de scara blocului meu să mă oprească o patrulă de la Poliția Locală. Evident că nu s-au legitimat și purtau și măști de protecție. Practic, nu aveau cum să fie identificați.

Le explic unde mă duc, le arăt buletinul și le spun: „N-ați auzit ce a zis ministrul Vela ieri? Nu e nevoie să completăm declarația pe propria răspundere pentru…”.

Nu apuc să-mi termin ideea că mă întrerupe unul dintre polițiștii locali: „Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela? A fost publicată o Ordonanță Militară și eu după asta mă iau.

Apoi îmi arată pe telefon O.M. nr. 3/2020, pe care, de altfel, o știam.

La un moment dat, revine la ce i-am zis eu legat de declarația lui Marcel Vela și-mi zice: „Păi, ce? Sunteți îmbrăcat în trening?”.Nu eram.

Dar cum vine asta? Dacă mă îmbrac în trening, pot să mă plimb cât vreau în jurul blocului și să zic că am ieșit să fac mișcare?

În cele din urmă, ieri am scăpat doar cu un avertisment, azi-dimineață m-am îmbrăcat în trening, când m-am dus să iau pâine, evident, având buletinul la mine.

Eugen Dinu

P.S.: Nu ieșiți din casă, pentru siguranța voastră. Ieșiți doar pentru urgențe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Omul nr. 2 din MAI, Bogdan Despescu, dezminte: ‘Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine?’

Publicat

in

De

În spațiul public a apărut informația conform căreia secretarul de stat Bogdan Despescu, omul numărul 2 din MAI, ar urma să-l urmeze pe Victor Costache și să părăsească frontul pe care se dă bătălia cu coronavirusul.

Reporterul Bugetul.ro l-a contactat, în această dimineață, pe Bogdan Despescu pentru a afla dacă este adevărat sau nu.

Al doilea om din Ministerul de Interne a dezmințit informația, precizând că nu-și va lăsa colegii în mijlocul luptei.

Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine? Eu nu-mi las colegii în mijlocul luptei. Bazați-vă pe mine”, a declarat, pentru Bugetul.ro, chestorul Bogdan Despescu.

Joi, Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, în plină epidemie de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban i-a acceptat demisia. În locul lui Victor Costache,  Orban l-a propus pe Nelu Tătaru.

Tot joi, pe repede-înainte, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcția de Ministru al Sănătății.

Vezi și

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend