Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Scandalul de dopaj de la Corona ar putea elimina Brașovul din cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024

Publicat

in

Brașovul a pierdut orice șansă de a organiza Jocurile Olimpice de Tineret din 2024. Scandalul de dopaj de la Clubul Corona a transformat orașul de la Poalele Tâmpei dintr-o capitală a sporturilor de iarnă într-una dopingului. Prin implicarea Agenția Mondiale Anti-Doping WADA, cazul de la Brașov s-a răspândit în întreaga lume, potrivit brasovstiri.ro.

Întreaga comunitate sportivă internațională este siderată de implicarea Primăriei Brașov în supunerea unor copii nevinovați la proceduri interzise. Scandalul vine într-un moment cum nu se poate mai nepotrivit având în vedere înăsprirea regulilor de către Agenția Mondială Anti-Doping, care a exclus zilele trecute Rusia de la Jocurile Olimpice din 2022.

În condițiile în care Brașovul a ratat organizarea ediției de anul viitor a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, care se vor desfășura la Lausane, în Elveția, orașul de la Poalele Tâmpei și-a anunțat intenția organizării ediției din 2024, iar șansele obținerii titlului de gazdă a festivalului ar fi fost foarte mari.

Citește și: EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Scandalul de la Corona Brașov, propagat în întreaga lume prin implicarea Primăriei în supunerea sportivilor la procedurile interzise au spulberat orice speranță de a obține găzduirea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2024.

Pierderi incalculabile pentru întreaga regiune.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

O pierdere pe care Primăria Brașov va trebui s-o deconteze tuturor hotelierilor, comercianților și mai ales locuitorilor din Brașov, un oraș cunoscut acum în întreaga lume, drept orașul în care autoritățile își dopează sportivii.

Momentul izbucnirii acestui scandal este cum nu se poate mai nepotrivit, pentru că pe 27 decembrie, o delegație a Brașovului, alături de reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român va merge la Lausagne pentru a primi răspunsul la cererea deja depusă pentru găzduirea Jocurilor Olimpicede Tineret di 2024.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cea mai veche imagine a Veneţiei, datând din secolul al XIV-lea, a fost descoperită la Florenţa

Publicat

in

De

O vedere din Veneţia datând din secolul al XIV-lea, desen considerat drept cea mai veche reprezentare a Cetăţii Dogilor cunoscută până astăzi, a fost descoperită de o cercetătoare scoţiană din St. Andrews, a anunţat aceasta într-un comunicat, citată de AFP potrivit news.ro

Desenul, descoperit de istoricul Sandra Toffolo, face parte dintr-un manuscris care povesteşte călătoria lui Niccola da Poggibonsi, un pelerin italian care a plecat la Ierusalim, în perioada 1346-1350.

În cursul pelerinajului său, Niccola da Poggibonsi a trecut prin Veneţia şi descrierea oraşului făcută de el este însoţită de un desen în cerneală al Veneţiei unde se pot vedea biserici, gondole şi canale.

Manuscrisul, în prezent păstrat la Biblioteca naţională din Florenţa, a fost probabil realizat la puţin timp după întoarcerea sa în Italia, în 1350.

Specializată în istoria Veneţiei renascentiste, Toffolo a descoperit imaginea în mai 2019 în cursul cercetărilor sale la biblioteca florentină cu scopul de a realiza o monografie despre cetatea lacustră în acea epocă, precizează Universitatea St. Andrews.

Descoperind imaginea, istoricul a realizat că această vedere din Veneţia este anterioară tuturor celor cunoscute mai înainte ale oraşului, chiar dacă hărţi de navigaţie utilizate în secolele al XIII-lea şi al XVIII-lea au putut fi realizate anterior.

Cea mai veche hartă a Veneţiei a fost realizată de Fra Paolino, un frate franciscan, şi datează din 1330, potrivit universităţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Membru în Comisia SRI, acuzații EXPLOZIVE: Tăriceanu face jocurile Moscovei! Să-și vadă ce prietenii lui ruși

Publicat

in

De

Deputatul USR Lucian Viziteu acuză PSD și ALDE că nu au acționat niciodată pentru reformarea serviciilor de informații din România în comisia de control a SRI din Parlament. „Tăriceanu să ne lase cu sprijinul pentru reformarea SRI și să-și vadă de prietenii lui ruși”, a declarat Lucian Viziteu.

Citește și: VIDEO Viorica Dăncilă, întrebată de ce are imaginea că ar fi PROASTĂ: ‘S-a speculat! Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalți lideri politici mai fac greșeli’

“Călin Anton Popescu Tăriceanu susține că se aliază poziției USR de reformare a serviciilor de informații din România și de întărire a controlului civil asupra acestora, însă în comisia de control a SRI reprezentanții ALDE s-au opus de fiecare dată organizării unor controale specifice la sediul instituției”, afirmă deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru în comisia de control a SRI.

Deputatul USR a mai spus că dacă Dragnea și Tăriceanu ar fi vrut întărirea controlului civil ar fi putut să facă acest lucru.

“În ultimii ani m-am luptat în comisia de control a SRI pentru întărirea controlului civil, însă de fiecare dată am întâlnit opoziția PSD-ALDE. Dacă Dragnea și Tăriceanu ar fi dorit cu adevărat întărirea controlului civil ar fi avut posibilitatea să facă acest lucru, pentru că au avut majoritatea parlamentară și majoritatea în comisia de control a Serviciului Român de Informații”, precizează Viziteu.

Viziteu acuză parlamentarii PSD și ALDE că erau vocali doar la televizor în privința controlului SRI, dar în comisie erau ca niște „mielușei”.

“În loc să susțină proiectele mele reformiste, parlamentarii PSD-ALDE din comisia de control au preferat să acuze serviciile de informații că se implică în politică, că influențează justiția, că au ascultat milioane de români, că au firme prin intermediul cărora fac afaceri și alte chestiuni care nu au fost probate niciodată. Totuși, deși la televizor pozau în mari luptărori cu «statul paralel», când ajungeau în comisia de control se
comportau ca niște mielușei față de SRI”, relatează deputatul USR.

Lucian Stanciu-Viziteu îl acuză pe liderul ALDE Căln Popescu-Tăriceanu că acționează în interesele Moscovei.

“Sper ca politicieni duplicitari și ipocriți precum domnul Tăriceanu să nu mai ajungă niciodată în Legislativ, căci simpla lor prezență în Parlament reprezintă o amenințare la adresa democrației și statului de drept din România. Cât despre așa-zisul sprijin pe care spune că e dispus să-l ofere USR pentru reformarea serviciilor de informații, îi transmit un singur lucru: să ne lase și să-și vadă de prietenii lui ruși. Nu avem nevoie de
sprijin de la cei care acționează în interesele Moscovei”, mai spune liderul USR.

Afirmațiile deputatului USR vin în contextul în care liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că este binevenit un control mai strict asupra funcționării serviciilor de informații, în contextul ideii USR din documentul doctrinar propus membrilor partidului de către Dan Barna.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend