spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

SCANDALOS ! CAZUL BIROCRAŢIA UCIDE „Stai liniştită, am mai îngropat oameni fără certificat !” e raspunsul primăriei catre soţia unui bolnav aflat in comă

Facebook Twitter Google+
SCANDALOS ! CAZUL BIROCRAŢIA UCIDE „Stai liniştită, am mai îngropat oameni fără certificat !” e raspunsul primăriei catre soţia unui bolnav aflat in comă

– Strigat disperat din spital al femeii din Argeş al carei soţ este in comă: moare pentru că primăria nu-mi elibereaza un banal act de stare civila care se da pe loc !

Situatie halucinantă in judeţul Argeş, mai exact in comuna Valea Danului, si despre care ziarul nostru a relatat pe larg in urma cu o saptamana ! O familie se află in pragul disperării după ce soţul, bolnav de cancer aflat in metastază, nu poate beneficia de tratamentul medical de urgenţă intr-un spital specializat. Motivul este unul halucinant: primăria nu poate elibera un duplicat dupa actul de stare civila care, in mod normal si legal, se elibereaza pe loc !

La o săptămână după ce ziarul nostru a tras un serios semnal de alarma pe marginea acestui caz, banalul dar vitalul act tot nu a fost eliberat de Primaria Valea Danului iar sotul Adrianei Sipanu, este acum in coma, aproape de moarte. Aceasta ne-a anuntat azi dimineata, cu lacrimi in ochi, ca sotul ei, in lipsa documentului, nu a putut primi ingrijirile medicale de specialitate si a intrat in coma. ” Am fost iar sa cer certificatul de casatorie si am spus ca sotul meu moare, ca trebuie acel document. Mi-a spus doamna Catalina de la primarie la fel,  sa vin peste doua luni….  Cind am ajuns la Pitesti m-a sunat sa ma intorc la primarie, inapoi. Nu am putut sa ma intorc, va dati seama ca  trebuia sa merg la spital cu sotul in stare grava. Doar mai venisem  de atatea ori dupa certificatul de casatorie pe care  mi l-a cerut domnul doctor si de fiecare dată nu mi l-a dat. Da, cel care se putea elibera pe loc. Certificatul este fals, nu stiu cine a umblat la acte. Am intrebat-o pe doamna Catalina de la primărie: daca moare ? Mi-a raspus ca nu e asa mare problema, ca s-au mai ingropat oameni fara certificatul de casatorie. Ce mi-a facut mie si sotului meu care e pe patul de moarte e bataie de joc. Unde-i dreptatea?? Unde-i legea care spune ca trebuie sa imi dai duplicatul dupa certificatul de căsătorie pe loc, nu după cateva luni. Domnul primar când umbla prin sat sa-l votam am fost buni…Acum nu ne mai baga in seama…”, a fost strigatul disperat din spitalul unde sotul se afla in coma. Aceasta ne-a trimis si fotografia care arata starea extrem de grava in care se afla sotul ei. ” Sa vada toata lumea in ce hal a ajuns din lipsa unui duplicat după certificatul de căsătorie care refuza sa mi se elibereze. Sa vada si lumea ce se întîmpla în ţara asta!”

CITESTE AICI REPORTAJUL DESPRE ACEST CAZ AICI

Potrivit legii duplicatul certificatului de căsătorie se eliberează pe loc si NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ DE ELIBERARE.

În situaţia în care au fost pierdute, sustrase, deteriorate sau plastifiate, certificatele de căsătorie se pot elibera la cerere.  Cererea se depune la starea civilă a locului de domiciliu sau la starea civilă care are în păstrare actul de căsătorie, in acest caz Primăria Valea Danului.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....