Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

SCANDAL la Școala 4 din Curtea de Argeș – Părinţii şi elevii acuză directoarea adjunctă de comportament inadecvat şi favoritisme 

Publicat

in

Nepotismul a ajuns să se preda la Școala Nr. 4 „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş, asta reclama, laolaltă, atât unii părinți dar şi profesori și copii. Mai multe sesizări sosite pe adresa redacţiei în ultima săptămînă aduc acuze serioase Aureliei Cârstea, directoarea adjunctă a şcolii. Părinţii, în special, dar şi unele cadre didactice ne-au anunţat că au redactat şi o plângere către Inspectoratul Şcolar Argeş.

Copiii merituoşi şi fără pile, ignoraţi pentru a face loc altora cu relaţii !

” Această doamnă învăţătoare este un fel de guru al nepotismului dar şi a neglijării totale a performanţelor altor elevi, cei fără pile. Mai mult, doamna are un comportament inadecvat în faţa elevilor. Au fost acele proiecte Erasmus si alte proiecte derulate în şcoala 4, iar doamna Carstea a inclus in acestea numai pe cine a vrut ea, inclusiv fetita dânsei, fără a se face o selecţie, fără a se ţine cont de performanţele cu adevărat de excepţie ale altor elevi care au rămas acasă, căci aşa a vrut doamna Cârstea. Au fost bani care s-au primit fără niciun merit, pentru a se promova si căpăta experienţa sau plimbări gratuite peste hotare doar favoriţii doamnei directoare adjuncte”, spune unul dintre părinţii unei fetiţe cu rezultate foarte bune la învăţătură dar care nu are pile la conducerea şcolii.

„Se ceartă şi îşi regleaza conturile cu alte profesoare în faţa elevilor”, acuză copiii şi părinţii

Mai mult de atât, un alt părinte spune că a aflat de la cei doi copii că directoarea are dese accese de furie faţă de alte cadre didactice chiar in sălile de curs, în faţa copiilor. ” Am rămas uimit să aflu că doamna Cârstea se ceartă şi îşi regleaza conturile cu alte profesoare în faţa elevilor. Cum să faci aşa ceva ! Ce spun elevii cand văd în faţa lor, în clasă, un cadru didactic isteric care se cearta cu profesoara lor. Aşa exemplu dau aceşti pedagogi?”, se întreabă mama unei fetite, elevă la Şcoala nr 4 din Curtea de Argeş. Un alt părinte, om de afaceri care a sprijinit Şcoala 4, spune ca nu va mai face nimic in acest sens: ” Copilul meu nu e premiant, dar are alţi colegi care ar fi meritat să beneficieze de avantajele acelor proiecte cu finanţare serioasă. Să fiu clar înţeles: nu mă refer la copilul meu ci la alţii care învaţă mult mai bine , au rezultate de excepţie dar, din păcate, nu au pile ca să fie incluşi în acele programe. In plus, să faci scandal cu profesoara de română sau nu ştiu mai care, in timpul orelor şi de faţă cu elevii, mi se pare ca nu face cinste unui dascăl, unul care si conduce această şcoală cu tradiţie din Curtea de Argeş. Acestea sunt motivele pentru care nu voi mai ajuta cum am ajutat această şcoală”, a declarat tânărul om de afaceri, părinte de elev la Școala Nr. 4 „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş. Am încercat să obţinem şi un punct de vedere al directoarei adjuncte, dar aceasta nu a putut fi contactată.

Conducerile şcolii si a ISJ nu au dorit să comenteze

Chestionat pe tema valului de nemulţumiri la adresa directoarei adjuncte, directorul Şcolii Nr.4 din Curtea de Argeş a evitat să dea un verdict spunând că ISJ este in măsură să dispună măsuri, dacă va fi cazul. Nici conducerea ISJ Argeş nu a fost mai deschisă în a oferi detalii, informându-ne că se va reveni cu un punct de vedere după ce se vor cerceta toate acuzele aduse de părinţi şi elevi. Pănă atunci, însă, părinţii susţin că, dacă nu se vor lua măsuri, vor redacta şi un memoriu către Ministerul Educaţiei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea, ieșire nervoasă: ‘Toate spitalele din Capitală sunt în zone aglomerate’

Publicat

in

De

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus, vineri, că tot Bucureștiul este aglomerat, implicit și zona clădirii în care au fost izolați suspecții de coronavirus.

„Toate spitalele din Capitală sunt în zone aglomerate, şi cele ale Primăriei, şi ale Ministerului Sănătăţii. Există vreun loc neaglomerat în Bucureşti? Spuneţi-mi-l mie, că-mi fac casă acolo”, a spus aceasta în cadrul unei conferințe.

Primarul a mai declarat că nu ţine secret locul unde sunt izolaţi suspecţii de coronavirus, dar aceştia au nevoie de linişte, nu de „mitinguri de protest, unii care să vină cu furcile să-i alunge din ţară”.

Potrivit acesteia, ministerele Sănătăţii şi de Interne au solicitat clădirea respectivă, deoarece are toate avizele necesare.

„S-a mai spus că pe aceeaşi uşă intră bolnavi la dializă şi la RMN şi tot acolo sunt aduşi şi cetăţenii care sunt în carantină. Fals. Sunt intrări total separate, circuite separate, nu au nicio legătură”, a mai spus Firea.

Declarațiile Gabrielei Firea sunt o reacție la afirmațiile recente ale deputatului USR Emanuel Ungureanu. Acesta a spus că imobilul din București în care se află suspecții de coronavirus este într-o zonă aglomerată, în aceeaşi clădire fiind trataţi şi pacienţi cu insuficienţă renală cronică, conform Mediafax.ro

Vezi și:

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Patriarhia Română, decizii pentru enoriași: EVITAȚI PUPATUL ICOANELOR LA BISERICĂ – Vezi si alte sfaturi

Publicat

in

De

Sub amenințarea coronavirusului, Patriarhia Română face recomandări speciale , cerându-le credincioșilor evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă, arată un comunicat al patriarhiei.

Persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autoritățile medicale, sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, pentru a nu-i expune și pe alții la o posibilă îmbolnăvire. În acest timp, persoanele respective pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de radioul și televiziunea patriarhiei.

Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin).

”În contextul îngrijorării provocate de creșterea, inclusiv în România, a riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19, Patriarhia Română face apel la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor transmise de Ministerul Sănătății și de celelalte autorități abilitate (spălarea riguroasă a mâinilor și a feței cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în caz de tuse și strănut, dezinfectarea obiectelor și suprafețelor frecvent utilizate etc.).

În acelaşi context temporar, din punct de vedere liturgic și duhovnicesc, Patriarhia Română face următoarele recomandări:

– Persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autoritățile medicale, sunt sfătuite să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spațiul bisericii, pentru a nu-i expune și pe alții la o posibilă îmbolnăvire. În acest timp, persoanele respective pot asculta Sfânta Liturghie difuzată de Radio Trinitas și TRINITAS TV;

– Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană (o firimitură din Sfânta Euharistie este pusă într-o linguriţă cu vin);

– Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă;

– Persoanelor care nu se pot împărtăși pentru că sunt deja bolnave li se recomandă să guste acasă din Agheasma Mare, primită de la biserică în ziua de Bobotează.

Toate cele precizate mai sus constituie măsuri excepţionale temporare, fiind îngăduite de Biserica Ortodoxă Română, ca adaptare în situaţie de epidemie.

Biserica Ortodoxă Română îi îndeamnă pe toți credincioșii săi la rugăciune, calm şi speranţă, solidaritate și responsabilitate, cerându-I Milostivului Dumnezeu ocrotirea și binecuvântarea Sa, deoarece, în primă şi ultimă instanţă, El este Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, iar sănătatea, viaţa şi mântuirea sunt darurile Sale, pe care noi însă trebuie să le cultivăm cu credinţă, speranţă şi iubire.”, anunță Patriarhia Română.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend