spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

SCANDAL fără precedent în Fed Cup: ITF a deschis o anchetă după ce Ilie Năstase ar fi făcut comentarii rasiste la adresa Serenei şi „s-a dat” la antrenoarea Marii Britanii: „La ce cameră stai?”

Facebook Twitter Google+
SCANDAL fără precedent în Fed Cup: ITF a deschis o anchetă după ce Ilie Năstase ar fi făcut comentarii rasiste la adresa Serenei şi „s-a dat” la antrenoarea Marii Britanii: „La ce cameră stai?”
  • Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a provocat un scandal uriaş înaintea întâlnirii din weekend cu Marea Britanie!
  • „Nasty” riscă să fie sancţionat de Federaţia Internaţională a Tenisului (ITF), după ce românul ar fi făcut declaraţii rasiste despre Serena Williams, chiar la conferinţa de presă.
  • Mai mult, jurnaliştii britanici îl acuză pe Năstase că a avut un comportament inadecvat faţă de Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii.

Ilie Năstase (70 de ani) şi-ar fi dat în petec înaintea barajului de menţinere în Grupa Mondială II din Fed Cup, fapt pentru care ITF a deschis o anchetă la Mamaia! Jurnaliştii de la „Daily Mail” susţin că Năstase a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams, în timpul conferinţei de presă la care au participat şi jucătoarele echipei noastre: „Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?”. Vorbele rostite de „Nasty” în română s-au suprapus cu declaraţiile Simonei Halep, care oferea un răspuns în engleză în acel moment, dar se pare că scandaloasa remarcă a putut fi auzită de jurnaliştii prezenţi în sală.


Credit foto: Claboo Media

Subiectul „sarcina Serenei Williams” a fost dezbătut la conferinţa de presă organizată la hotelul „Iaki” după ce americanca a confirmat faptul că este însărcinată în 20 de săptămâni cu antreprenorul Alexis Ohanian. Şefii Federaţiei Române de tenis au refuzat să comenteze incidentul, însă ITF a reacţionat imediat în urma acuzelor lansate de ziariştii britanici: „Nu tolerăm în niciun fel limbajul sau comportamentul discriminatoriu. Suntem la curent cu presupusele declaraţii făcute de căpitanul Ilie Năstase, fapt pentru care am demarat o investigaţie”. În acest moment, fostul mare jucător riscă să fie interzis la conferinţele de presă din Fed Cup sau chiar să nu mai poată sta pe bancă în timpul meciurilor.

Ilie Năstase nu este la prima „ispravă” de acest gen, ţinând cont că în anul 2010 a fost amendat de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce a fost găsit vinovat de declaraţii discriminatorii la adresa comunităţii rome. În octombrie 2010, fostul tenismen declara pentru ProSport că preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, „are dreptate în problema ţiganilor” şi că, dacă ar fi fost preşedintele României, i-ar fi trimis pe romi în Harghita, schimbând astfel componenţa etnică a zonei. La acea vreme, CNCD l-a obligat pe Năstase la plata unei amenzi în valoarea de doar 600 de lei.

Din păcate, acuzaţiile la adresa lui Năstase nu se opresc aici, iar forul mondial analizează încă un incident fără precedent în competiţia inter-ţări din tenis. Conform sursei citate, Anne Keothavong (33 de ani), antrenoarea echipei oaspete, a fost deranjată de comportamentul sexist al românului. Ilie a uitat că se află într-un cadru oficial, întrebând-o pe fosta jucătoare de tenis, în timp ce făceau o poză împreună: „La ce cameră stai?” De asemenea, Năstase a făcut-o pe Keothavong să se simtă jenată, spunându-i femeii care este căsătorită şi însărcinată în 18 săptămâni: „Continuăm să ne atragem unul pe altul!”. Chiar dacă s-a simţit inconfortabil, Anne Keothavong i-a răspuns lui Ilie Năstase printr-un zâmbet.

Năstase şi Keothavong se vor reîntâlni sâmbătă, de la ora 12:00, pe centralul de la Tenis Club IDU din Mamaia. În primul meci, Simona Halep o înfruntă pe Heather Watson, în timp ce Irina Begu şi Johanna Konta sunt protagonistele ultimei partide a zilei. Ilie Năstase a mai condus o singură dată naţionala de Fed Cup, în luna februarie, însă „tricolorele” au pierdut dezamăgitor contra Belgiei, scor 3-1 la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....